Agjencitë donatore do të rritet në deleProblemi i gjetjes së donatorëve ka qenë gjithmonë fort - dhjetëra mijëra njerëz vdesin çdo vit për shkak të mungesës së veshkave donatore, zemrat dhe pankreasit. Zgjidhje e re për këtë problem propozuar Profesor japonez Yutaka Hanazono nga Universiteti Mjekësor. Ai u rrit në pankreas deleve të shimpanzetë, duke futur një majmun manar qelizat burimore. Svezhevyraschennaya shimpanze hekur ndihmuar të heqin qafe e diabetit.

Yutaka i sigurt se në të ardhmen e afërt do të jetë e mundur për të lëvizur nga primatët tek njerëzit dhe në këtë mënyrë rritet organe të donatorëve të njeriut. Kjo do të ndodhë jo më vonë se 10-15 vjet.

Sipas shkencëtarëve, studiuesve kohët e fundit ka arritur sukses të madh dhe provoi se organet rritje në vivo, in vivo, shumë më të mirë sesa në vitro - in vitro.
Nëse konfirmohet nga suksesi i këtij iniciativave të reja të teknologjisë do të ndihmojë të përmbushur mungesën kronike të pacientëve japoneze me agjencitë donatore dhe të shënojë fillimin e një epoke të re të mjekësisë. Tani situata është e komplikuar nga fakti se për shkak të vdekjes së ligjeve japoneze që konsiderohen jo të ndaluar trurin duke punuar, dhe dështim të zemrës, që e komplikon procesin e transplantimit dhe të pamundur për të gjetur një donator. Mbi këtë temë diskutimet dhe shpejt mjekët presin që të rishikojë këtë ligj.


Disa vjet më parë, shkencëtarët izraelitë kanë qenë në gjendje të rritet në minj kopje miniaturë e qelizave burimore të veshkave të njeriut. Rritje "pjesë" e madhësisë njerëzore dhe planifikuar përdorur derrat. Shkencëtarët kanë identifikuar kohën minimale, të cilat mund të përdoren qelizat burimore. Ajo u gjet se e mira qelizat burimore të njeriut futur në javën e shtatë të zhvillimit, dhe derri në e katërt. Nëse vonë për procedurën, aktiviteti i sistemit imunitar mund të rezultojë në refuzimin e organit të donatorëve. Çdo eksperimente mbi transplantimit kërkon përgatitje të kujdesshme, duke mos kuptuar plotësisht ndonjë mënyrë në rritje të organeve të donatorëve.

Megjithatë, metoda të reja janë dhe kundërshtarët. Shkencëtarët në Universitetin e Oksfordit, ethicists Mjekësore, i quajtur si fashizmi dhe eksperimente shkencore treguan papranueshmërisë ku krijesa të shërbejë si spares për mirëmbajtjen e krijesave dominuese. Sipas tyre, kjo gjithçka ngjan eksperimentet naziste duhet të jetë e papranueshme në botën moderne. Kundërshtarët e tyre nga ana e provojnë nevojën për një "fabrikë e" që do të ndihmojë të shpëtuar shumë jetë. Natyrisht, në kërkim të mënyrave të reja të sëmundjeve të luftimeve, shkencëtarët kanë jo vetëm të mobilizuar njohuritë e tyre shkencore, por edhe të përgjigjen shumë çështje të vështira etike.

Lajme përgatitur mbi www.timesonline.co.uk