Housewives më pak vuajnë nga kanceri i gjirit
Të gjitha mediat nuk regjistroi se i dobishëm për
Shëndeti i Grave: të merret me familjen dhe të rritur fëmijët, apo të ndërtojnë një karrierë dhe të arrijnë sukses në punë. Mbështetësit e të dy
Mendimet janë një shumë e argumenteve në favor të pikave të tyre të parë. Ata që favorizojnë
karrierës, i bindur se puna nuk i lejon gratë të pushojnë në drejtim të kujdesit
vetë, sipas mendimit të tyre, gratë punojnë më fuqishëm dhe më të lëvizshme, dhe
depresioni ata ndodh më rrallë. Ata që bëri thirrje për familjen
siguroj se puna e zyrës ndikon shëndetin e grave janë më të mirë
mënyrë. Inaktiviteti fizik - problemi i kohës sonë, dhe për shkak se shumica e punëtorëve të zyrës

rri 6-7 orë ose më shumë në ditë.

Qëndron për amvise dhe shkencëtarët - sipas të fundit
kërkimore, gratë që janë të angazhuar në mënyrë aktive në punët e shtëpisë, jo më pak
5-6 orë në ditë, rreth 13% më pak të ngjarë të vuajnë nga kanceri i gjirit se
ata që çdo ditë i ulur në zyrën e kompjuterit dhe gazeta. Këto rezultate ishin të
bërë si rezultat i studimit në shkallë të gjerë të ekspertëve britanikë
Shoqëria Kanceri, i cili për 11 vite kanë analizuar rreth 8 mijë raste
e kancerit të gjirit primar. Ajo u gjet se edhe ata të angazhuar
orë punët e shtëpisë vetëm dy e gjysmë në ditë ul rrezikun e kancerit me 8%.Shëndeti i dobishëm gjithë - puna në vend, duke ecur qen, lojra natyrë me
fëmijë.

Në "ulur" punëtorëve të cilët vuajnë nga mungesa e
aktivitet fizik, dhe rreth 3% rrit rrezikun e kancerit
zorrës së trashë. Me një mungesë të aktivitetit fizik vëzhguar punën e dobët
zorrë, duke çuar në kapsllëk, e cila, nga ana tjetër, të kontribuojë për të rrezikshëm
ndryshimet në të mukozës të zorrës së trashë. Gjithashtu, mungesa e ushtrimit 4% rritje të rrezikut të
kanceri i uterusit, i cili gjithashtu mund te shkaktuara nga ulur zgjatur dhe Shpërnjohjet
palestër.
Shkencëtarët besojnë se një grua i shëndetshëm duhet të lëvizë të paktën 150
minuta në javë, ose edhe më të mirë, një normë rritur ndjeshëm.

Megjithatë, të gjithë
29% e grave u përpjekur për të lëvizur më shumë, të shkojnë në këmbë dhe të angazhuar në palestër
gjatë ditëve të javës dhe në fundjavë.