Për të jetojnë deri në 120 vjet shpejti do të bëhet shumë e lehtëNë çdo kohë, njerëzimi është përpjekur për të gjetur recetë nëse nuk jeta e përjetshme, të paktën jetë të gjatë për të jetuar të paktën 100 vjet, dhe mundësisht më shumë. Por jetëgjatësia është ende shumë më pak e dëshirueshme, dhe jetëgjatë, e cila kaloi 100-vjeçare moment historik në planetin jo aq shumë. Megjithatë, zbulimet e shkencës bashkëkohore janë inkurajuese - Sipas shkencëtarëve britanikë, ajo nuk është larg kur njerëzit do të jetojnë për më shumë se 120 vjet.

Shumica njëqindvjeçarët do të jenë gra, sepse shëndeti i grave është thelbi i procesit riprodhues dhe trupi i gruas është i mbrojtur më mirë nga efektet e dëmshme të ambientit.

Shkencëtarët kanë zbuluar gjenin që është disa herë më e rrit mundësinë për të jetuar për 120 vjet dhe për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes Alzheimer, që do të thotë se është koha për gratë që të mësohen me idenë që në 60 vjet nuk fillon gjatë plakjes pashmangshme, dhe lartësinë e jetës aktive, kulmin e saj. Shanset jetëgjatësi mashkull konsiderueshme zvogëlon testosterone, hormon mashkullor seksi që i bën ata të sexy, por në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Sot është në pension çdo qytetar e gjashtë të Mbretërisë së Bashkuar, dhe deri në fund të kësaj dekade pensionistit është tashmë një në tre. Por tani ne mund të supozojmë se ajo nuk do të pafuqishme të moshuar që kanë nevojë për nipërit e kujdesit të vazhdueshme dhe gra të gëzuar dhe të sigurt që edhe në 70-80 vjet do të jenë të lumtur për të mësuar për të përzënë një motor dhe hedhur me një parashutë, duke vendosur një shembull për të rinjtë.


Duhet të theksohet fakti se shoqëria nuk është ende gati për paraqitjen masive të zonjat të gëzuara vjetra: kinema moderne është e orientuar për gratë e reja, mosha e daljes në pension të grave është vështirë të shihet në televizion, me politikën e tyre të vogël në llogarinë. Por kjo nuk do të mërzitur shumë zonjat 60-vjeçar janë të lumtur për të mësuar llojet e reja të palestër dhe për të blerë rrobat e tyre nga koleksionet më të fundit të designers modës. Arritjet e cosmetology moderne mund të mbani pamje të shkëlqyer, detyrë sotme të grave - për të ruajtur shëndetin e organeve të brendshme.

Mos harroni se një jetë e plotë pas 60 është e mundur vetëm në qoftë se gruaja e jetës u kujdes për shëndetin e tyre, jo të varur nga pirja e duhanit dhe alkoolit, dhe ishte në gjendje për të fituar para të mjaftueshme - nuk e fsheh se njerëzit e pasur të ndjehen një popull shumë më të sigurta dhe të shëndetshme duke jetuar në mënyrë modeste dhe kishte për të ruajtur në ushqim dhe shërbime mjekësore.

Mjekët e rinj rekomandojnë grave për të lindur para, atëherë ata do të kenë më shumë fuqi në fëmijët dhe më pak probleme shëndetësore në të ardhmen.

Lajme përgatitur mbi www.women.timesonline.co.uk