Impetigo Infermierinë


 • Çfarë është impetigo
 • Çfarë ju duhet të dini për kujdesin për një impetigo sëmurë

 • Çfarë është impetigo

  Sëmundje e lëkurës që shkaktohet nga streptokokeve dhe staphylococci - impetigo.
  Impetigo është dy lloje: vulgare dhe strepto-streptokoksike. Impetigo streptokokut është më e zakonshme në fëmijët dhe gratë e reja. Kjo është një nga impetigo streptokoksike përfshijnë të ashtuquajturin Zayed, njerëz aq të njohura nohim. Çfarë lloj i impetigo është i pranishëm në të ndryshme ndodhur, mjeku duhet të përcaktojë - nuk ka nevojë për t'u angazhuar në vetë-diagnozën. Por si të kujdesen për një impetigo di të sëmurë nuk mund të dëmtojë askënd.


  Çfarë ju duhet të dini për kujdesin për një impetigo sëmurë

  Para së gjithash, ju duhet të jetë shumë i vëmendshëm i pacientëve impetigo, pasi kjo sëmundje e bën pronari i saj nuk është shumë tërheqës dhe nganjëherë bëhet një sfidë e vërtetë për egoizëm, sidomos gratë. Sa për impetigo pleqsh, ajo duhet të jetë diçka si kjo:

 • Përjashtojë lajë prekur lëkurën, lëkurës pjesë të tjera mund të pastrohen me soaps antimicrobial "Seyfhard", "Betadine" etj
 • Lezionet e lëkurës fshij rreth 2% alkool salicili, tretësirë ​​e Calendula (1 lugë gjelle për 1 filxhan ujë të valë).
 • Kirk mbarsur me 2% alkool, dhe erozioni - zgjidhjen e ujit e ngjyra anilinë (e shkëlqyer e gjelbër, hentsianvioleta, ngjyrues i kuq), një zgjidhje të fortë të Permanganat kalium, e përdorur si linkomitsinovuyu, neomitsinovuyu, ointments heliomitsinovaya dhe xhel apo paste përzierje e ngjyra anilinë.


 • Në rast të rrymave të vazhdueshme dhe të shpërndarjes të rëndësishëm duhet t'i jepet pacientit, sipas recetat e mjekut, antibiotikët brenda (lincomycin, cephalexin, Azithromycin).
 • Më shumë gjasa, ju do të duhet të shoqërojë pacientin në klinikë, siç tregohet në rrezatim impetigo UV.
 • Në mënyrë që të mos ketë të sëmurë dhe shumë impetigo, mos harroni se shkurtimet, disinfektantet abrasions procesit të leverdishme, ngjyra anilinë, BACTROBAN. Cheers!

  Informacion nga artikullin "impetigo".