Difillobotrioz


 • Burimet e ndotjes
 • Mënyrat e difillobotriozom transmetimit
 • Format ekzistenca
 • Simptomat e sëmundjes difillobotriozom
 • Efektet e parazitizmi
 • Metodat e diagnozës dyfyllobotryoza
 • Trajtimi difillobotriozom
 • Dyfyllobotryoza Parandalimi

 • Helminthoses
  të shkaktuara nga parazitët në lentetsa gjerë zorrëve të njeriut
  (Diphyllothrium latum) nematod Major kasetë. Gjatësi
  të rriturit është 9-18 metra.

  Helmintet janë parazitare në zorrë të vogël të njerëzve dhe kafshëve,
  ndikon të mëlçisë, traktin biliar, indeve të muskujve, të brendshme
  autoritetet. Çdo vit në Rusi difillobotriozom sëmurë më shumë

  20 mijë njerëz. Difillobotrioz kryesisht
  Rajoni Krasnoyarsk, Karelia, Gadishulli Kola dhe tokat bregdetare.
  Jetëgjatësia lentetsa gjerë në trupin e njeriut - 25
  vjet.

  Burimet e ndotjes

  Seksualisht
  parazitëve lentetsa në zorrë e vogël e ushtrive definitive
  (Njeriu, qentë, macet, dhelprat, dhelprat Arktik, Martens, rrallë mund të merrni
  derra); larvat (plerotserkoidy) - në organe të ndryshme dhe indet
  Pret shtesë (peshk ujërave të ëmbla, pozitë e lartë, jakë me pala, troftë, peshk i gjatë lumi,
  heshtë, Grayling, koregon, pozitë e lartë, dem). Host Intermediate është
  katër këmbët - Cyclops. Sepse burim i sëmundjes tek njerëzit është


  të gjitha këto lloje të kafshëve dhe peshk.

  Mënyrat e difillobotriozom transmetimit
  Definitivisht
  Pret (njerëzor, qen, mace) janë të infektuar duke ngrënë të papërpunuara ose të pamjaftueshme
  larvat i përpunuar termikisht peshk i infektuar difillobotriid.Eto
  nastruhannoho mund të jenë të ngrira (strohanyna), peshk të papërpunuara
  mbushje, peshk i keq skuqur, kaproll i kripur sa duhet. Në
  zorrët e qenve dhe maceve lentets gjerë arrin pjekurinë seksuale në
  13-23 ditë dhe jeton në zorrët e qenve 394 ditë, macet 21-27 ditë.
  Jetëgjatësia në nematod e njeriut deri në 29 vjet.

  Format ekzistenca

  Cikël
  i këtij paraziti është i lidhur me mjedisin ujor - me pikat kryesore lentets

  vezë fund organizmave host papjekur, zhvillimi i të cilëve është
  në ujërave të ëmbla. Embrioni nga veza shkon në ujë 1-2
  javë, e mbetur e besueshme për 6 muaj. Ata me dëshirë të ushqyer
  krustaceve të vogla - Daphnia dhe Ciklopi, zorrët janë 2-3
  Javën ata kthehen në larva (protserkoidy). Nga ana tjetër, i vogël
  krustaceve bëhen pre e peshkut të vogël, trupi i të cilit larva
  vazhdon të pjekur. Në ngjitëse tek njerëzit larvat formë
  konvertuar në trup vetëm peshk i madh, zakonisht grabitqare, hëngri
  larvat i vogël i infektuar peshk. Në formë lentets pjekur
  është konvertuar në trupin e host përfundimtar.

  Simptomat e sëmundjes difillobotriozom

  Klinik
  dyfyllobotryoza foto shprehur çrregullime gastrointestinale
  trakt, si krimba siguron ndikim mekanik në mur
  zorreve ne vendin e lidhjes. Sëmundja fillon gradualisht.
  Ka të përzier, të vjella, dhimbje përgjatë zorrëve, është karrige
  paqëndrueshme, nuk ka ethe. Për këtë helmintiasis shumë
  Humbje peshe i fortë me rritjen e oreksit.

  Efektet e parazitizmi


  raste të pasazh i zgjatur i helmintiasis zorrëve ndodh
  pengesë për shkak të akumulimit të një numri të madh të krimbave në vogël
  zorrë. Në raste të rënda, ndikon në kardiovaskulare dhe nervor

  sistem hypovitaminosis zhvilluar B12 (worms absorbojnë atë veçanërisht
  sasi të mëdha në të gjithë sipërfaqen e trupit), anemi, atrofi dhe nekroza
  mur zorrëve; reaksione alergjike.

  Metodat e diagnozës dyfyllobotryoza

  Zbulimi i vezëve dhe segmenteve në feces, shkarkimi i "shirit" parazit.


  Trajtimi difillobotriozom


  Deworming rënda anemi të përshkruajnë vitaminë B12
  intramuskulare, hekur, hemostymulyn, Gematogen.
  Sjellja Deworming dozë e vetme e praziquantel dhe
  përdorur ekstrakt phenasalum e fier mashkullor, zierje e fara kungull.


  Parandalim dyfyllobotryoza

  Për të parandaluar nevojën e qartë për të kujdesshëm
  përpunimi termik i peshkut dhe peshku vezëve përpara se të hahet. Gjërat
  peshk shëllirë 24C kala në BOMA vret larvat 7-8 ditë. Në
  Vdekja havjar plerotserkoidy ndodh në 3% ambasadorin (3 g kripë në 100g
  vezë) pas 2 ditësh në 5% - 30 minuta. Kur ngrirë pike
  peshon rreth 2 kg në 18 C larvat vdesin brenda 4 ditëve.