Fëmijët të cilët kanë shumë për të lëvizur, të prirur për vetëvrasjeSi vjetër shkon duke thënë, një veprim është dy zjarre. Për shumicën prej nesh e ndryshimit të vendbanimit - nuk është vetëm ngjarje shqetësuese në prag të ndryshimit të rrethanave dhe mjedisit, por gjithashtu të shkaktojë stres të madh, që nuk është aq e lehtë për të trajtuar. Kjo është veçanërisht e vështirë për të udhëtuar reagojnë fëmijët psikikë e të cilëve shpesh nuk është i gatshëm për ngarkesa të larta. Sipas shkencëtarëve skocezë në mënyrë të përsëritur duke lëvizur fëmijë nga një vend në moshën 18 vjet mund të ndikojnë në gjendjen e përgjithshme të shëndetit të tyre dhe të bëhet shkak i problemeve të tyre psikologjike, dhe në disa raste edhe të kontribuojë në zhvillimin e varësisë të drogës.

Gjatë studimit të jetës dhe shëndetit të njerëzve 850, shkencëtarët gjetën se rreth 60% e fëmijëve të shkojë të paktën një herë apo dy herë deri sa të arrijnë moshën madhore, dhe çdo i pesti lëvizur tri herë. Vetëm 20% e fëmijëve ende jetojnë në të njëjtin vend ku kanë lindur. Gjithashtu zbuloi ishte fakti se shumica janë të detyruar për të lëvizur familjet me një prind ku ngritjen e një prind fëmijën. Një familje e plota të mëdha në vend të avokuar i ulur dhe i rrallë në lëvizje.

Studim, ekspertët gjetën se njerëzit të cilët lëvizur si një fëmijë, shpesh i sëmurë, dhe ata që u zhvendos tre ose më shumë herë ishin dy herë më shumë gjasa të përdorin drogë dhe pothuajse tre herë më shumë gjasa për të marrë pjesë në ato mendime vetëvrasjeje në krahasim me tjetrin fëmijë.


Megjithatë, jo të gjithë aq e trishtuar, sipas të njëjtave shkencëtarëve, rreziku i sëmundjes në shumë "problemit" fëmijët e ulur me sa fëmijët burrërisë, dhe i rrafshoi pothuajse plotësisht për arritjen e tyre 35 vjet.