Fëmijët me Poshtë mundësive sindromi të adaptimit social të 2


 • Të përqëndrohet në përvojën ndërkombëtare
 • Ne përdorim metodat e reja të mësimdhënies
 • Profili i veçantë
 • Marrëdhëniet me prindërit, kolegët
 • Pas Shkolla
 • Përvoja Family
 • Të përqëndrohet në përvojën ndërkombëtare

  Një nga shenjat e kohës sonë - përparim të mahnitshme në zhvillimin dhe
  Aplikimi praktik i metodave të reja të fëmijëve të mësimdhënies me një vonesë
  zhvillimi mendor.

  Së pari është "Ndihma herët pedagogjik"
  këta fëmijë nga lindja në 4 - 5 vjet (dhe prindërit e tyre) dhe i "arsimit të integruar" të sipërpërmendur - edukimi dhe trajnimi i fëmijëve
  kopshtet dhe shkollat ​​e qarkut në mesin normalisht zhvillimin
  moshatarët.

  Prindërit dhe mësuesit të bëhen më të vetëdijshëm për nevojën
  këta djema dashuri, vëmendje, inkurajim; Ata ishin të bindur se këto
  Fëmijët mund të, si dhe të tjerët për të mirën e tyre në shkollë,
  pushoni aktiv dhe të marrin pjesë në shoqëri.

  Një nga pasojat
  përparim i tillë në vendet e qytetëruara - që të gjithë fëmijët
  Sindromi poshtë janë ngritur në familje në vend se në institucionet e specializuara
  jashtë.

  Shumë prej tyre shkojnë në shkolla të rregullta, ku të mësuarit për të lexuar dhe
  shkruaj. Shumica e të rriturve me DS kanë punë janë
  miqtë dhe partnerët mund të gëzojnë një të plotë dhe të pavarur të mjaftueshme
  Jeta në mes të njerëzve të zakonshëm.


  Vendi ynë - deri në fillim.

  Ne përdorim metodat e reja të mësimdhënies

  Rritja e popullaritetit të programeve të hershme arsimore të asistencës për shkak të
  Rezultatet e zbatimit të tyre. Studimet krahasuese kanë treguar se
  fëmijë, të cilat janë të angazhuar në programe të tilla para datës së
  kopshti dhe shkolla ishin në gjendje të ketë shumë më tepër se ata që nuk janë të
  prekur.

  Shumë fëmijë ishin të ndjekin shkollën e rregullt lokal, ku ata mësojnë
  në klasa të përgjithshme për programet individuale. Sipas hulumtimit,
  të gjithë fëmijët të tregojnë përparim të mirë në arsim në aspektin e integrimit.

  Duke qenë në mesin e kolegëve të zhvilluara në mënyrë tipike, fëmija merr special

  Shembuj të sjelljes normale, të përshtatshme të rritjes. Gjatë vizitës në një shkollë
  në komunitet, këta fëmijë të kenë mundësinë për të zhvilluar
  marrëdhëniet me fëmijët që jetojnë në lagje. Vizitoni zakonshme
  Shkolla është një hap i rëndësishëm për integrimin në shoqërinë lokale dhe jetës
  shoqëria si një e tërë.

  Fëmijët me mesatare dhe madje edhe me rëndë i paaftë të mësojnë të lexojnë dhe
  shkruaj, të komunikojë me të tjerët e tyre të njerëzve të "shëndetshme". Ata të zotëruar
  këto aftësi, jo sepse ata janë të dhënë një "kurë", dhe për këtë arsye,
  se ata ishin mësuar që ne kemi nevojë, kur është e nevojshme, dhe siç kërkohet.


  vendi ynë themeluar edhe qendra të kujdesit të hershëm dhe edukativ

  përpjekjet për të filluar arsimimin e integruar të fëmijëve. Në 1998
  Ministria e Arsimit e rekomanduar për përdorim të gjerë
  Ohicheskoy një ndihmë të hershëm pedagogjike për fëmijët me aftësi të kufizuara zhvillimore "hapa të vegjël", nga M. Peters, R. Trilor.

  Profili i veçantë

  Ne nuk mund të themi se fëmijët me DS vetëm prapa në e tyre
  zhvillimi i përgjithshëm dhe për këtë arsye kërkojnë vetëm një program të thjeshtuar.
  Ata kanë një "profil të mësuarit" me pikat e forta karakteristike dhe
  dobësitë.

  Njohja e faktorëve që lehtësojnë apo pengojnë
  mësimi i lejon mësuesit të bëjnë më mirë planet dhe zgjidhni

  detyrë dhe të punojnë në zbatimin e tyre të suksesshëm.

  Prandaj,
  shënim duhet të merret karakterizohet nga "profilin" të mësuarit dhe
  Teknikat janë të suksesshëm në mësimin e fëmijëve me sindromin Down, së bashku me
  aftësitë individuale, hobi dhe çdo karakteristika
  fëmijë.

  Arsimimi i fëmijëve me sindromin Down bazuar në fuqinë e tyre:
  Perceptimi i mirë vizuale dhe aftësinë vizuale për të studiuar,
  përfshijnë aftësinë për të mësuar dhe të përdorin shenja, gjeste dhe vizuale
  manuale; Aftësia për të mësuar tekstin e shkruar dhe e përdorin atë;
  aftësia për të mësuar nga moshatarët dhe të rriturit, dëshira
  kopje sjelljen e tyre; Aftësia për të studiuar materialet e

  Planprogrami individual dhe seminare.

  Marrëdhëniet me prindërit, kolegët

  Fëmijët emocionalisht me DS nuk janë shumë të ndryshme nga e tyre
  moshatarët shëndetshme. Pas më i kufizuar se fëmijët "normale",
  rrethi shoqëror, fëmijët me DS më bashkangjitur me prindërit e tyre.
  Miqësia me kolegët janë të veçantë për fëmijët
  vlera. Pas fëmijëve të tyre me sindromin Down mund të mësojnë se si të
  veten në situata të përditshme, se si të luajnë, si për të skate rul,
  biçikletë.

  Për të përcaktuar, marrëdhënie pozitive miqësore midis
  fëmijët me aftësi të kufizuara dhe shokët normalisht në zhvillim kanë

  kryer programet e mbështetjes reciproke dhe mbikëqyrja e studentëve dhe përfshirjen
  fëmijët nën klasave jashtëmësimore - grupe, seksione, etj

  Brenda
  Programet e mbështetjes reciproke normalisht zhvillimin fëmijë ndihmojë
  fëmijët me aftësi të kufizuara për të kryer detyrat për të përgatitur për të "kontrollit"
  të marrë pjesë në mësimet jashtëshkollore dhe të tjera në klasë dhe të aktiviteteve dhe
  të tjerët

  Kjo është e rëndësishme sidomos për fëmijët e "shëndetshme" që krijon
  një mjedis pozitiv të mësuarit për të gjithë fëmijët. Përvoja tregon se ajo është
  si prioritet pretendohet të vlerave njerëzore, pa pagesë
  zhvillim personal, shtetësia arsimuar, toleranca,
  respektimi i të drejtave dhe lirive të njeriut.

  Pas Shkolla

  Në vendet demokratike, shumë të rinj me DS
  pas diplomimit janë arsimi fillestar profesional,
  deri në një masë të duhur të interesave dhe aftësive të tyre. Kjo
  duke i lejuar ata për të gjetur punë në fusha të ndryshme.

  Ata mund
  kopshti ndihmësit punë, asistentët e mesme
  personeli mjekësor në spitale dhe institucione sociale të kryer
  puna teknike në zyra të ndryshme (punë veçanërisht i mirë mjeshtër
  kompjuter) Puna në sektorin e shërbimit - kafene, supermarkete dhe
  grumbullimi, si dhe për aktivitete të tjera profesionale.

  Ka raste kur njerëzit me sindromin Down janë të angazhuar në punën e

  art, muzikë, valle, teatër dhe kinema.
  Në vitin 1997, aktori me DS Pascal Dyuken marrë në Kanë
  Çmimi Festivali i madh për të mirë performancën e roleve mashkullore!

  Përvoja Family

  "Duck mund të fluturojnë, dhe unë - nuk ka. Ai ka krahë, dhe unë - nuk ka.
  Ai ka një hundë të gjatë, dhe unë - të shkurtër. Rikë notuar dhe unë gjithashtu
  Unë mund të notosh. Bukur Duck dhe lloj. Se si duket? Unë e kam thënë tashmë,
  se ai kishte një hundë të gjatë. Ajo është një pika-pika të verdhë, e mbuluar me poshtë. Për shembull,
  Unë shkoj në pyll, unë të rritet një hundë të gjatë, të rritet pupla, unë
  të bëhet me pulla të verdhë, unë kanë krahë unë mund të fluturojnë përmes

  qielli! Dhe unë - rikë! »

  Kjo ese mbi "unë - si një kafshë në lëvizje", shkroi
  Vajza jonë Vera, një student i klasës së 7. Duket Neve Liko për arritjen e
  njeri në 15 vjet, por jo në mënyrë në të cilat sindromin Down.

  Kjo diagnozë ajo ishte në spital, pothuajse menjëherë pas lindjes,
  se hedhur gjatë gruan time në përvojat greminë të vështira. Të gjithë
  gëzimi dhe festimi i lindjes së vyvernulysya fëmijëve brenda dhe jashtë.

  Na ngushëlloi përmes vitit në organizatat e Kongresit Evropian
  Prindërit e fëmijëve të cilëve ka lindur me sindromin Down. Ne pamë sy
  këta prindër, me qetësi dhe me besim të shikoni në botë, dhe - me dritë

  dashuri dhe gëzim - fëmijët tanë.

  Ne e dimë emrin e kësaj pikëpamjeje - "stimuluese", frymëzuar jetën dhe zhvillimin. Para kësaj,
  Informacion nervore kërko, këshilla si "vetëm të kujdeset për atë" dhe
  shpresoj se diagnoza është e gabuar, për të cilat ju mund të fshehin në
  të jetë në kohë.

  Që nga sukseset e para të Besimit ishte kënaqësi, dhe gradualisht ne
  më kanë mësuar të "shkëlqejë" me sytë e vajzës së tij. Mësuar për të trajtuar
  fëmijë - të tjerët e tij dhe - me shpresën e suksesit, mësuan se si për të krijuar "mjedis zhvillimor", e cila natyrisht nuk është e lehtë në jetën tonë.

  B na ngushëlloi ende në lindjen e saj, të ardhmen e punës dhe

  një listë të gjatë të arritjeve, duke përfshirë edhe të fundit - stil vallëzimi
  Flamenco dhe trajnim në seksionin badminton? Unë mendoj kështu.

  Ne do të mërzitur të gjitha vështirësitë - "barrierat" që ne rëndom
  kapërcyer në jetën e përditshme, mjerim, të cilët janë të zënë hapin
  papritmas, kur ju i përmbushni bashkëmoshatarët e saj dhe bashkëkohësit, shumë më tepër
  i aftë dhe i pavarur? Së fundi, përpjekje që e gjithë familja
  duke përfshirë të afërmit e menjëhershme, të aplikuara për zhvillimin e saj dhe arsim? Jo
  di ...

  Ne kemi ndryshuar - më të fortë, më të guximshëm dhe më të vjetër.

  Por ende një junior dhe arrogant, kemi themeluar organizatën
  Prindërit - Shoqata "Poshtë Syndrome" për të mbrojtur të drejtat e tonë

  fëmijët se si për të bërë të njëjtat prindërit në Perëndim, dhe të kalojë në
  mësimet e nxjerra.

  Informacion nga neni Sergei Koloskova "Fëmijët me DS. Karakteristikat e përshtatjes sociale. "

  Lexoni fillim