Fëmijët me Poshtë mundësive sindromi të adaptimit social e 1


 • Çfarë është sindromi Poshte?
 • Siç njihet nga sindromi Daun?
 • Siç është zbuluar kromozom ekstra?
 • Prindërit mësojnë që nga çrregullime të zhvillimit të fëmijës
 • Njohja me fëmijën
 • Si për të treguar të tjerëve
 • Biseda me vëllezërit e motrat e porsalindur
 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj?
 • Çfarë është sindromi Poshte?

  Fjala "sindromi" i referohet të vendosur e atributeve ose karakteristika.
  Emri "Poshtë" vjen nga emri i mjekut John Langdon Down,
  i cili së pari e përshkroi sindromi në 1866. Në 1959
  French Profesor Lejeune tregoi se sindromi Poshtë është i lidhur me
  Ndryshimet gjenetike.

  Trupi i njeriut është i përbërë nga miliona e qelizave, dhe
  Çdo qelizë përmban një numër të caktuar të kromozomeve.

  Kromozome - një
  Grimcat e vogël në qelizat që janë të koduara me saktësi informacionin
  trashëguar të gjithë tipare.

  Në mënyrë tipike, secili qelizë është 46
  kromozome, gjysma e të cilave njeriu merr nga nëna dhe gjysmë - nga
  baba. Një person me sindromin Down në 21 kromozome çiftëzohet janë të treta
  kromozom shtesë, që rezulton në 47 tyre.

  Poshtë sindrom ndodh në
  një prej 600-1000 foshnjat. Arsyeja pse ndodh kjo,
  ende nuk qartë. Fëmijët me DS janë të lindur nga prindër
  përkasin të gjitha klasat sociale dhe grupeve etnike, me më
  nivele të ndryshme të arsimit.

  Probabiliteti i lindjes së fëmijës


  rritet me moshën e nënës, sidomos pas moshës 35, por
  shumica e fëmijëve me këtë sëmundje janë të lindur për nënat nuk
  nën atë moshë.

  Poshtë sindromës nuk mund të parandalohet dhe nuk mund të shërimit. Por
  në sajë të kërkimeve të kohëve të fundit gjenetik tani në
  funksionimi i kromozomeve, sidomos 21 e njohur shumë më tepër.
  Arritjet shkencëtarët të kuptojnë më mirë karakteristikat tipike të
  sindromi, dhe në të ardhmen ata mund të lejojë të përmirësuar
  kujdes mjekësor dhe mbështetje sociale dhe edukative metoda të tilla
  njerëz.

  Siç njihet nga sindromi Daun?

  Prania e sindromin Down është zakonisht menjëherë pas lindjes

  fëmijë, si një mjek, infermiere ose prindërit shfaqin karakteristikë
  features. Atëherë të jetë i sigurt për të testeve kromozomale janë kryer në
  konfirmuar diagnozën.

  Në qoshet fëmijën e syve të ngritura pak, fytyra e tij duket pak
  banesë, goja pak më e vogël se zakonisht, por ajo - pak më shumë.
  Pra fëmijë mund të rrinë nga ajo - një zakon nga i cili gradualisht
  Ju mund të shpëtoj. Pëllëmbët e gjerë, me gishta të shkurtër dhe të butë
  kërrusur pak gishtin brenda. Në pëllëmbë mund të jetë vetëm një tërthor
  dele. Ka një dobësi të vogël të muskujve (hypotonia), e cila
  është kur fëmija merr të vjetër. Length pesha e lindjes
  më pak se zakonisht.

  Siç është zbuluar kromozom ekstra?

  Kromozom shtesë ndikon në shëndetin dhe zhvillimin
  të menduarit. Në disa njerëz me DS mund të jetë serioz
  dëmtime në të tjerët - të parëndësishme.

  Disa sëmundje të ndodhë në njerëzit me sindromin Down shpesh
  për shembull, defekte të lindura të zemrës, disa prej të cilave janë serioze dhe kërkojnë
  kirurgji; shpesh gjenden dëgjim të dëmtuar dhe madje edhe
  më - pamje shpesh lindin sëmundje tiroide, dhe
  ftohjet.

  Njerëzit me sindromin Down janë zakonisht aftësi të kufizuar intelektuale në shkallë të ndryshme.

  Zhvillimi i fëmijëve me sindromin Down mund të jenë shumë të ndryshme.

  Si edhe
  njerëzit e thjeshtë, si të rriturit, ata mund të vazhdojnë të mësojnë nëse ata
  jepet shansi.

  Është e rëndësishme të theksohet se, si çdo
  njeri i zakonshëm, për çdo fëmijë apo i rritur duhet tillë
  trajtohen individualisht. Ashtu siç është e pamundur të parashikohet
  zhvillimin e çdo foshnje, ju nuk mund të parashikojnë në zhvillimin paraprakisht
  fëmijë me sindromin Down.

  Prindërit mësojnë që nga çrregullime të zhvillimit të fëmijës

  Të gjithë prindërit të cilët kanë përjetuar këtë pikë, duke thënë se ata mendonin
  goditje e tmerrshme dhe mungesa e vullnetit për të besuar në diagnozë - si në qoftë se do të përfundojë
  dritë. Në këtë pikë, prindërit zakonisht janë tmerrësisht të frikësuar, dhe

  duket se ata duan për të shpëtuar nga kjo situatë.

  Disa prindër nuk përpiqet për të përballen me atë, shpresa
  një gabim që analiza kromozonale është bërë gabimisht,
  dhe në të njëjtën kohë të kenë turp nga mendimet e tilla. Kjo është - një natyrore
  reagim. Ajo tregon totalin për të gjithë njerëzit dëshirën për të shpëtuar nga
  një situatë që duket e pashpresë.

  Shumë prindër kanë frikë se
  të paturit e një fëmijë me sindromin Down në një farë mënyre të ndikojë e tyre
  Statusi social, dhe ata bien në sytë e të tjerëve - si njerëz që kanë dhënë
  Jeta e një fëmijë me prapambetje mendore.

  Për t'u kthyer në gjendjen e tij normale, për të filluar

  Aktivitetet e përditshme, për të krijuar lidhje të zakonshëm, ju duhet më shumë se një muaj.
  Ndoshta një ndjenjë e humbjes dhe trishtimit kurrë nuk do të zhduket plotësisht, dhe,
  Megjithatë, shumë familje janë ballafaquar me këtë problem,
  gjithashtu tregojnë një efekt i dobishëm të praktikave të tilla.

  Ata
  mendojnë se jeta ka fituar një kuptim të ri dhe më të thellë, dhe ishin
  të kuptuar më mirë se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme në jetë. Ndonjëherë
  dërrmues goditje shton forcën dhe bashkon familjet. Ky qëndrim ndaj
  Situata e favorshme të gjitha ndikojnë fëmijën.

  Njohja me fëmijën

  Disa prindër të pranojnë të ngurrimit të tij për qasje
  porsalindur. Megjithatë, në një pikë ata të kapërcyer dyshimet e tyre

  dhe frika fillojnë të konsiderojnë fëmijën tuaj, ta prekë,
  të marrë atë për të trajtuar, të kujdeset për të; në qoftë se ata mendojnë se foshnja e tyre
  fëmija i parë dhe shumë më tepër si se nuk donte, të tjera
  fëmijë.

  Duke ardhur në kontakt me fëmijën, mami dhe babi të ndjehen më të mirë "normalitet" e tij. Prindërit në përgjithësi kanë tendencë për të marrë të dini më shumë
  karakteristikat individuale të porsalindur.

  Çdo familje ka nevojë për një kohë të ndryshme të ndihen
  vetë me fëmijën edhe. Ndjenjat e trishtim mund të duket përsëri, veçanërisht
  kur rrethana të caktuara kujtoj prindërit që fëmijën e tyre me
  Sindromi poshtë nuk mund të bëjë atë që mundet shokët e konvencionale.


  Si për të treguar të tjerëve

  Me të mësuar se foshnja ka sindromën Down, prindërit shpesh nuk mund menjëherë
  të vendosë nëse për të informuar të afërmit dhe miqtë. Në çdo rast, njerëzit;
  miqtë dhe të njohurit do të shihni se fëmija është pak e pazakontë, njoftimi
  ngurtësi dhe trishtim prindërit.

  Ata do të të çojë një bisedë në lidhje porsalindur dhe
  Kjo mund të shkaktojë parehati apo edhe të bëjë marrëdhënie
  tendosura. Bisedoni Le të dhimbshme, mund të jetë një hap i rëndësishëm
  kthimi i ish-besimit mëmë dhe vetëpërmbajtje.

  Nga ana tjetër, miqtë dhe familja nuk është gjithmonë e di se si për të
  të përgjigjet për këtë lajm të rëndë. Ata janë të frikësuar për të ofruar ndihmë

  se mos ajo të interpretohet si ndërhyrje në punët e të tjerëve apo kuriozitet të zbrazët, duke pritur për disa shenjë se prania e tyre është e dëshirueshme dhe
  Ndihma mund të jetë i dobishëm.

  Ndonjëherë marrëdhënie të përmbysur nëse
  prindërit presin dhe jo të marrë dëshmi të ish ngushtë lokacionit
  në vetvete. Më e ndjeshme në këtë situatë - të marrë poshtë për të biznesit, zakonisht
  pas lindjes së një fëmije: normale, mirësjelljen e zakonshme
  të ndihmuar prindërit të ndjehen më mirë.

  Gjatë kësaj periudhe, gjyshërit mund të kërkojë një të veçantë
  ndihmojë. Fokusi i tyre është në fëmijët e rritur - prindërit
  fëmijë dhe ata me dhimbje të menduarit se si të mbrojnë ata nga stresi.

  Biseda me vëllezërit e motrat e porsalindur

  Nëse sindromi Poshte janë të lindur fëmijën më të re në familje para
  Prindërit përballen me një tjetër vështirësi: që thonë fëmijëve të tyre të vjetër.
  Nuk është një dëshirë e natyrshme për të mbrojtur ata nga zhgënjimet rriturit.

  Shpesh
  prindërit mbivlerësim ndjeshmërinë e fëmijëve të tyre ndaj ndjenjave
  të rriturit dhe aftësia e tyre për të vini re asgjë të pazakontë në pamjen dhe
  i porsalindur. Megjithatë, përvoja tregon se është e rëndësishme për ta
  flasim sa më shpejt të jetë e mundur.

  Si për të ndihmuar fëmijën tuaj?

  Prindërit e fëmijëve me sindromin Down, ashtu si të gjitha nënat dhe
  babai, për të shqetësuar: çfarë të ardhme për fëmijët e tyre?

  Çfarë bëjnë ata
  Për fëmijët e tyre?

 • Për të qenë në gjendje të komunikojnë plotësisht me të dy
  njerëzit e zakonshëm dhe me njerëzit aftësitë e të cilëve janë të kufizuara. Kam
  miq të vërtetë në mesin e të dy.

 • Për të qenë në gjendje për të punuar në mes të njerëzve të zakonshëm.

 • Bëhu
  dëshiruar nga vendet ku shpesh vijnë anëtarët e tjerë
  shoqëri dhe të marrin pjesë në aktivitete të përbashkëta me ndjenjën
  të rehatshme dhe të sigurt.

 • Të jetosh në një shtëpi që do të përmbushë dëshirat dhe mundësitë materiale.

 • Të jenë të lumtur.

 • Për të mësuar se si të ndërveprojnë me njerëz të zakonshëm më shumë
  siç pritej, një fëmijë me sindromin Down duhet të marrë pjesë i rregullt
  shkollor publik. Integrimi në rregullt shkollë do të lejojë ata që të

  të mësojnë të jetojnë dhe veprojnë, siç është e zakonshme në botën e jashtme.

  Integrimi mund të jenë të ndryshme. Një student mund të kaloni një shkollë të tërë
  ditë në një mjedis normal shkollor, ndërsa ajo duket
  të ndihmojë të nevojshme, të sigurojë manuale të veçanta me të
  angazhuar personel shtesë, sepse ajo përfshin të veçanta
  (Individual) kurrikulumit.

  Ose në mjedis të madh akademik të fëmijës
  të jetë një klasë të rregullt, disa studentë mund të kalojnë kohë në një speciale
  klasë. Numri i orëve të shpenzuara në një klasë të veçantë,
  vendosur sipas nevojave të tij individuale dhe

  në përputhje me prindërit dhe personelin e shkollës në procesin e
  hartimin e programit individual të trajnimit.

  Shumë edukatorë dhe prindër besojnë se fëmijët me aftësi të kufizuara
  mundësitë, pavarësisht shkeljeve duhet të marrë pjesë ato shkolla
  duke ecur në fëmijët që jetojnë në lagje. Nëse fëmija të kryejë një
  ndonjë shkollë tjetër, ai menjëherë bëhet në sytë e publikut nuk është
  si gjithë të tjerët. Gjithashtu në këtë rast, është shumë më e vështirë për të vendosur
  marrëdhënie të mira me kolegët dhe të gjejnë miq në mesin e tyre.

  E drejta e fëmijëve me sindromin Down, si djemtë e tjerë me aftësi të kufizuara
  mundësitë për adaptim maksimale sociale, dmth

  Vizitoni kopshtin e fëmijëve të zakonshëm dhe shkollën, në fikse
  zakonodatelno1.

  Informacion nga neni Sergei Koloskova "Fëmijët me DS. Karakteristikat e përshtatjes sociale. "

  Konventa 1Sohlasno mbi të Drejtat
  Child (gjen miratuar. Kuvendi më 20 nëntor 1989.)
  ratifikuar nga sovjetike Supreme të 13 qershor 1990 р. № 1559-1, «fëmijët me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara në zhvillimin mendor, duke përfshirë fëmijët
  Poshtë fëmijëve sindromi me aftësi të kufizuara të shumëfishta mendore dhe fizike,
  kanë të drejtën e arsimimit dhe rehabilitimit në përfshirjen më të lartë sociale në arsimin e përgjithshëm ose të veçantë (korrigjuese). "

  Sipas p. 1, Art. 16 të ligjit "Për të Arsimit" organeve
  Menaxhimit të Arsimit të sigurojë "mirëpresim të gjithë qytetarët
  jetojnë në këtë zonë dhe kanë të drejtën e shkollimit
  niveli i duhur. " Në se prindërit kanë të drejtë për të "zgjedhur formën e edukimit, institucionet arsimore" për fëmijët e tyre,
  p.1st kusht. 52 Ligji RF "Për arsimin".

  Lexo më shumë