Cipë e virgjërisë kurorën e virgjërisë apo tipar anatomike të trupit të femrës
Duke filluar cipë e virgjërisë u konsiderua si një simbol i pafajësisë
Vajzë dhe gjurmët e gjakut në ceremoninë zhvirgjerim treguar
të afërmit dhe mysafirët e një feste martese. Kohët kanë ndryshuar dhe sot
është e qartë se mitet e himenit ishin shpikur në mënyrë që të
kontrolluar seksualitetin femëror dhe lirinë. Në vend të emrave tradicionalë
ishte ofruar një i ri, i bukur dhe poetike si gruaja - vaginal
kurorë.

Cipë e virgjërisë është konsideruar arsimi rudimentare
mund të kryejë disa funksion në vonuar intrauterine të rritjes, dhe
sohranyayuschymsya pas lindjes së një vajze. Cipë e virgjërisë - një membranë ose jo
mur që mbyll hyrjen në mitet e vaginës.

Ajo është e
një trëndafili i hollë ose rrudhë bardha mucous, të vendosura në
një distancë prej 1-2 cm nga hyrja në vaginë dhe shumë i lakueshëm kur shtrirë. Nga
Ky formular mund të ngjajnë unazë fish, Gjysmëhënës, petale lulesh, ajo nuk është e
blloqe të daljes nga vagina dhe kjo është arsyeja pse gjaku menstrual lehtë
excreted. Shumë rrallë cipë e virgjërisë duket si një cipë të ngurta,
në këto raste, për të siguruar një prodhim prej gjaku nga vagina të përdorë
për autopsi kirurgjik të mukozës.

Cipë e virgjërisë enët e varfër e gjakut dhe nervat
mbaresa. Miti i dhimbjes tmerrshme ju duhet të qëndroj gruan e parë


marrëdhënie vaginale, jo më shumë se fiction. Me zemërim të mjaftueshme,
shkarkimit ose përdorimi vaginal vajosje lubrifikantë mucous
corona vaginal shtrihet dhe nuk e pengon futjen e penisit në
vaginë. Vetëm gjysma e grave të vogla shërohet brenda natës,
Lotët janë në buzë të byku shkakun e ndjesi të dhimbshme të dritës
dhe lirimin e disa pika të gjakut. Në mënyrë tipike, pamja e gjakderdhjes dhe dhimbje gjatë zhvirgjerim - rezultat i seksit ashpër, rezultati
trajnimit dhe nervozizmi pamjaftueshme gratë.

Vendndodhja cipë e virgjërisë është se ajo nuk mund
Dëmi gjatë ushtrimit, dhe zgjateshmëri i mjaftueshëm lejon

vajza pa frikë përdorni tampona gjatë ditëve kritike.

Cipë e virgjërisë është një grua për ndryshime të jetës
vetëm pamjen e saj. Lindjes vaginale, sex aktiv - të gjithë
çon në faktin se membrana bëhet më shumë si një kurorë. Mbetjet e saj
- Papillae janë të vendosura në një rreth në hyrje të vaginës, ndonjëherë pothuajse
i padukshëm. Në mungesë të seksit të rregullt vaginale, lindjes, gjatë
menopauza cipë e virgjërisë përsëri mund të reduktohet, duke e bërë të vështirë për t'u kthyer
seksualisht aktive dhe penguar ekzaminim gjinekologjik.

Cili është funksioni i himenit? Para së gjithash ajo është - një pengesë

të infeksionit, duke e bërë atë të vështirë për të depërtimit mikrobike e organe gjenitale të jashtme
e vaginës. Në fëmijëri dhe adoleshencë ka një vaginë
Epiteli i hollë delikat, nuk microflora formuar ende mbrojtëse dhe në fillim
jeta seksuale mund të shkaktojë sëmundje inflamatore dhe shterpësinë.
Ndoshta sepse paraardhësit tanë u vendosën gjenetikisht aq të shqetësuar
qëndrimet ndaj virgjërisë, si garant i shëndetit të grave.

Sot, revolucioni i dhunshëm seksual ka çuar në disa turbullira
Koncepti i virgjërisë. Në fakt, ajo erdhi për të do të thotë thjesht mungesën e përvojës së grave
seks penetrues vaginal, ose më mirë, mungesa e seksit me një burrë.

Sot
virgjërinë - një thjesht anatomike funksion femrat, ajo nuk është e
do të thotë pafajësia dhe vaginal corona më nuk është parë si një simbol
pastërtia dhe dëlirësia, të paktën në vendet e zhvilluara. Çfarë sex
Veprim të marrin në konsideratë humbjen e pafajësisë, nëse ajo është vetëm seksi apo vaginal
do të marrë në konsideratë llojet e tjera të seksit - të gjithë vendos për veten e tij në
sipas arsimit të tyre, qëndrimet, kulturës dhe fesë
përkatësia.