Diarre simptome akute virale dhe trajtimi i diarresë


 • Diarre akute
 • Diarre Viral
 • Mjekimi i diarresë

 • Diarre akute

  Gjatë akute konsistencës diarre stol kuptoj ndryshojë,
  rritur frekuencën e lëvizjeve të zorrëve (më shumë se 3 herë në ditë), kohëzgjatja
  më pak se 4 javë. Edhe pse në shumicën e rasteve diarre ndalesa
  në mënyrë të pavarur, diarre akute është ende një përbërës i rëndësishëm
  sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë, sidomos në fëmijët dhe të moshuarit.
  Diarre akute referohet sëmundjeve polietiologichesky. Potencial
  Faktorët shkakor përfshijnë ilaçe,
  patogjene infektive ose toksinat e tyre, inflamatore ose ishemike
  sëmundje zorrë, karbohidratet neabsorbiruemye inflamacion në të vogla

  legen (p.sh., abscesi rektosihmoidnom). Në vendet e zhvilluara,
  Shkaku më i zakonshëm i diarresë janë viruset (Adenoviruset, rotaviruset,
  Viruset Norwalk).


  Diarre Viral


  Ndër opsionet e ndryshme diarresë virale
  Rëndësia më klinik të kenë diarre Rotavirus etiologji
  (Forma më e zakonshme e diarre infektive tek fëmijët), diarre shkaktuar nga
  Virus Norfolk dhe adeno-dhe astrovirusy. Foto klinik
  viral kombinim diarre i rëndësishëm i diarre të shpeshta dhe
  Sëmundje të diarresë me ethe, dhe shpesh (me rotavirus
  diarre) dhe traktin e sipërm respirator. Diagnozë
  konfirmuar nga zbulimi i virusit në feces përmes emailit


  mikroskopi ose gjatë imunitar të veçantë
  hulumtim (p.sh., Antitrupat monoklonale). Kursi i diarresë
  origjinë virale përgjithësisht i favorshëm. Kohëzgjatje
  sëmundja nuk kalon zakonisht 35 ditë. Mjekimi është
  simptomatike dhe të reduktuar të eliminuar çrregullimet fluide dhe electrolyte.

  Diarre mund të zhvillojnë infeksione të zorrëve, sëmundje të ndryshme inflamatore zorrë (p.sh., kolit)
  malaabsorbtsii, ankthi, si dhe sindroma e irritimit zorreve.
  I fortë ose diarre zgjat për një kohë të gjatë mund të çojë në domethënës
  Humbja e lëngjeve të trupit, kripëra dhe ushqyesve.


  Mjekimi i diarresë

  Trajtimi ka për qëllim eliminimin shkaqet që e kanë shkaktuar diarre.
  Për shembull, kur në mënyrë parenterale hypovitaminosis përshtatshme
  vitamina, kur administrohet stomak Akhil lëng stomakut ose
  Zëvendësuesit, me pankreatik pamjaftueshmëri - ose pancreatin
  Panzinorm, i gëzueshëm, etj Kur diarre jo e lidhur me tregon infeksionit
  dietë dritë (kufizuar karbohidratet, shkrirja kafshëve yndyrë
  origjina), ushqimet e shpeshta ndarë, përtypet ushqimin tërësisht.
  Droga si simptomatike përdorur karbonat kalciumi,
  përgatitjet bismut, tanalbin; zierje e leh lisi, Hypericum bar,

  Rrënjët gjarpri, cinquefoil ose Burnet, infuzion fruta qershi
  boronica, verr suplid, lule kamomil, tretësirë ​​e Belladonna, etj
  diarre shkaktuar nga dysbiosis, të emërojë colibacterin,
  lactobacterin, bificol, bifidumbacterin.

  Diarre Viral fituar në praktikë mjekësore speciale moderne
  rëndësia. Në fëmijët, faktor kryesor etiologjik duke shkaktuar
  akute diarre infektive, rotavirus është. Më
  diarre rotavirus ndodh në fëmijët nën 2 vjet si sporadik
  raste; epidemi të mundshme të infeksionit rotavirus, zakonisht në dimër. Në
  gastroenterit rotavirus i rritur është i rrallë agjent dhe

  një proces që ai e quajti, shkon fshirë. Diarre akute në të rriturit shpesh
  shkaktuar nga nje virus Norwolk.