Jeta dializëBesoni në dializë

Dializë lejon zgjasin jetën për vite, madje edhe dekada. Por jo të gjithë në nevojë në dializë, për fat të keq, e kuptojnë se ata duhet të trajtohen. Disa mendojnë se ata veten e tyre dhe të ndjehen aq mirë, dhe informacion në lidhje me nevojën për të instaluar një kateter në zgavrën e barkut apo përdorimin e aparatit "veshkë artificiale" të perceptuar negativisht. Kjo është, njerëz qëllimisht refuzojnë dializë, nuk qenë në gjendje për të vlerësuar në mënyrë adekuate situatën.

Shumë sëmundje ndodh në shumë vite pa shkaktuar çrregullime shëndetësore shumë subjektive.
Në të vërtetë, ajo gjithashtu ndodh - nuk ka presion edemë, gjak nuk rritet, nuk ka të përzier dhe gulçim, dhe sëmundje, dhe ajo zhvillohet.

Dhe treguesit që pasqyrojnë shkelje të funksionit të veshkave, është shumë e lartë. Vetëm në zyrën e mjekut, është e qartë se dështimi i veshkave zhvilluar për një kohë të gjatë - ka etje, goja e thatë, dhe një kruarje pak dhe informative muskujt konvulsive këmbë, dhe humbje e oreksit, por njeriu nuk ka dhënë atyre shumë rëndësi. Vetëm se, etje - është e nxehtë jashtë, u kthye edhe up - ulur pakëndshme. Kjo është arsyeja pse disa pacientë vijnë në vëmendjen e specialistëve tashmë në një fazë të avancuar. Edhe në raste të tilla, personi ndonjëherë është e vështirë të besohet se ai kishte nevojë për dializë.

Shtyjë vendimin deri në kohën kur gjendja bëhet kritike, ajo nuk është e nevojshme - kjo është kërcënuese për jetën.


Situatat ku njerëzit refuzojnë dializë është shpesh rasti. Shumë varet se si një person ndjen besim në mjekësi apo jo. Ajo mund të jetë e vështirë për të bindur të varfërit në dializë, e cila nënvlerëson gjendjen e tyre dhe nuk i besojnë mjekëve se ai ka nevojë për kaq komplekse, përveç trajtimit të përjetshëm.


Cilësia e jetës në dializë

Njerëzit të cilët janë në dializë, të lidhura zakonisht në qendër të saj, dhe kështu në vendin e banimit. Ata nuk mund të shkojnë në procedurë pushime dhe miss. Në vendet perëndimore, ku nuk ka mungesë të vendeve dializë, ky angazhim është më pak i ngurtë. Dhe ka edhe një sistem të udhëtimit për dializë.

Njeriu me mjekun zhvillon një rrugë të bazuar në vendndodhjen e qendrave dializë. Ai udhëton nëpër vend ose jashtë vendit, dhe në kohën e caktuar fjala për dializë në një qendër të veçantë. Ne dializë qendrat nuk kanë një kohë rezervë që mund të merren jashtë pacientit pa paragjykim për pacientët e rregullt. Në Rusi ekziston vetëm një mjet i vetëm në Sestroretsk ku ka dializë pajisjeve. Në përgjithësi, trajtim modern dializë mund të ruajë cilësinë relativisht të lartë të jetës. Pas 10-15 vjet më parë për shkak se cilësia e dializë ishte dukshëm vetëm një punë më e ulët e kombinuar dhe trajtim.

Tani një shumë e punës, studimit, përshtatur për të caktuar procedurat. Por, natyrisht, shumë varet nga qëndrimi mendor të pacientit.

Informacion nga neni "dializës Life"