Dializë - një jetë


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4

 • Disa dekada më parë, diagnoza dukej si një dënim me vdekje. Veshkat, keq të përballen me punën e tyre për të shpëtoj trupin e substancave të dëmshme dhe të padëshiruar të lejuara për të grumbulluar toksina, dhe ishte helmimi i ngadalshëm i pakthyeshëm. Kazhdodnevno dëmton shëndetin e njeriut, e cila ishte dënuar të vdesin për shkak të dehjes metabolike të trupit të tyre dhe ndryshimet e tyre degjeneruese.


  Pyetje № 1. Pse ka një situatë të tillë, arsyen "grevë" të veshkave? Ndoshta ne do të provokojnë shfaqjen e këtij problemi?

  - Mënyrë jetese i ulur - një nga shkaqet rrënjësore.

  Shtoni në këtë dietë të paekuilibruar, të abuzimit të drogës dhe disa mjete "kombëtare". Shumë arsye lidhen me sëmundje të tjera.
  Hipertensionit dhe diabetit në vitet e fundit është bërë epidemi në natyrë dhe të vijnë të parat në mesin e provokatorë dështimi kronik i veshkave. Në përgjithësi, kjo sëmundje është zakonisht një komplikacion i sëmundjeve të ndryshme të veshkave - inflamacion të tyre, glomerulonefriti, nefrit intersticiale, urolithiasis. Dhe në fëmijët e vegjël shkaktuar sëmundje është një infeksion i anomali urogjenital sistemit apo zhvillim.


  Pyetje № 2. Cilat janë simptomat aq të tmerrshme "Chronicles"?


  - Pacientët zakonisht lënë pas dore ato. E pra, që, të themi, nuk është ankuar për lodhje dhe dobësi e përgjithshme, ënjtje dhe dhimbje në nyje? Njeriu lëkura e zbehtë është e thatë dhe të lirshme ajo. E verdhë e lëkurës dhe sclera e syve, fryma e keqe dhe ulje në disa njerëz urinim në roje, mjeku shpesh dhe njerëzit janë jo tërhequr. Sëmundja përparon fshehur, dhe të gjakut dhe testet e urinës vetëm një e thjeshtë janë në dispozicion në çdo spital të rrethit mund të ndihmojë në identifikimin e sëmundjes asimptomatike fshehtë.


  Pyetje № 3. A jeni duke thënë se njerëzit me dështimin renale kronike në kohën tonë mund të presin jo vetëm për të mbijetuar, por për të vazhduar një jetë normale?

  - Sigurisht, pavarësisht iu referuar grupit I me aftësi të kufizuara, ai, si të gjithë të tjerët, duke çuar një jetë normale, duke punuar, studiuar, rritjes së fëmijëve dhe madje luajnë sportive. Sigurisht, "detyrueshme" për të hemodializës të rregullt - pa sheqer, por ajo është e vërtetë, kjo është mënyra më e tolerant i zgjatje të jetës. Për më tepër, tani nuk është e vetmja mënyrë për të dalë e veshkave rrugë pa krye.

  Një metodë alternative është quajtur "dializë peritoneal" (nga latinisht "peritoneum" - peritoneum). Ajo nuk kërkon pajisje speciale dhe komplekse e kryer në shtëpi duke përdorur një kateter të veçantë nëpërmjet të cilit injektuar në barkut zgjidhje spastrimit zgavër.

  Zgjidhje është ndryshuar 4-5 herë në ditë. Kjo metodë është e përshtatshme për pacientët të cilët jetojnë larg nga qendrat e dializë dhe banorëve të përhershëm mund të bëni në shtëpi ose në procedurat e punës. Në thelb ajo është përdorur moshuarit dhe diabetikët. Në Angli, ai përdor një të tretën e pacientëve.


  Pyetje № 4. Deri tani sëmundje vdekjeprurëse tërhoq?

  - Cilat janë ju! Një nga pengesat që lidhen me trudnopreodolimyh zgjidhje më radikal të sëmundje - transplantim të veshkave. Falë transplantim arritur nivelin më të lartë të rehabilitimit, duke përfshirë social. Ish pacienti mund të çojë një jetese aktive, të udhëtojnë, pa varësisht dializë, dhe vetëm duke marrë mjekësi, ku nuk ka asnjë refuzim i trupit të tjetrit.

  Por është shumë e vështirë, duke pasur parasysh se vetëm një prej 15 mijë (!) Të veshkave donatorëve mund të vijnë për të pacientit.

  - Unë jam optimist dhe besoj se problemi i dështimit kronike renale zgjidhet ne kudo, sepse nuk ndalet progres. E thjeshtë por ne kryesisht psikologjikisht i pjekur mjaft për të përdorur arritjet shkencore. Disa pacientë ende, për shembull, besoj se dializë - nuk është trajtim, dhe zëvendësimi i veshkave, ajo është një problem i përjetshëm. Sufferers të tjera të përpiqen për të ndrequr situatën me anë të procedurave të ndryshme vaske ose metodat e "spastrimit veshkat." Dhe shpesh dupes sylesh janë në duart e magjistarëve të ndryshme dhe sharlatanët që premtojnë për të rritet një veshkë të re ose të shërojnë të sëmurët.

  Për ne këta pacientë bien në një gjendje të tmerrshme, me edemë, me deri në 20 litra lëngjeve të tepërta, në fakt para se të vdiste.

  Informacion nga artikullin "Në qoftë se veshkat grevë"