Diagnoza e sëmundjes Paget-së


 • Sëmundje Paget, i dyshuar shkaqet dhe zhvillimi i sëmundjes
 • Diagnoza e sëmundjes Paget-së

 • Sëmundje Paget, i dyshuar shkaqet dhe zhvillimi i sëmundjes

  Sëmundje Paget (J. Paget Eng Kirurg, 1814-1899; sinonim: deformimeve ostoz, deformans malcim i kockës, deformimeve osteodistrofia.) - Një sëmundje e skeletit, ku ka shkatërrimi i një ose më shumë kockave, si rezultat i ristrukturimit të kockave patologjike.

  Si për shkakun e saktë të sëmundjes Paget-it, nuk është e qartë. Ka një teori e enëve të gjakut autoimune biosintezën hormonal shkelje teori mungesë ekuilibri e indeve lidhës. Pamja më e zakonshme e natyrës virale e sëmundjes.  Sëmundje Paget pëson metabolizmin thellë kockave, siç dëshmohet nga ndryshimet në disa parametrave biokimike të gjakut dhe urinës.

  Thelbi i procesit është e theksuar rindërtimin patologjike kockave, e cila karakterizohet nga proceset e vazhdueshme të ndryshimit resorption dhe ndërtimin në masë e kockave të substancave të reja në strukturën njëjtën kockave.

  Çdo brez i materialit të sapo formuar kockave është ndarë nga e ashtuquajtura linjë fqinj të ngjitës që krijon një strukturë mozaik të strukturave të kockave.

  Të bëjnë dallimin midis tri fazat e sëmundjes Paget-it:

 • resorption intensive qendrore e kockave (osteolytic ose destruktive, faza);
 • Faza e përzier, kur së bashku me resorption e tumoreve të kockave janë procese ajo;
 • osteoblastic (ose sklerotike) Faza e për të formuar struktura të përbashkëta muzikore.


 • Sëmundje Paget zhvillon kryesisht të moshës 40-50 vjet, por ka edhe e ashtuquajtura formë rinore. Manifestimet klinike varet procesit të lokalizimit dhe shtrirjen e përhapjes së saj. Shenjat e para të sëmundjes janë dhimbje në eshtra dhe nyje. Më vonë vjen deformim e kockave. Kockat e gjata gradualisht trash, zhvillimin lakim tyre arcuate. Hipertermia tipik lokal (mbi kockës së prekur). Kufizimet e lëvizshmërisë në nyje, çalim, zakonisht zhvillohet në një fazë të avancuar të procesit patologjike. Çdo dëmtim të kafkës ajo rrit në përmasa për shkak të trashje e kockat e shkop dhe bazë.

  Në këtë rast, mund të ketë compression të trurit, e cila manifestohet me dhimbje koke, vizion dhe çrregullime të dëgjimit, hipertension intracranial. Çdo dëmtim në shpinë të pacientëve të shqetësuar në lidhje me dhimbje mund të zhvillojnë compression rrënjë ose palcën kurrizore. Me përfshirjen e legenit të kockave dhe formimin hips, zhvillimin coxarthrosis. Nëse ajo ndikon në kockat e gjata thyerje të shpeshta patologjike. Ndërlikim më të rrezikshme të sëmundjes Paget-së - zhvillimi i keqdashje sarkomë (në 3-15% të rasteve).
  Diagnoza e sëmundjes Paget-së

  Diagnoza është kryesisht në bazë të X-ray.

  Fazat e hershme të sëmundjes karakterizohet nga ndryshime të X-ray ndërtimit të një vepre kockave të brendshme, pastaj u bashkua me trashje dhe deformim të kockave.

  Më tipik i sëmundjes Paget është i dukshëm në fotografi të ndryshim specifik i indeve të eshtrave. Rreze Bone trash, grupuar në grupe, në mënyrë që e gjithë struktura e kockave të bëhet paraqitja e përafërt ndërmjet trarëve celularë kockave janë të mëdha, në formë të çrregullt, rreze kockave kryesisht ruajnë orientimin e tyre funksionale.
  Në lidhje? 8%
  Ristrukturimi 6ess i përfshirë dhe substancë cortical bëhet paraqitja fijor; Kufiri i mëtejshëm ndërmjet substancës cortical dhe bira-bira është e humbur, lezione të eshtrave në trashet deformuar.

  Konturet tëra kockave janë ruajtur gjithmonë. Rindërtuar kockat e gjata gradualisht prirje, me anët konvekse shpesh zhvillojnë fushat patologjike funksionale të ristrukturimit - të ashtuquajturën zonë Loozera.

  Shenjat radiografike zhvilluar në bazë të sëmundjes Paget e sarkomë osteogenic dhe tumoreve të tjera janë të njëjta si në zhvillimin e një kockë sinqertë.

  Diagnoza diferenciale shpenzojnë me osteodistrofia parathyroid, osteomielit kronike, osteomalacia, sëmundje mermer, hyperostosis, acromegaly, tumoret metastatic në kockë, mielomës së shumëfishtë, duke ndryshuar kockat me sifilis terciar, etj


  Moti në mungesë të komplikimeve të favorshme. Pacientët me sëmundje Paget-së duhet të jetë në vëzhgim klinik të orthopedists.

  Informacion nga artikullin "sëmundje Paget-it".