Diagnoza e thrombocytosis në fëmijët


 • Metodat e diagnozës së thrombocytosis te fëmijët

 • Metodat e diagnozës së thrombocytosis te fëmijët

  Objektivi kryesor i diagnozës së thrombocytosis në fëmijëri - është karakteri i sëmundjes - primar ose sekondar. Dërgo mjekun drejt e saktë ankesat dhe simptomat diagnoza mund të, si dhe të dhënat instrumentale dhe ekzaminimin laboratorike të pacientit në spital.

  Metodat standarde biologjike të lejojë për të përjashtuar shkaqet më të zakonshme të thrombocytosis në fëmijëri: ngjitëse, inflamatore dhe hematologjike (kryesisht mangësi hekuri).

  Kujtoj metoda (radiografisë, tomography llogaritur, ultratinguj dhe Imazhe rezonancë magnetike) në varësi të rezultateve të fituara të hulumtimit, do të eliminojë shkakun e tumorit të sëmundjes.

  Nëse ju mendoni se thrombocytosis primar është bërë e plotë e provimit hematologjik detyrueshëm myelogram përfshirja dhe palcës së kockave biopsi.

  Diagnoza e thrombocytosis në fëmijëri:

 • të përcaktojë të gjitha parametrat në akuza të gjakut
 • Vlerat reaktive definicion proteina C dhe norma sedimentation eritrociteve
 • përcaktimin e nivelit të qarkullojnë hekurit dhe transferrin koeficientin e ngopjes së qelizave të kuqe të gjakut apo feritinë
 • përcaktimin e nivelit të prothrombin koagulimit
 • Ora instalimin dhe fibrinogjene aktivizohet tsefalina
 • zbulimin e antitrupave në natyrë dyshuar virale dhe parazitare të sëmundjes
 • përcaktimin e përqendrimit të vitaminave (E, grupi B)
 • ultratingull i barkut
 • X-rreze i gjoksit
 • përcaktimi i gjakut numëron të afërmit më të ngushtë të pacientit
 • Myelogram i Citologjia palcës kockore
 • Biologji molekulare e palcës kockore me vendosmëri palce Karyotype
 • të përcaktuar nivelet e nivelit trombopoetina (një hormon që stimulon maturimin e megakaryocytes)
 • Studimi i agregimin e trombociteve
 • ekzaminim trombozë (rekomandohet për faktorin e rrezikut të përjashtimit që vjen trombozë)
 • Kohëzgjatja e thrombocytosis është edhe një argument diagnostike, nëse thrombocytosis i rastit, i cili regresses trajtimin e shkaku themelor, jo domosdoshmërisht të mbajë të gjitha sondazh të.


  Në të kundërt, në rastin e thrombocytosis kronike në mungesë të arsye të dukshme kryer ekzaminimin hematologjik.

  Thrombocytosis Reaktive gjithmonë tolerohet mirë dhe vetëm në raste të veçanta të çojë në efekte trombotike. Vetëm ofron terapi - një kauzë trajtim dhe pa indikacione për agjentët e pllakezave te gjakut - barnave që parandalojnë aglutinimit e trombocitet dhe formimin trombo, përveç antitrombocitare shkatërrojnë clots gjakut ekzistuese. Thrombocytosis primar është shumë më i rrallë sesa humbja thrombocytosis reaktive, kështu që diagnoza është bërë përjashtime.

  Informacion nga artikullin "thrombocytosis thelbësore dhe fëmijët trombotsitemii"