Diagnoza e emboli pulmonare


 • Ekzaminimi fillestar në emboli pulmonare
 • Metoda të besueshme për diagnozën e sëmundjes

 • Prania e faktorëve të rrezikut të pacientit dhe veçoritë karakteristike sugjerojnë praninë e emboli pulmonare. Megjithatë, një manifestime jo-specifike, si për të përjashtojnë kushteve të tjera të nevojshme për të kryer hulumtime primare.


  Ekzaminimi fillestar në emboli pulmonare

  Në radiografi Plain të gjoksit me ndryshimet pulmonare emboli zakonisht nuk tregojnë. Megjithatë, ky studim është thelbësore për përjashtimin e sëmundjeve të tjera, të tilla si pneumonia, pneumatoraks, dështimi i zemrës, etj

  Radiografi e gjoksit është e nevojshme për vlerësim i duhur i scintigraphy mushkërive kryer hapin e ardhshëm. Klasik zatenemnenie formë pykë-janë identifikuar rrallë. Gjetjet më të shpeshta (por të papërcaktuar) në emboli pulmonare: infiltrimi fokale (vulë pjesë), pozita e lartë e diafragmë dhe rrjedhje pleural.

  ECG është shpesh normale apo zbulon ndryshimet që lidhen me sëmundje të tjera. ECG është e rëndësishme për të sunduar nga infarkt miokardi. Arterie pulmonar mund të çojë në shfaqjen e ndryshimeve jospecifike EKG. Hipoksi mund të përkeqësojnë iskemi miokardit, në të cilin rast ndryshimet EKG mund të ngjajnë ato të sëmundjeve ishemike të zemrës.


  Me emboli pulmonare shenjave masive të mundshme të djathtë mbingarkesës së zemrës.

  Në gjak arterial mund të zvogëlohet presion të pjesshëm të oksigjenit ne trysni normale ose të ngritur pjesshëm të dioksid karboni. Megjithatë, emboli gaz gjak degë të vogla të arteries pulmonare te pacientët që kanë sëmundje të tjera mund të jenë normal. Kështu, nivele normale nuk e përjashton nevojën për shqyrtim të mëtejshëm.


  Metoda të besueshme për diagnozën e sëmundjes

  Metoda më e informativ për diagnostikimin pulmonare scintigraphy arterie e perfuzionit të mushkërive është duke u bërë në 24 orët e para të sëmundjes, si dhe disa ndryshime pas kësaj zhduken.

  Angiografia e arteries pulmonare - invazive dhe jo gjithmonë në dispozicion metoda diagnostike. Edhe pse ai konsiderohet "standardin e artë". Angiografia demonstruar në rastet kur një nevojë urgjente për të vendosur diagnozën dhe metoda të tjera kanë dështuar.

  Venat vizualizimi të ekstremiteteve të ulëta - studim i rendit të parë, pavarësisht nëse simptomat e pacientit të trombozës venë të thellë. Zbulimi i trombozë të thellë deje konfirmuar emboli pulmonare.

  Compression Ultrasonografia me saktësi vlerësim lejon rrjedhjen e gjakut në segmentin femurit-podkolennyom e skaj të ulët, por shpesh nuk e zbuluar mpiksjen asymptomatic gjakut në venat e këmbë të ulët.

  Që nga performanca e kësaj metode të hulumtimit nuk është kryer punctures, ajo mund të bëhet përsëri.

  Echocardiography mund të konfirmojë diagnozën e emboli pulmonare masive, të identifikojnë shenja të presionit të rritur në arteries pulmonare, dhe të përjashtuar sëmundje të tjera.

  Diametri i plazmës - përparim bar fibrinolysis (shkatërrimi mpiksje). Rëndësia diagnostike vetëm përcaktim negativ në gjakun e tij. Psevdonehatyvnu të rezultojë të jetë e mundur në thromboembolism e kaluara Thromboembolism dhe arterieve pulmonare degëve të fundit. Ky studim përdoret vetëm për të përjashtuar më tej diagnozën e emboli pulmonare apo trombozë të venave të ekstremiteteve të ulëta.

  Informacion nga neni% D
  0? Ti "emboli pulmonar"