Diagnoza dhe trajtimi i kolerës


 • Metodat e diagnozës së kolerës
 • Një studim i personave të shëndetshme dhe shëruar
 • Metodat e trajtimit të kolerës

 • Metodat e diagnozës së kolerës

  Kur, shpërthimet epidemike të kolerës diagnostikuar nga prania e simptomave karakteristike të sëmundjes ka vështirësi jo të pranishëm dhe mund të bëhet vetëm në bazë të simptomave klinike. Diagnoza e rasteve të para të kolerës në zonat ku ajo nuk ekzistonin, duhet gjithmonë të konfirmohet nga metodat bakteriologjike.

  Në lokalitetet ku duhet të identifikohen në mënyrë aktive rastet tashmë të raportuara të pacientëve kolere me kolera dhe sëmundjet akute gastrointestinale në të gjitha fazat e kujdesit mjekësor dhe kontrolleve nga ana e familjes dhe punëtorëve shëndetësor sanitare autorizuar.

  Në identifikimin sëmundje pacienti gastrointestinal ndërmarrë hapa të menjëhershëm për shtrimin në spital të tij.

  Metoda kryesore e diagnozës laboratorike e kolerës - studimeve bakteriologjike në poshtërim. Metoda serologjike janë të një rëndësie të mesëm dhe mund të përdoret kryesisht për diagnozën retrospektive. Për studime bakteriologjike janë feces dhe të vjella. Nëse ju nuk mund të dorëzojë materialin në laborator në 3 orët e para pas marrjes së përdorimit të mesme-preservatives (ujë alkaline peptonna, etj).

  Materiali i mbledhur në pastrohen individuale nga zgjidhje dezinfektues anije, e cila është vendosur në fund të madhësisë më të vogël, dezinfektohet nga vluar, anije apo fletët e letër pergamenë.


  Bold (10-20 ml) duke përdorur lugë metalike dezinfektohet mbledhur në kavanoza sterile qelqi ose tubat që janë të mbyllura tapë ngushtë. Në pacientët me gastroenterit mund të marrë materiale nga rektumit me një kateteri gome. Active mostrave përdorur swabs pambuku, tuba zorrës së trashë.


  Një studim i personave të shëndetshme dhe shëruar

  Një shqyrtim i convalescents dhe individëve të shëndetshëm të ekspozuar ndaj burimeve të infeksionit dhënë më parë pastrues kripur (20-30 g të sulfate magnezi). Kur dërgimin e materialit të vendosur në një enë metali dhe transportohen me automjete të posaçme me përcjellje.

  Çdo mostër furnizuar etiketë, që tregon emrin e plotë e pacientit, emri shembull, vendin dhe kohën e kapjes, diagnoza dhe mbiemri supozuar mori material. Material laboratorik vaksinuar në media të lëngshme dhe të ngurta kulturës për izolimin dhe identifikimin e një kulturë të pastër. Një përgjigje pozitive është dhënë mbi 12-36 orë, negative - 12-24 orë.

  Për testet serologjike duke përdorur një test aglutinimi dhe përcaktojnë titrin e antitrupave vibriotsidnyh. Më mirë madje shqyrtuar serum marrë në intervale prej 6-8 ditësh. Me metodat e përshpejtuara të diagnozës laboratorike të kolerës duke përdorur teknika Immunofluorescence, imobilizimi, mikroahlyutynatsiyi në kontrast fazor.


  Metodat e trajtimit të kolerës

  Parimet themelore të trajtimit të pacientëve me kolera është për të rivendosur vëllimin e gjakut dhe përbërjen electrolyte e indeve, efekt në patogjen. Trajtimi duhet të fillojë në orët e para të fillimit. Në rehydration rënda dehidratues duhet menjëherë të kryejë nga administrata intravaskular i zgjidhjeve Isotonic polyionic.

  Trajtimi i pacientëve me kolerës përfshin rehydration fillestar (ujë replenishing dhe kripërat e humbur para trajtimit) dhe rehydration korrigjuese kompensuese (korrigjim humbje e vazhdueshme e ujit dhe elektroliteve). Rihidratimi është parë si një ngjarje reanimim.

  Informacion nga neni "kolerës"