Diagnoza dhe trajtimi i tumoreve të kockave dhe kërc


 • Shenjat dhe simptomat e tumoreve të kockave dhe kërc
 • Metodat e diagnostikimit të tumoreve të kockave dhe kërc
 • Trajtimi kirurgjik i tumoreve të kockave dhe kërc
 • Terapi Rrezatimi i tumoreve të kockave dhe kërc
 • Tumoret kimioterapia e kockave dhe kërc
 • Pas përfundimit të gjithë programin e trajtimin e tumoreve te kockave dhe kërcit


 • Shenjat dhe simptomat e tumoreve të kockave dhe kërc

  Dhimbje në kockë e prekur - Shpesh një simptomë e tumoreve kockave dhe kërc. Së pari, dhimbja nuk është konstante dhe të shqetësuar më gjatë natës ose në këmbë në rast të humbjes skaj të ulët. Me rritjen e dhimbjes tumorit bëhet konstant.
  Rritjet dhimbje me lëvizjen dhe mund të çojë në çalim në prani të një tumor të gjymtyrëve të ulët.


  Ënjtje në dhimbje mund të shfaqen në disa javë. Ndonjëherë tumor mund të hetojë duart.


  Fraktura janë të rralla dhe mund të ndodhë në tumor vetë dhe në afërsi të menjëhershme.


  Simptoma të përbashkëta të ndodhë në procesin e avancuar dhe janë shprehur si humbje peshe dhe lodhje.  Metodat e diagnostikimit të tumoreve të kockave dhe kërc

  Standard Radioskopi në shumicën e rasteve, mund të zbulojë tumorin e kockave që mund të duket si një zgavër apo rritje shtesë të indeve të eshtrave.

  Tomography llogaritur (CT) (Ndonjëherë me të mesme shtesë kontrast) bën të mundur për zbulimin e tumorit të supet brezi përputhet, legen dhe shpinë.


  Imazhe rezonancë magnetike (MRI) veçanërisht e dobishme në lezionet e shpinë dhe palcës kurrizore.


  Radioisotope kockave scan duke përdorur teknikën e zbulon një shkallë të përhapur tumor dhe humbjen lokale eshtrave tjera. Kjo metodë është më efikas se një standard provim X-ray e eshtrave.


  Biopsi (Duke marrë një pjesë të indeve për ekzaminim) është i detyrueshëm, si ai i jep të drejtën për të konfirmuar ose të sunduar nga tumoret e kockave ose kërc.

  Kjo mund të bëhet me një biopsi gjilpërë ose gjatë operacionit.


  Pas një ekzaminim i hollësishëm specifikuar fazën e sëmundjes. Në varësi të mbizotërimit të fazës mund të vendosen - nga I deri IV.
  Përveç kësaj, studimi nën mikroskop na lejon për të përcaktuar shkallën e keqdashje e tumorit.  Trajtimi kirurgjik i tumoreve të kockave dhe kërc

  Operacioni është trajtimi më i rëndësishëm për të kockave dhe kërc tumoreve. Qëllimi i kirurgjisë - heqja e një tumori brenda indeve të shëndetshme. Nëse ju keni një tumor në legen operacioni mund të jetë e vështirë me organet Aty pranë vitale.

  Nëse 10 vjet më parë të tumoreve malinje të ekstremiteteve që rezultojnë në humbjen e gjymtyrës së prekur, ajo është tani një tendencë për të ruajtur gjymtyrë.
  Disa prej kockave të prekur mund të hiqet, e ndjekur nga zëvendësimi i defekteve kockore apo gjymtyrë të tjera metalike protezave për të shpëtuar funksion. Me tumor të rëndësishme përbën një kimioterapi apo terapi rrezatimi, dhe tumor madhësinë pas reduktim është kryer operacion shoronnu. Amputim (heqja e gjymtyrëve) kryhen rrallë. Në periudhën postoperative, pacienti i bërë protezë. Në rast të lezioneve metastatic mushkërive ndonjëherë i bërë operacion për të hequr një faqet e tumorit.  Terapi Rrezatimi i tumoreve të kockave dhe kërc

  Ka dy lloje të terapisë rrezatuese në trajtimin e tumoreve të kockave dhe kërc, rrezatimit të jashtëm dhe brachytherapy. Burimin e jashtëm rrezatim është jashtë trupit.


  Rrezet janë fokusuar në zonën e tumorit. Brachytherapy përfshin përdorimin e materialit radioaktiv që është injektuar direkt në tumor. Ky lloj i rrezatimit mund të përdoret individualisht ose në kombinim me rrezatim jashtëm.
  Në disa pacientë, posaçërisht në gjendje të keqe të përgjithshme, terapi rrezatimi mund të jetë trajtimi kryesor. Në pacientët me terapi Ewing-së rrezatimi sarkomë është trajtimi kryesor.

  Pas operacionit jo-radikal, radiotherapy është projektuar për të shkatërruar tumorin e mbetur. Rrezatimi mund të përdoret me qëllim paliativ për të reduktuar simptomat e tumorit, të tilla si dhimbje.

  Në kryerjen e terapisë rrezatimi mund të shkaktojnë efekte anësore të tilla si ndryshimet e lëkurës dhe lodhje. Këto fenomene janë vetëm shpejt pas trajtimit. Rrezatim i pelvisit mund të shkaktojë të përzier, të vjella dhe stol të lirshme.
  Terapi Rrezatimi është kryer në zonën e gjoksit, mund të shkaktojë dëme të mushkërive, e cila nga ana mund të çojë në gulçim.
  Rrezatim në gjymtyrë e sipërme dhe të ulëta në disa raste shoqëruar me ënjtje, dhimbje dhe dobësi.

  Terapi Rrezatimi mund të përkeqësojnë efektet anësore të shkaktuara nga kimioterapia.  Tumoret kimioterapia e kockave dhe kërc

  Varësi të llojit të tumorit dhe fazës së kimioterapi sëmundjes mund të përdoren si trajtimin kryesore ose ndihmëse (para operacionit).


  Ky kombinim është përdorur drogë anticancer. Droga më aktivë në këto tumoreve përfshijnë: methotrexate (dozë të lartë në kombinim me leucovorin), doksorubicin dhe cisplatin.


  Në disa raste, kimioterapia është caktuar për kirurgji për të zvogëluar madhësinë e tumoreve në të tjera - menjëherë pas një operacioni për të vrarë qelizat e tumorit.

  Në pacientët me një përhapje të madhe (metastazë) e tumorit mund të aplikojë droga të tjera anticancer: vincristine, etoposid, daktinomitsin, ifosfamide.


  Kimioterapia duke shkatërruar qelizat e tumorit të dëmtojë qelizat normale, duke shkaktuar efekte anësore dhe komplikime. Ashpërsinë e efekteve anësore varet nga lloji i drogës, dozën totale dhe kohëzgjatja e përdorimit.


  Me efekte anësore të përkohshme përfshijnë: të përzier, të vjella, humbje e oreksit, humbje e flokëve, plagë në gojë. Zvogëlimi i numrit të qelizave të kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut dhe trombocitet në gjak si rezultat i dëmtimit të palcës kockore mund të shkaktojë anemi (anemi), rrit ndjeshmërinë ndaj infeksionit, gjakderdhje.  Pas përfundimit të gjithë programin e trajtimin e tumoreve te kockave dhe kërcit

  Pas ndërprerjes së trajtimit antikancer pacienti duhet të jetë nën mbikëqyrjen e mjekëve të cilët mund të caktojë studime të ndryshme.


  Pacienti, nga ana e tij, mund të ndihmojë rimëkëmbjen e shpejtë pas operacionit dhe trajtim shtesë pas një jetese të arsyeshëm.

 • Nëse pini duhan, atëherë bie këtë zakon. Ndalohet pirja e duhanit do të përmirësojë disponimin tuaj dhe oreksin.
 • Nëse ju keni abuzuar alkool, pastaj të zvogëlojë sasinë apo edhe të heqë dorë nga alkooli.
 • Hani një sasi të mjaftueshme të frutave dhe perimeve. Relax sa më shumë të jetë e mundur.

 • Vëzhgimi i mundëson mjekët për të zbuluar përsëritjen e hershme (kthim) të tumorit apo metastazë, duke lejuar në shumë raste për të kryer një efektiv ri-trajtimit