Diagnoza dhe trajtimi i hyrjes së fshikëzës urinare


 • Metodat e diagnozës së drift së fshikëzës urinare
 • Trajtimi i drift së fshikëzës urinare

 • Metodat e diagnozës së drift së fshikëzës urinare

  Në lidhje me zhvillimin e diagnozës diagnostikuese me ultratinguj e "hyrjes cistike" nuk shkakton shumë vështirësi, siç është tipike për këtë foto ultratingull sëmundje është i njohur edhe në artin.

  Diagnoza laboratorike e gjendjes patologjike bazuar në përcaktimin e rritjes substanciale të Gonadotropin njeriut chorionic në serum (500 IU / ml) apo sekretim të përditshme (alokimit numër për ditë në gjak).

  Testi cilësor shtatzënisë në urinë mund gjithashtu të përdoret për diagnoza drift së fshikëzës urinare, por urina duhet të jetë i holluar 20-50 herë.

  Një rezultat pozitiv në këtë rast konfirmon diagnozën e domethënie së fshikëzës urinare. Saktësia diagnostike e metodës është 70-80%, që nga sëmundja mund të shoqërohet me normal apo edhe ulur sekretimit të Gonadotropin njeriut chorionic.
  Në këto raste, më i rëndësishëm është përcaktimi i hCG sasiore në gjakun e shtatzënë - nuk ka rënie tajitje fiziologjik i Gonadotropin njeriut chorionic pas 13-14 javëve të shtatzënisë, dhe rritje më përmbajtjes hormon në gjakun e nënës pas kësaj periudhe të besueshmërisë së lartë të konfirmuar diagnozën e domethënie së fshikëzës urinare.


  Trajtimi i hyrjes së fshikëzës urinare


  Trajtimi i formave beninje të sëmundjes trofoblastike drift së fshikëzës urinare është reduktuar për heqjen e tij duke përdorur aspiratën vakum - përmbajtjen thithje e mitrës me këshilla metalike dhe pompë cilindrike elektronike.

  Pas konfirmimit të diagnozës histologjike (studimi nën mikroskop të materialit të përftuar nga mitër), pacienti duhet të dërgohet në një institucion të specializuar onkologjike.

  Vëzhgimet brenda 8 javëve pas operacionit përfshin chorionic Gonadotropin hulumtim në serum një herë në javë dhe me ultratinguj legenit (US) çdo dy javë.

  Në mungesë të sëmundjes (nivelet normale të Gonadotropin njeriut chorionic deri 15 Miu / mL, nuk ka formacione tumorit me ultratinguj dhe legenit X-ray e mushkërive, dhe të rivendosë menstrual normal cikël) kimioterapia nuk i mbajnë.

  Studimi i mëtejshëm i Gonadotropin njeriut chorionic në serum kryer 1 çdo dy javë për 3 muaj, dhe pastaj - 1 në muaj për gjashtë muaj. Koha më e mirë për fillimin e një shtatzëni të kërkuar - një vit pas domethënie mihurtsevoho evakuimi.

  Nëse 8 javë pas mihurtsevoho evakuimi domethënie është vërejtur normalizimin e hCG apo tendencën për të rritur chorionic Gonadotropin, pacienti është përshkruar provimin thellësi, si rezultatet e analizave të dhëna tregojnë se qelizat mitra ose organet e tjera të ruajtura fshikëzës urinare domethënie që dhe për të prodhuar hCG.

  Sipas organeve të legenit të SHBA mund të gjendet hyrjen shtëpitë e fshikëzës urinare në mitër, dhe X-ray e mushkërive - lezione metastatic. Pacientët e tillë administrohet kimioterapi. Trajtim më të zakonshme për këtë sëmundje duke përdorur methotrexate kimioterapia dhe daktinomitsin ose një kombinim i tyre në kombinim me leucovorin. Trajtimi është dhënë për normalizimin e hCG, rivendosjen e ciklit menstrual, zhdukjen e lezioneve patologjike në mitër dhe mushkërive. Megjithatë, ne duhet të kujtojmë se ndryshimet fibrotike - të përqëndrohet ind lidhës në vendin e lezioneve patologjike në mitër dhe mushkërive - mund të ruhen për një kohë të gjatë, pavarësisht një shërim të plotë.

  Pas arritjes klinike dhe laboratorike faljen (një periudhë kur nuk ka simptoma dhe të gjitha testet janë normale) një 2-3 kimioterapi mëtejshme parandaluese me të njëjtat drogës.

  Pas trajtim pacienti është nën mbikëqyrjen e oncologist për 1-1,5 vjet (gjatë së cilës kohë çdo muaj është përkufizimi i Gonadotropin njeriut chorionic në serum). Në këtë kohë mirëmbajtjen e rekomanduar e shtatzënisë, dhe opsioni më i mirë për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar është kontraceptivi hormonal, i cili gjithashtu drejton me varfëri të funksionit ovarian, të dëmtuar për shkak të sëmundjes dhe kimioterapia të vazhdueshme.

  Diagnoza e hershme dhe taktikat e duhura të trajtimit mund të ruani funksionin riprodhues të grave dhe të garancisë ofenduese shtatzëni normale dhe lindjen e fëmijës në vijim. Në 90% të pacientëve që marrin kimioterapi, funksion menstrual shëruar plotësisht, dhe 70% kanë ndodhur shtatzëninë që përfundoi në shpërndarjen normale.

  Duhet të theksohet se ndryshimet patologjike në fëmijët e lindur për gratë pas vuajtje drift së fshikëzës urinare, ka pak më shumë të ngjarë sesa fëmijët e grave të shëndetshme. Në të njëjtën kohë, dhe të patologjisë në lindjen e fëmijës (gjakderdhje, dobësi e kohëzgjatjes së punës, etj) në pacientët që i nënshtrohen sëmundjes trofoblastike ishte pak më e lartë në krahasim me femrat të shëndetshme.

  Ky fakt tregon se sëmundja pas një grua ka nevojë për kontroll shumë të kujdesshëm të mjekëve.

  Informacion nga artikullin "skidding cistike, sinjalizon probleme"