Diagnoza dhe trajtimi i pneumatoraks


 • Diagnoza e pneumatoraks
 • Ndihma Emergjente për pneumatoraks

 • Diagnozë pneumatoraks

  Njohja e pneumatoraks lehtë për të
  Dhimbje Bazuar mprehtë në anën e tij, duke rritur gulçim, simptomat e shok,
  shoqëruar me rrjedhjen e shpejtë e ajrit në zgavrën pleural,
  i shoqëruar nga shumë pulses e pleurë, mushkërive, enëve të vogla
  rrethit venat rreth zemrës zgavër, aorta.

  Left-njëanshëm pneumatoraks për shkak të dhimbjeve akute në
  kulmi i zemrës, frymarrje, shembet gabuar për infarkt miokardi. Në
  Pneumatoraks e drejtë në lidhje me zhdukjen e mëlçisë
  dullness, kolapsi mund të mendohet vrimë e ulcerat gastrike,

  12 ulçerë duodenale. Zhvendosja e zemrës në të dyja rastet mund
  i shoqëruar nga EKG ndryshon ngjashme me ato që
  vërejtur gjatë një sulmi në zemër. Megjithatë, dhimbja e pneumatoraks nuk spontan
  jo radiating në të majtë apo në skajin e djathtë të sipërm ose qafë,
  Mungesa në dispozicion njëanshme e fryma dhe simptoma të tjera të pneumatoraks. Sepse dhimbje gjoksi, frymarrje, emboli kolaps (masive)
  arterie pulmonar mund të jetë përzier me pneumatoraks mbytës.
  Zgjerimin e të djathtë të zemrës, ënjtje e venave të qafës, zgjerimi pulmonar
  arterie, simptomat tipike të pneumatoraks lejojë stetakusticheskie
  korrigjuar gabimin. Dështimi akut respirator (në sfond


  dështimi kronik i frymëmarrjes) çon në një diagnozë të gabuar
  pneumatoraks spontan në mënyrë dramatike shprehur emfizemë, si dhe në
  arsyeshme të rënda të astmës. Historia, simptomat tipike për
  astma dhe emfizemë zakonisht ju lejojnë për të krijuar saktë
  diagnoza.

  X-rrezet në raste të rënda, mund të zgjidhë
  Problemi diagnostikues: zhdukja e shënjave të mushkërive të pacientit
  palë të rrënjës ngjeshur i mushkërive, ku ngjitet - modifikuar qark
  Largimi i tij i zemrës, prania e nivelit horizontal rrjedhje.


  Ndihma Emergjente për pneumatoraks

  Pacienti në orët e para të nevojshme për të siguruar emergjencë

  të ndihmojë, si ai përballet me rrezik të vdekshëm. Ai vendoset në
  krevat pozicion ngritur e trupit (shumica e pacientëve marrin
  semisitting pozicion); injektuar morfinë subkutane për të shtypur
  ngacmim kollë potencial; Hipoksi është aplikuar kundër oksigjen,
  më mirë nëpërmjet pipëz hundës lidhur me oksigjen
  cilindër, i cili rregullon reduktimin Shpejtësia aktuale e oksigjenit. Për të luftuar
  kardiovaskulare akute, tregon frymëmarrjes dështim
  Infuzion intravenoz i zgjidhjes 1% e novokaina (5,10 ml ngadalë gjatë
  3-5 minuta) ose intravenoz Sol. Papaverini 2% -2 ml. Infuzion
  novokaina dhe papaverine mund të përsëritet pas 4 orëve.

  Veçanërisht
  vahosympatycheskuyu bllokadë efektive e qafës (për të eliminuar rrjedhjen
  Impulset patologjike e pleurë dhe organeve të tjera), zbatimi i një
  një spital.

  Çrregullime të rënda të frymëmarrjes me e mbyllur dhe
  veçanërisht i valvulës pneumatoraks eliminohen duke ulur
  presion intrapleural. Për këtë qëllim birë (në
  5-6 hapësira ndër brinjëve on line axillary në buzë e sipërme
  brinjë të ulëta) ndonjë gjilpërë të trashë, gjithmonë me të veshur atë
  gome gjatësi tub nga 1 m. fundi i lirë i tubit eshte zhytur ne
  1-2 cm në tas me ujë. Gjilpërë është nxjerrë nga zgavrën pleural vetëm pas
  si për të ndaluar shkarkimin e flluska e ajrit përmes ujit.

  Vend
  birë mbyllur me kollodyem steril etiketë. Nëse pas
  birë pleural përsëri fillon të rritet gulçim, duhet
  aplikoni një shterim konstant të ujit. Në këtë rast, pipëz gjilpërë
  duhet të rregullojmë duke përdorur leucoplasts dhe pacientët ekipin
  vëzhgimi.

  Në të gjitha rastet e pneumatoraks për parandalimin dhe trajtimin e infeksionit
  pleurë duhet të përdorin penicilinë dhe stretomocinë në i madh
  Doza (1000000 njësi -.. 1 500 000 njësi penicilinë, 1 000,000 njësi.
  stretomocinë në ditë).

  Megjithatë, ky trajtim shpesh rifillimi ndodhin, dhe prania
  gyp i hapur lidhur me rrezikun e pneumatoraks në tranzicion

  kronik. Në një spital të mirë-organizuar, me përjashtim të
  kujdesshëm X-ray kërkohet plevroskopiya,
  e cila bën të mundur për të zbuluar praninë e bandave pleural,
  duke shkaktuar vrima gaping në pleurë. Në këto raste
  kalimit të tyre, e cila natyrisht mund të zbatohet me sukses
  kirurg TB.

  Informacion nga artikullin "pneumatoraks spontan."