Diagnoza dhe trajtimi i narkolepsisë tek


 • Diagnoza e narkolepsisë tek
 • Trajtimi i narkolepsisë tek

 • Narcolepsy - një sëmundje që e kthen sulmet e papritura të qenët i përgjumur në kohë të gabuar. Ajo është ende nuk dihet, pse a ka një sëmundje shumë gjasa për të fajësuar trashëgim. Sa për diagnozën e narkolepsisë, ajo është e vendosur mjaft mirë, nuk mund të thuhet për trajtim.


  Diagnoza e narkolepsisë tek

  Hapi i parë në diagnozën e narkolepsisë - Vlerësimi i gjendjes tuaj dhe përjashtimi juaj mjek i sëmundjeve të tjera. Hapi i ardhshëm - një vizitë tek një specialist në çështjet e mjekësisë gjumë (Somnology).

  Në teknik laboratorik somnolohicheskie me kujdes të analizuar historinë tuaj mjekësore dhe të kryejë një ekzaminim të plotë fizik.

  Nëse mjeku dyshon narcolepsy, ofertat për të ekzaminohet në laborator. Për të konfirmuar diagnozën dhe për të përcaktuar ashpërsia e sëmundjes zakonisht është zhvilluar dy teste: testin polysomnography dhe shumëfish latentsyy për të fjetur (Mtls-provë).

  Në kryerjen e polysomnography Ju duhet të kalojnë natën në laborator individualisht somnolohicheskie dhomë të rehatshme. Elektroda e vogla janë të bashkangjitur në lëkurë me substancë ngjitës xhelatinoz. Elektroda do të regjistrojnë lëvizjet valët e trurit, të aktivitetit të muskujve, me normë të zemrës dhe sy.
  Kjo procedurë është pa dhimbje, dhe ju do të kërkohet për të fjetur në një mjedis sa afër zakonisht.


  Ky test është e nevojshme për të përcaktuar praninë e çrregullimeve të tjera që mund të shkaktojnë simptomat tuaja ekzistuese.

  Ditën tjetër kryer testin Mtls. Në pasditen e njëjta elektroda të Ju jeni të ftuar për të fjetur për 20 minuta gjatë katër ose pesë përpjekjet në intervale në 02:00. Kur Mtls e kontrolluar testuar model (foto) gjumin tuaj. Njerëzit me narkolepsisë tek tendencë që të ketë një model të veçantë të gjumit, e cila është e ndryshme nga ajo e njerëzve të shëndoshë. Në gjumë narcolepsy me ëndrrat shpesh fillon menjëherë pasi të bie pacientit në gjumë. Kështu, këto dy teste të kombinuara me simptomet tuaja ekzistuese do të ndihmojë profesionistët në gjumë mjekësi përcaktuar nëse simptomet tuaja janë shkaktuar nga narkolepsisë tek ose tjetër çrregullim, e cila ka të njëjtat karakteristika.


  Trajtimi i narkolepsisë tek

  Edhe pse aktualisht narcolepsy nuk mund të shërohet, simptomat e saj zakonisht mund të kontrollohet apo të lehtësojë në mënyrë që personat që vuajnë nga një sëmundje e rrallë ndihen manifestimin e saj dhe mund të bëjnë jetë mjaft normale. Nëse jeni të diagnostikuar me narkolepsisë, me sa duket, plani juaj trajtim do të përfshijë disa komponentë: medikamente, terapi të sjelljes dhe organizimin e ngjarjeve të caktuara në mjedisin e pacientit.

  Ilaçe OTC që përmbajnë kafeinë, zakonisht i paefektshëm në narkolepsisë. Megjithatë, medikamente në dispozicion Prescription që mund të kontrollojë efektivisht sleepiness tepruar gjatë ditës, katapleksi, hallucinations dhe çrregullime të gjumit.

  Ju dhe mjeku juaj duhet të bashkojnë përpjekjet në gjetjen e ekuilibër optimal midis kontrollit adekuat të simptomave dhe efekteve anësore të barnave.

  Trajtimi i narkolepsisë tek ju do të ngjarë të kërkojë jo vetëm drogë, por edhe të përshtaten stilin e jetës tuaj. Zbatimi i këtyre rekomandimeve mund të përmirësojë ndjeshëm ndjenjën tuaj të mirëqenies:

 • Ndiqni një regjim të rregullt të gjumit / syçeltësi. Shkoni në shtrat dhe për të marrë deri në rreth të njëjtën kohë çdo ditë.
 • Mund të jetë e dobishme episode të rregullta përhershme të gjumit gjatë ditës.
 • Të jenë të kujdesshëm kur kryejnë veprime që mund të jenë të rrezikshme, të tilla si ngarje apo gatim; kështu që të përpiqet për të planifikuar orarin tuaj për të qenë vigjilent në këtë kohë.

 • Me kujdes ndjekin rekomandimet tuaja mjeku për mjekim. Menjëherë ta informojë atë për çdo ndryshim ose probleme me mjekësi tuaj.
 • Është e vështirë për të kontrolluar narcolepsy nëse tuaj të familjes, miqtë dhe kolegët nuk e kuptojnë thelbin e sëmundjes. Ditës të qenët i përgjumur mund të merren gabimisht për dembelizmit, depresioni ose humbje të aftësive. Simptomet e katapleksi apo ëndrrat ndërsa zgjuar mund të konsiderohet gabimisht si probleme psikiatrike.

  Nëse vuani nga narkolepsisë, mjeku juaj duhet të kryejë një bisedë me anëtarët e familjes tuaj për të bindur tuaja njerëz (e tij) (s) ose anëtarët e tjerë të familjes të cilët mund të mendojnë se ata lënë pas dore ose të përdorin se sjellja juaj nuk është i qëllimshëm apo mendërisht i parregullt.

  Mbështetja Family - një hap i rëndësishëm në aftësinë për të përballuar me sëmundje.

  Këtu janë udhëzimet për pacientët narkolepsisë tek:

 • Tregoni punëdhënësit tuaj në lidhje me sëmundjen. Sigurimi i kushteve të caktuara në punë do t'ju lejojë të mbeten shërbëtorë fitimprurëse.
 • Gjeni një narcolepsy grup mbështetje. Njohja me njerëz të tjerë me të njëjtën sëmundje, mund të japin efekt sigurues.
 • Nëse narcolepsy ndërhyjnë në kryerjen e punës tuaj, e konsiderojnë burimet e tjera në dispozicion të të ardhurave.
 • Nëse vuani nga narkolepsisë tek fëmijën tuaj, sigurohuni që mësuesit e tij janë të vetëdijshëm për këtë sëmundje. Rregullime të vogla në klasë mund të ketë një ndikim të madh në fëmijën tuaj nga pikëpamja e vetë-respekt dhe aftësinë për të marrë një arsim të mirë.

 • Informacion nga artikullin "narcolepsy"