Diagnoza dhe trajtimi i endokardit infektiv


 • Diagnoza e endokardit infektiv
 • Mjekimi i sëmundjes

 • Diagnoza e endokardit infektiv

  Valvul Diagnoza endokardit infektiv është i bazuar kryesisht në zbulimin e hershëm të agjentëve infektivë. Për këtë qëllim të ekzaminimit mikrobiologjik i gjakut (kultura e gjakut) për sterilitetin. Kjo analizë është e nevojshme edhe për zgjedhjen e më të efektshme në këtë rast të veçantë antibiotik. Në testet mikrobiologjike të gjakut dhe të kryejë analizën e saj të përgjithshme (klinike). Për valvul endokardit infektiv është e karakterizuar nga anemi (anemi), për shkak të veçantitë e reagimit të trupit ndaj infeksionit, dhe u rrit norma eritrociteve sedimentimit (ESR), rritjen e qelizave numërimin e gjakut të bardhë, etj Metodat tjera diagnostike valvul endokardit infektiv, përveç ekzaminimit të pacientit, Duhet të theksohet dëgjim (të dëgjuarit) e zemrës për të zbuluar murmurs të reja apo ndryshim të shëndosha para-ekzistuese të zemrës.

  Çdo pacient me dyshuar valvul endokardit infektiv ehokardiografi duhet të kryhet. Kjo metodë, duke përfshirë përdorimin e dhënës transezofagiale ultratinguj lejon në shumicën e rasteve të diagnostikuar valvul endokardit infektiv. Përveç kësaj, ehokardiografi është përdorur edhe për monitorimin e efektivitetit të trajtimit.


  Mjekimi i sëmundjes

  Endokardit valvul trajtim është mjekim infetsionnoho dhe kirurgji, dhe përdorimin e një metode nuk e përjashton përdorimin e të tjerëve. Të gjitha valvul pacient endokardit infektiv mbajtur antibiotik.


  Para ardhjes së antibiotikëve në pacientët me valvul endokardit infektiv pothuajse nuk kishte asnjë shans për të mbijetuar. Mundësi ideale konsiderohet si infeksion patogjen të caktuar në ekzaminimin mikrobiologjik të gjakut. Përndryshe, zgjedhja e antibiotikut është bërë nga seleksionimi. Përdorimi më i zakonshëm i vancomycin, një numër i penicillins, aminoglycosides. Antibiotikët administruara vena përdorimin e drogës që shkatërrojnë mikrobet, nuk ngadalësojnë zhvillimin e tyre. Trajtimi me antibiotikë të shpenzuar gjatë mesatarisht 1,5-2 muaj, për aq kohë sa infeksioni është eliminuar plotësisht.

  Dëshmi të eliminuar infeksionin është për të përmirësuar gjendjen e përgjithshme të pacientit, zhdukjen e vegjetacioneve të dhënave ehokardiografi dhe merr konfirmimin e shumëfishtë e duhur mikrobiologjike.

  Në rastet kur endokardit infektiv valvul çoi në formimin sfidon trajtim mjekësor të zemrës defekt sëmundje të valvulave apo shenja vazhdojnë përkundër terapisë me antibiotikë, mund të merren në pyetje kirurgji. Një argument shtesë në favor të operacionit të përsëritet emboli me zemër të dëmtuar kapakëve të infeksionit valvul. Operacioni është kryer ndonjëherë në kohën e aktivitetit maksimal të infeksionit për të shpëtuar jetën e pacientit.

  Ndonjëherë infeksioni përhapet përtej unazës valvula, duke formuar ulcerat (abscese), e cila është gjithashtu një tregues për trajtim kirurgjik. Gjatë operacionit, kirurgët janë gjithmonë duke u përpjekur për të mbajtur vetë pacientin tuaj valvul. Ndonjëherë hequr vegjetacionet kufizuar në, suturing mangësive valvola, etj Në rastet kur valvula është shkatërruar pothuajse plotësisht nga infeksioni, zëvendësuar artificiale (protezuyut). Si me operacionet në defekte të valvulave të zemrës, duke përdorur proteza mekanike dhe biologjike. Në rastet e infeksionit aktiv preferuar proteza biologjike, përkundër brishtësisë së tyre relative, sepse gjëja kryesore - për të përballuar me një infeksion aktiv.

  Në rastet e aktiv IE antibiotik kohë shpenzuar postoperative po aq të gjata sa me ilaçe.

  Informacione nga artikullin "endokardit infektive"