Diagnoza dhe trajtimi i aritmisë


 • Koncepti i rreh
 • Diagnoza e arrhythmia
 • Trajtimi i aritmisë

 • Koncepti i rreh

  Beats - është e jashtëzakonshme në lidhje me ritmin normal të zemrës tkurrjes së muskujve të zemrës. Zakonisht jashtë-pacient ndjeu një impuls të fortë të dështimit të zemrës ose fundosje pas saj. Kur probing pulsin në këtë kohë mund të jetë humbja e valë impuls. Disa rreh mund të ndodhë pa u vënë re nga pacienti.

  Beats ndodhin në rast të një puls elektrik jashtë sinus. Ky impuls propagandon me anë të muskujve të zemrës në mes pulsin normal dhe rrahje zemre është i jashtëzakonshëm.

  Ngacmim qelizë në të cilin ka një impuls i jashtëzakonshëm mund të shfaqet në çdo vend të sistemit të kryerjes së zemrës.

  Para formimit të një zjarri të tillë duke shkaktuar një sëmundje e zemrës (kardio, infarkt miokardi, sëmundjes inflamatore të muskulit të zemrës, sëmundje të zemrës) dhe sëmundjet e organeve të tjera. Beats mund të ndodhë në sëmundjet e traktit gastrointestinal, osteokondroza, sëmundjet endokrine, hipertension. Më të jashtëzakonshme alkoolizmi reduktim shkaku, pirja e tepruar kafe, overeating, pirja e duhanit. Shfaqja e rreh është një nga shenjat e një mbidozë e glycosides kardiake.


  Sëmundjet e sistemit nervor (dystonia neurocirculatory, vehoto-vaskulare dystonia) mund të kontribuojë gjithashtu në shfaqjen e aritmisë kardiake. Beats mund të ndodhë në një person i shëndoshë me stres të tepruar fizik dhe mendor.

  Dukuri e aritmisë dallohen:

 • ekstra-të rralla, më pak se 5 rrahje në minutë
 • frekuenca ekstra-mesatare nga 6 deri 15 për minutë
 • extrasystoles shpeshta, më shumë se 15 për minutë
 • Beats mund të jetë individ ose grup. Grupi i quajtur rreh të ndodhë në suksesion pa rrahje zemre të rregullta në mes tyre.

  Dy rreh njëpasnjëshme quhet biheminiya tre - triheminiya etj Këto rreh - një shenjë e një sëmundjeje më të rëndë të zemrës. Shpesh rreh lehtë fiksuar në elektrokardiogramë.


  Diagnoza e arrhythmia

  Për të diagnostikuar një rreh rralla shpenzojnë monitorimin Holter. Në kryerjen e elektrokardiogramë Holter monitorimit regjistruar për një ose më shumë ditë. Ky pacient bën një jetë normale. Në vend të origjinës ose supraventikulare extrasystoles janë atriale (që rrjedh në atria) dhe ventricular burim cila po udhëheq sistemin ventrikular ose septumeve interventricular.

  Në elektrokardiogramë nga dhëmbët e tipit komplekset kardiake dallohen lehtësisht nga ventricular rreh atriale.

  Rreh më të ashpra që dalin në ventricles. Ata mund të transformojë një jetë kërcënuese për komplikime pacientit - ventricular dridhje. Dridhje ventricular ndodh kur fibrat individuale të muskulit të zemrës është reduktuar secili në ritmin e saj, në mënyrë të rastësishme. Kjo kardiak ndërprerë, dhe ka probleme serioze të qarkullimit të gjakut. Në disa extrasystoles ventricular konsiderohen me rrezik të lartë të vdekjes së papritur, veçanërisht në qoftë se pacienti ka sëmundje të rëndë të zemrës.


  Trajtimi i aritmisë

  Rreh rralla në qoftë se, pasi ekzaminimi i pacientit zbuloi asnjë sëmundje të zemrës nuk kërkojnë trajtim.
  Nëse hetimi zbulohet se rrahje shoqëruar me ndonjë sëmundje tjetër (sëmundje të traktit gastrointestinal, sëmundje endokrine, sëmundje inflamatore e muskulit të zemrës), është trajtimi i sëmundjes themelor. Është e rekomanduar për të shmangur helmim, duke shkaktuar rreh - pirjen e duhanit, alkoolit, konsumit të tepërt kafe.

  Extrasystole shkaktuar nga çrregullime të sistemit nervor, mbingarkesa psiko-emocional trajtohen destinacion ajror te qetësues (luleshtrydhe, balm limon, Motherwort, peony tretësirë) ose sedativë (relanium, rudotel).

  Nëse rreh ndodhin gjatë trajtimit me glycosides kardiake, glycosides kardiake përmbysi. Nëse monitorimi Holter sasi ditore tejkalon 200 rreh dhe pacienti ka një ankesë ose sëmundje të pranishëm të zemrës, trajtimi është përshkruar.

  Zakonisht trajtimi fillon me numrin e 700 rrahje në ditë. Qëllimi i drogës është llojet e llogarive të detyrueshme rreh dhe norma e zemrës. Përzgjedhja e drogës antiarrhythmic kryhet individualisht dhe vetëm mjeku. Pas përdorimit të drogës është i kontrolluar trajtim me monitorimin Holter.

  Rezultatet më të mira janë arritur gjatë monitorimit Holter një herë në muaj, por në praktikë kjo ishte e arritshme. Nëse efekti i drogës është i mirë, rreh zhduken ose në masë të madhe urezhayutsya dhe ky efekt zgjat deri në dy muaj, largimin e mundshëm të drogës. Por ajo vazhdoi të reduktuar gradualisht dozën e ilaçeve, që prej tërheqjes së menjëhershme të çon të trajtimit të rreh të përsëritura.

  Për trajtimin e aritmisë duke përdorur quinidine, novokainamid, lidocaine, meksilen, CORDARONE, diltiazem, sotalol dhe medikamente të tjera.

  Informacion nga artikullin "bradycardia - diagnostikimin dhe trajtimin"