Diagnoza dhe trajtimi i cardiomyopathy Dilated


 • Metodat e diagnozën e sëmundjes
 • Parimet e trajtimit të kardiomiopatisë dilatative
 • Metodat e parandalimit të sëmundjes

 • Metodat e diagnozën e sëmundjes

  Përveç provimit të zakonshme të kryejnë procedura të ndryshme diagnostike. Studime biokimike të gjakut dhe urinës teste mund të zbulojë substancat të ndryshme toksike, dhe vitaminë mangësi. Kur shenjat tregojnë electrocardiography karakteristike e rritjes së sëmundjes në madhësi të zemrës, dhe takikardi qëndrueshme sinus (norma e zemrës zakonisht tejkalon 100 rrahje në minutë.) Shpesh gjithashtu shfaqin kryerjen kardiak impuls në një shumëllojshmëri të mbylljeve.

  X-ray ekzaminim i gjoksit tregon një rritje të konsiderueshme në madhësinë e zemrës dhe gjakut stagnimit në qarkullim pulmonar (e vogël). Ndonjëherë ajo rezulton fluide të lirë në shell e jashtme e mushkërive (zgavrën pleural) që rezulton nga rritja e presionit në enët e gjakut të mushkërive. Duke ehokardiografi - një fundamental në diagnozën e sëmundjes. Echocardiography ndihmon në identifikimin rritjen e madhësisë së dhomave të zemrës, duke e zvogëluar funksionin e saj pompimit, duke përfshirë një tregues si pjesë ventricular nxjerrje. Përveç kësaj, echocardiography ju lejon te specifikoni peshën e mitrale dhe pamjaftueshmërisë trikuspidal e valvulave të zemrës dhe prania e trombo intracardiac.


  Studimet radioisotope e zemrës (scintigraphy miokardi) është kryer për të sqaruar statusin e funksionit të pompimit të zemrës, dhe për të identifikuar fushat e miokardit vdekur. Lifetime miokardit biopsi - një teknikë kirurgjikale që ofron një studim mikroskopik i pjesëve të muskulit të zemrës me dhomat e saj të ndryshme, është e nevojshme për të sqaruar natyrën e sëmundjes dhe trajtimit të mëvonshëm. Teknikisht, kjo është bërë si vijon: nën përshkon lokale anestezi (punktyruyut) arterie të mëdha dhe venë, dhe pastaj të shkoni në në zemrat e tyre mbajnë një mjet të veçantë me një palë të vogël të gërshërë në fund. Shpesh biopsi miokardit kryhet njëkohësisht me angiography koronare (injektimit të mesme kontrast në krovosnabzhayuschye zemër arterieve koronare).

  Kjo qasje ndihmon në eliminimin e sëmundje koronare arterie e pacientit si një nga sëmundjet që kanë shenja të ngjashme të cardiomyopathy Dilated. Të dy studime janë kryer nën X-ray televizion kontrollit.


  Parimet e trajtimit të kardiomiopatisë dilatative

  Parimet përgjithshme e trajtimit e kardiomiopatisë dilatative nuk është i ndryshëm nga trajtimin e deshtimit kronike të zemrës. Në rastet e cardiomyopathy Dilated dytësor i kryer gjithashtu trajtimin paraprak të sëmundjes (defekte të valvulave të zemrës, etj), si dhe të marrë të gjitha masat për të trajtuar shkaqet e sëmundjes. Disa fjalë rreth mundësive moderne të trajtimit kirurgjik të cardiomyopathy Dilated.

  Trajtim më efektive në dështim të zemrës fazë është një transplant (transplant) zemra. Karakteristikat e këtij operacioni janë të kufizuara për arsye të dukshme në botë.

  Si një alternativë për transplantim të zemrës është tani për të zgjatur jetën e pacientëve cardiomyopathy Dilated propozuar dhe kryer kirurgji rindërtues për qëllim adresimin dështimin e mitrale dhe valvula trikuspidal zemrës. Eliminimi Surgical i dështimit të këtyre valvulave lejon për një kohë "të ngadaltë" fazën sulmuese e fundit të sëmundjes. Një tjetër alternativë për transplantim të zemrës në pacientët me cardiomyopathy dilatative është heqja e pjesshme e barkushe të majtë për të zvogëluar madhësinë e saj (Batista).

  Për fat të keq, këto "bizhuteri" operacion nuk është ende i përhapur në vendin tonë. Kohët e fundit, për trajtimin e pacientëve me cardiomyopathy Dilated u janë ofruar modele të veçanta të stimuluesve kardiakë, të cilat lejojnë punën sinkron ventricular. Kjo ndihmon për të përmirësuar mbushje ventrikular dhe për të rritur funksionin e pompimit të gjakut të zemrës. Disa modele të këtyre pajisjeve ka një funksion diagnostifikimi dhe për të eleminuar një numër të aritmisë.
  Duke pasur parasysh se jetëgjatësia në pacientët me cardiomyopathy dilatative në mënyrë të konsiderueshme më e ulët se në njerëz të shëndetshëm duhet të përdorin çdo mundësi për të vazhduar jetën e tyre.


  Metodat e parandalimit të sëmundjes

  Parandalimi i sëmundjes është kryesisht i ngjashëm me masat e zbatuara për të eliminuar cardiomyopathy zgjerim të mesëm. Kjo është për të shmangur përdorimin e alkoolit, kokainës, monitorimin e kujdesshëm të performancës kardiak gjatë kimioterapisë së tumoreve. Që nga fëmijëria, ajo është e dobishme për forcim të trupit. Refuzim i plotë i alkoolit në varietete alkoolike Dilated cardiomyopathy mund të përmirësojë funksionin shtrëngohet e zemrës dhe për të eleminuar nevojën për transplantin e tij. Për fat të keq, në shumicën e rasteve rezulton në dështim të zemrës fazë.

  Diagnoza e hershme e cardiomyopathy Dilated është e mundur në të rastit (skrynynhovom) ehokardiografi kryer gjatë shqyrtimit vjetor klinik, si dhe shqyrtimin e personave me këtë sëmundje ngarkuar me trashëgim. Diagnoza e hershme e cardiomyopathy Dilated gjithashtu përmirëson efikasitetin e ilaçeve.

  Informacion nga artikullin "cardiomyopathy"