Diagnoza dhe trajtimi i hemangioma


 • Siç rezulton hemangioma
 • hemanhyomu shërim

 • Siç rezulton hemangioma

  Hemangioma (nga Haima greke -. Gjak dhe angeon - anije) - një tumor beninj që zhvillohet nga muri vaskulare ndodh mjaft shpesh. Llojet e ndryshme të hemangiomas përfaqësojnë 25% të të gjithë tumoreve beninje dhe 45% të të gjithë tumoreve të indeve të buta.

  Pavarësisht mundësisë së vetë-shërimit dhe të ndaluar rritjen e hemangioma me zhdukjen e mëvonshme, përparimi i saj i mëtejshëm ende mbetet e paparashikueshme.

  Diagnoza e kirurg hemangiomas kryer duke përdorur metodat e mëposhtme:

 • Rishikimi;
 • Diagnoza laboratorike;
 • ultratingull (Thellësia e tumorit përhapur dhe llogaritjen e arsimit të përcaktuar vendndodhjen e tipare, strukturën e tumorit, matjen e shpejtësisë së rrjedhës së gjakut në enët e);
 • angiografi (e nevojshme kur shqyrton pacientët me hemangiomas të madhe dhe të thellë).


 • hemanhyomu shërim

  Trajtim hemangioma duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur pas diagnozës. Aktualisht, trajtimet e mëposhtme: kirurgji, Cryotherapy, sclerotherapy, electrocoagulation dhe radiotherapy.

  Kirurgjisë është metoda kryesor. Shumë shpesh ajo është përdorur për tumor të lëkurës dhe indit nënlëkuror, dhe muskujve dhe organeve të brendshme (të mëlçisë, zorrë). Aplikoni veprimet e mëposhtme: prerje e tumorit, heqjen e saj dhe obkalyvanie pjesshëm me enët e qepur.

  Mënyra më e thjeshtë dhe më radikal - heqjen e tumorit. Për të parandaluar përsëritjen, ajo duhet të kryhet brenda indeve të shëndetshme.


  Përveç kësaj, prerje e braktisjes së tumoreve vaskulare mund të çojë në gjakderdhje të rënda. Fundit, edhe një sasi e vogël e më i rrezikshëm në fëmijët. Heqje pjesshem i tumorit përdoret në rastet ku heqja radikal njëri-fazë nuk mund të jetë. Pjesa tjetër e tumorit mund të hiqet pas ndërhyrjeve të përsëritura dhe duke përdorur cryotherapy.
  Formuar pas defektet e lëkurës prerje hemangioma ngushta grafts lëkurës transplantin pa ose përdorin llojet e tjera të plastikës të lëkurës.

  Obkalyvanie ind qepur vaskulare e lëkurës - metodë shumë e vjetër e përdorur për të zvogëluar rrjedhjen e gjakut në tumor dhe dëmtimit të dhëmbëve vaskulare zhdukje.

  Kjo teknikë është përdorur në hemangiomas mëdha shpella, ai jep efekt të pamjaftueshme mjekësore dhe kozmetike, dhe është tani në saj të braktisur thuajse tërësisht. Largimi i duhur i tumorit të çon për të përfunduar shërim. Shfaqja e rikthim tregon heqjen jo të plotë të elementeve të tumorit në vend se në keqdashje aktuale.

  Cryotherapy - Trajtimi i karbonit dioksidit të dëborës - e përdorur në hemangiomas të vogla e të mesme lëkurore, për të hequr pjesët e mbetura të tumorit pas operacionit dhe në relapses saj. Kjo teknikë është e bazuar në zhvillimin e inflamacionit pa mikrobe me zhdukje e mëvonshme të indeve të enëve të gjakut.

  Cryotherapy mban një mjek.

  Teknike. Me një cilindër me dioksidit të karbonit në fitimin lëkure peshe temperaturën borë qese - 78-80 ° C. Një copë e dëborës, përfundoi në garzë, prytyskuyut fort në sipërfaqen e tumorit në 15-30. Aplikacionet e përsëritura mund të bëhen brenda 12-14 ditëve pas rënie inflamacion, deri në 5 herë.

  Si një substancë sclerosing përdorur 70 ° etanol, qe administrohet nga tumor dhe perimetrin e saj. Injeksione përsëritura të 0,5-5 ml pas 7 -10 ditësh mund të shkaktojnë zhdukje të orendive. Zgjidhje sclerosing të administrohet intradermal për të shmangur nekrozë të lëkurës.

  Injections janë trajtim mjaft të dhimbshme merr një kohë të gjatë, ajo mban kirurg.

  Me madhësi të vogël Mjeku hemangioma përdor electrocoagulation. Metodë bazohet në shkatërrimin e indeve ndërsa kalonte aktuale frekuencë të lartë, ajo është mjaft e thjeshtë, por të dhimbshme dhe për këtë arsye kërkon anestezi lokale, veçanërisht në fëmijët. Procedura mund të përsëritet brenda 7 - 10 ditë.

  Terapia me rrezatim si një metodë e pavarur është treguar në shpella, kapilar, shpella dhe kapilar hemangioma kur ajo është lokalizuar kryesisht në fytyrë, ku të gjitha metodat e tjera të çojnë në rezultate të dobëta kozmetike. Aplikoni rrezeve X dhe radioaktiv drogës rrezatimit kobalt dhe Cesium.

  Për trajtimin e përdorimit hemangioma kapilar aplikimet e fosforit radioaktiv dhe stroncium. Fëmijët radioterapi e përdorur rrallë.

  Teknika përfshin zbatimin e rrezatim të jashtëm duke përdorur produkte radioaktive ose aplikacionet blyzkofokusna renthenoterapevticheskimi aparatit. Fushë Rrezatimi është rreptësisht i kufizuar madhësia e tumorit. Mjekimi është fractionally një kurs. Doza totale rrezatimi në të rriturit 3500-4000 gëzueshme 2000-2500 fëmijë të lumtur. Kohëzgjatja e ekspozimit 5-6 orë në ditë (në fëmijët e vegjël 3-4 h). Doza ditore prej 300-400 rad. Në aplikimin e X-ray dozë të vetme prej 250-500 i kënaqur.

  Intervalet ndërmjet sesioneve radioterapi është 1-2 muaj. Doza totale në të rriturit 2500 - 3000 fëmijë të lumtur 1500-2000 kënaqur.

  Rezultatet më të mira janë arritur me trajtimin e hemangioma heqjes së tumorit në foshnjërinë me madhësinë e saj të vogël.

  Gjatë hemangiomas kryesisht dashamirës. Metodat moderne të trajtimit të hemangiomas mund të zgjedhë opsionin më të mirë për trajtimin e një pacienti të veçantë. Defekte Kozmetike pas trajtimit është zakonisht mungon apo të vogla.

  Informacion nga artikullin "hemangioma".