Diagnoza dhe trajtimi i Gardnerella


 • Simptomat dhe Gardnerella Dihnostika
 • Trajtimi hardnelleza
 • Simptomat dhe Gardnerella Dihnostika

  Faktorët e rrezikut për Gardnerella përfshijnë:

 • Jeta aktive seksi
 • Ndryshimi i fundit i partnerit seksual
 • Sëmundjet infektive të lidhura, veçanërisht seksualisht të transmetueshme
 • Përdorimi i kontraceptivëve veprim lokal (qirinj, tableta vaginale, ujitjes, etj)
 • trajtim të zgjatur antibiotik
 • background hormonal
 • rënie të përgjithshme në imunitetin
 • Gjatë Gardnerella normale (acid) mjedisi i vaginës nga
  edukate bakteret mutandis dhe bëhet alkaline, kryesor
  në inflamacion të aparatit gjenital të jashtme, dhe në kronike

  Format - organet e legenit. Periudha e inkubacionit varet nga
  rast i veçantë, karakteristikat individuale të organizmit, duke përfshirë edhe
  rezistenca e saj, dhe mund interval prej 1 deri 5 javë.


  Shpesh sëmundja nuk është shprehur, por me Gardnerella dalluar simptomat e mëposhtme:

 • skuqje, kruajtje, djegie
 • rritur ndjeshmëria ndaj ujit dhe urina
 • dhimbje gjatë raportit seksual
 • nuhatje e pakëndshme (erë karakteristike e peshk kalbur)
 • Meshkujt janë shpesh bartës të sëmundjes pa vuajtje
  ata, por ka raste kur shkaku bë Gardnerella
  inflamacion të uretrës.  Ndër
  Pasojat më të shpeshta për gratë dhe burrat, janë quajtur
  Komplikime të rënda të tilla si inflamacion të zhvillimit urinar
  organet dhe infertilitetit. Gratë shtatzëna në rrezik
  Dërgesat e parakohshme dhe e komplikuar, çdo mjaft i madh
  Rreziku i infektimit të zhvillimit të fetusit në pneumonia tij, meningjiti dhe
  sëmundjeve të tjera.

  Prevalenca e Gardnerella, ajo mund të çojë në serioze
  Efektet e rritjes së kërkesës jo vetëm në kohë
  qasje në një mjek, por kontrolla të rregullta.
  Trajtimi hardnelleza
  Gardnerella Trajtimi fillon me një vështrim dhe analiza e ankesave të saj të pacientit, dhe pastaj transferohen në studimet laboratorike.
  Diagnoza e sëmundjes, e cila është mbajtur për përcaktimin e trajtimit efektiv Gardnerella, duke përdorur:

 • mikroskopi
 • identifikojnë qelizën kyçe
 • pH i analizës vaginale shkarkimit, etj
 • Për të sqaruar diagnozën duke përdorur metoda të shumta, për shembull,
  të identifikuar gardnerellas nuk tregojnë sëmundjen si të
  oportuniste, ata jetojnë në mukozës së vaginës
  shumë gra.

  Kursi i trajtimit mund të ndahet në dy pjesë: e para, kryesisht
  Llogaria eubiotics veprim lokal kryer luftimet
  Patogjene dhe pas terapi ka për qëllim

  Restaurimi i microflora normale vaginale. Rishqyrtim
  kryhet në një muaj.

  Trajtimi i Gardnerella dolzhen
  ushtrim specialist, sepse vetëm në këtë rast një i mundshëm i plotë
  llogari karakteristikat individuale të organizmit dhe përzgjedhjen e sigurisht, më
  efektive për një situatë të veçantë. Prandaj, kur një
  Shenjat paralajmëruese të hershme, ju nuk duhet të injorojë ato dhe të mos përpiqet
  shpëtoj nga vetë sëmundja, dhe kërkojnë kujdes mjekësor dhe
  në mënyrë të shmangur efekte serioze negative.