Diagnoza dhe trajtimi i gangrenë gazit


 • Diagnoza e gangrenë
 • Si funksionon gangrenë?
 • Trajtimi i gangrenë
 • Si për të parandaluar zhvillimin e gangrenë?

 • Gangrenë - një kirurgjik i rrezikshëm
  sëmundje. Kjo është një infeksion që shkakton dehje të rënda,
  shoqëruar me nekrozë (dështimin) e indeve të muskujve. Kontaktoni me
  mikroorganizmave plagë të hapura që jetojnë në terren dhe pluhurit maj
  të çojë në gangrenë. Infeksioni shpejt
  aplikojnë. Nëse ju nuk kontaktoni në spital për ndihmë, atëherë
  gjendja e pacientit mund të përkeqësohet shumë shpejt. Sëmundje Parashikimi është jashtëzakonisht
  pafavorshme.

  Gaz
  gangrenë shpesh duke çuar në vdekjen e viktimës. Së bashku me ndotje

  sëmundje të gjakut shpesh është fatal.


  Diagnoza e gangrenë

  Përmbledhje e pacientit x-rrezet. Kur provimit të X-ray të dukshme "Cirrus" pëlhura.


  Si funksionon gangrenë?


  Temperatura rritet në 39-40 C, e përgjithshme
  ndërprerë. Lëkurë të marrë një ngjyrë blu. Plagë
  bëhet shumë e dhimbshme, skajet e saj janë të thatë. Nga
  kardio - vaskulare sistem është edhe një shkelje e rëndë,
  takikardi, norma e zemrës zvogëlohet. Pacienti ankohet se është vështirë
  frymëmarrje, humb vetëdijen. Ngjyra e plagës ndryshon pëlhurë ngjyrë përreth
  të bëhet paraqitja e pajetë.


  Ënjtje e indeve përhapjen me shpejtësi.

  Duke klikuar në indet jashtë flluska me një erë karakteristike.

  Prandaj, gangrenë gaz të quajtur. Në mungesë të trajtimit adekuat shpejt arritur një gjendje të tronditjes.


  Trajtimi i gangrenë

  Vetëm
  kirurgjikale. Plaga lahet me nje solucion te peroksidit te hidrogjenit dhe
  antibiotikët. Gjymtyrë e prekur duhet të jetë e rehati të mirë.
  Nëse gjendja e pacientit progresive përkeqësuar - një nevojë urgjente
  kirurgji. Për fat të keq, shpesh pa amputim nuk
  bëni. Pacienti ishte obligim edhe antibiotikët.

  Sëmundja është shumë serioze dhe jeta e pacientit kërcënuese. Ai
  duhet të shtruar në spital menjëherë.

  Bill shpesh shkon për orë të tëra.
  Parashikimi është shumë i vështirë.

  Prandaj, plagë duhet të kontaktoni menjëherë
  qendër trauma pa pritur për komplikacione të rënda. Ndihma e parë për
  plagosur - për të procesit plagën me peroksid hidrogjeni dhe të sigurojë
  gjymtyrë pushimi shtetit.


  Si për të parandaluar zhvillimin e gangrenë?

  Të gjitha plagët e kontaminuara kirurgjikale duhet të marrin
  trajtim. Prandaj, serioze dhe qëndrim përgjegjës për të e tyre
  shëndetësor! Edhe një plagë e vogël, në qoftë se ajo merr tokën dhe
  rërë, dhe infeksioni mund të fillojnë procesin infektive. Menjëherë
  ju lutem të ndihmojë kirurg, atëherë ju do të shmangë zhvillimin e rënda
  komplikime.

  Informacion nga neni "gangrenë".