Diagnoza dhe trajtimi i hipertensionit intracranial te fëmijët


 • Metodat e diagnozën e hipertensionit intracranial
 • Trajtimi i rritjes së presionit intracranial

 • Metodat e diagnozën e hipertensionit intracranial

  Në mënyrë që të bëjë një diagnozë të rritur presionin intracranial përveç rishikimit të të dhënave dhe ekzaminimin fizik është e nevojshme për të kryer teste shtesë. Në foshnjat shpenzojnë trurin ultratinguj përmes fontanel, norma e rregullt matja e rritjes në qark kokës, dinamik (ri) ekzaminuar nga një neurolog, dhe nëse është e nevojshme të konsultoheni me një neurokirurgu.

  Rritje e qëndrueshme në rritje në kapacitetin e lëngut cerebrospinal, e cila është shoqëruar me një rritje në ventricles trurit quhet hydrocephalus.

  Hydrocephalus kërkon trajtim të shpejtë dhe serioze.

  Shumica e prindërve të djemve të moshuar që janë diagnostikuar "sindromi i hipertensionit-hydrocephalic", të vijnë te mjeku duke u ankuar se fëmija nuk mund të ulen gjatë në një vend (mjekët e quajnë këtë gjendje të hyperactivity), emocionalisht labile, lehtë hutuar, impulsiv, lehtësisht të lodhur, shpesh ankohet për dhimbje koke që janë shoqëruar shpesh nga të vjella. Shpesh sëmundja manifestohet çrregullime të gjumit.

  Për të sqaruar diagnoza emërojë provimit fundus ehoentsnefalohrafiyu. Në identifikimin lezione të nervave optike kërkuara rezonancë magnetike ose tomography llogaritur.  Trajtimi i rritjes së presionit intracranial

  Në trajtimin e encefalopati perinatale, jo i shoqëruar nga rritje e vazhdueshme e kapaciteteve cerebrospinal fluide, emërimi i drogës diuretik rrallë të ketë sukses. Në këtë rast, të sigurojë trajtim që synon përmirësimin e fluksit të gjakut dhe, prandaj, fuqinë e trurit.

  Efektet e trajtimit të perinatale encefalopati përdorur droga të tjera përveç trajtimeve fizioterapi - masazh, ushtrimi terapeutik, not. Nëse diagnoza e hipertensionit intracranial ngritur në vitin e parë të jetës, mosha e vjetër e këtyre fëmijëve shpesh zhvillojnë mosfunksionim të vogël të trurit.

  Në trajtimin e kësaj gjendje duke përdorur drogë që përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe furnizimit të trurit (i quajtur droga nootropic). Nëse është e nevojshme, përshkruajnë barna anti-ankthi, drogë kardiovaskulare dhe vitamina.

  Mjekimi është individualisht si manifestime të ndryshme të sëmundjes. Në shumicën e rasteve, një masazh, fizioterapi, akupunkturë, terapi intensive muzikë, lazer, elektroforezë, immersiey thatë.

  Efekti pozitiv terapeutik është arritur duke punuar së bashku neurolog dhe psikolog (ose Neuropsychologist).

  Informacion nga neni "Presioni intracranial"