Diagnoza dhe trajtimi i varicocele


 • Diagnoza e varicocele
 • Trajtimi i varicocele

 • Diagnoza e varicocele

  Konfirmuar diagnozën në kushtet aktuale nuk janë zakonisht paraqet
  vështirësi. Aktualisht, diagnoza e sëmundjes
  të dyja metodat tradicionale (inspektim, prekje, funksional
  provë) dhe instrumentale diagnostifikimit: ultratingull, Doppler
  skanim, phlebography.

  Për të identifikuar sjelljen infertilitetit
  derdh hulumtim. Në 65-75% të pacientëve të reduktohet në mënyrë të konsiderueshme
  spermës numërimin dhe të reduktuar lëvizshmërinë e tyre.


  Trajtimi i varicocele

  Ka
  Trajtimi konservativ dhe operativ i varicocele, por më
  konsiderohet trajtim kirurgjik efektive.

  Sot
  ofruar më shumë se 120 lloje të kirurgjisë.  operacion i zakonshëm dhe shumë efektive
  Ivanissevicha: yaichkovoy venë ligation në ose pak më lart
  unazë e brendshme inguinale.

  Përdorur kohët e fundit
  Metodat invazive e kirurgjisë, embolization
  yaichkovoy venat dhe sclerotherapy. Përmes një kateteri instaluar në yaychkovoy
  venë prezantuar një tape të posaçme (embolus) ose substancë sclerosing
  për të ndaluar rrjedhjen e gjakut nëpër enët.

  Përveç metodave
  përdorur nga operacionet laparaskopike aksesit, duke siguruar
  mundësia e pranisë së varicocele dypalësh, i njëkohshëm


  ligation dhe heqje e anijeve testicular në të dyja anët.

  Pas
  infertilitetit operacion që rezulton nga zhvillimi varicocele,
  shërohet në shumicën e rasteve. Përmirësimi i spermatogenesis
  vërehet në 31-90% të rasteve.

  Vendimi për të zhvilluar
  mjek operacion ruan të njëjtin njeri. Në aktivitetin seksual
  sëmundja nuk është e prekur, kështu që operacioni është i nevojshëm në qoftë se ne jemi të
  ka të bëjë me një djalë të ri i cili ka ende për të gjetur një familje. Megjithatë,
  njerëz të moshës nuk mund të kenë nevojë kirurgji,
  në qoftë se ai nuk planifikon të ketë fëmijë.

  Një efekt anësor i funksionimit 5-7% mund të zhvillojë testikul hydrops (hydrocele).

  Nga trajtime konservative përfshijnë:

 • Kufizimi i aktivitetit fizik;
 • Klasat përjashtim në sport aktive, hipur mbi kalë;
 • veshur suspenzoriya.