Diagnoza dhe trajtimi i bllokut të zemrës


 • Koncepti i bllokut të zemrës
 • Shkaqet e bllokut të zemrës
 • Bllok Options zemra
 • Diagnoza e bllokut të zemrës
 • Bllokada trajtim

 • Koncepti i bllokut të zemrës

  Termi "bllok zemra" përkufizohet si arrest kardiak.
  Kohëzgjatja e arrestimit kardiak mund të arrijnë 8-10 sekonda. Kjo është, bllok zemër - një përkeqësim ose humbje e plotë e aftësisë së një seksioni të miokardit (muskulit të zemrës) për të kryer eksitim.

  Aktiviteti i zemrës është e mundur vetëm sepse brenda saj ka një "tru" që rregullon normën e zemrës. Kjo nyje sinus. Ai ka aftësinë për të gjeneruar impulse ritmike elektrike që janë qarqet guri hedhur në ujë, të përhapur në atrial dhe ventrikular miokardit, duke shkaktuar rënien e tyre.

  Nyjen sinus, duke vendosur ritmin e gjithë zemër, të quajtur respektivisht - stimulues kardiak. Edhe pse pothuajse çdo qelizë infarkt në gjendje të gjenerojë impulse elektrike aktivitetin normal elektrik të nyjen sinus kryeson veprimtarinë e qelizave të tjera të zemrës.

  Nëse puna është sinus thyer, në pjesë të ndryshme të muskujve të zemrës (miokardit) mund të jenë burime të reja të impulse elektrike që konkurrojnë me nyjen sinus ose edhe të pengojnë aktivitetin e saj. A mund të bllokohet dhe përhapjen e aktivizimit në zemër. Të gjitha këto i pakëndshëm dhe malozhelatelnye janë të shoqëruara nga trazirat e ritmit të zemrës - aritmisë, dhe në rastin më të keq - bllok të zemrës.  Shkaqet e bllokut të zemrës

  Bllok Zemra mund të ndodhë në atherosclerosis, angina, miokardit, cardiosclerosis, infarkt miokardi, si dhe përdorimin e papërshtatshëm apo mbidozë e disa barnave.

  Në disa raste, bllok të zemrës mund të shkaktohet nga predispozitë trashëguar.


  Bllok Options zemra

  Bllok Zemra është klasifikuar ose më vonë, në të cilën zemra nuk kalon sinjal, ose shkallën e ashpërsisë, fuqinë e bllokadës. Varësisht se si të avancuara lirimin bllokimit:

 • Bllokada e I shkallë, që impulset kryhen vonuar në mënyrë të konsiderueshme
 • Bllokada II shkallë - jo i plotë, që është pjesë e pulsin nuk është kryer fare
 • Bllokada e III shkallë - i plotë, se impulset nuk janë kryer fare
 • Në zemër të plotë norma ventricular bllok mund të bien në 30 për minutë ose më pak (normë normale dhe një i rritur në pjesën tjetër është 60-80 shkurtime për minutë).

  Nëse intervali në mes kontraktimet e deri në disa sekonda, humbja e mundshme e ndërgjegjes ("të fikët kardiak"), një i zbehtë, konfiskimet mund të fillojë - një ashtuquajturat simptoma sulm Morgagni-Adams-Stokes), rezultat i cili mund të jetë fatale.

  Të gjitha bllokadë mund të jetë e qëndrueshme (ka gjithmonë) dhe i rastit (ka vetëm pak çaste), dhe është kongjenitale bllokada mjaft i rrallë i plotë tërthor.


  Diagnoza e bllokut të zemrës

  Kardiake bllokada e rrezikshme pasojat e tij, deri në vdekje, kështu që nuk do të vonojë udhëtim në kardiolog, në prani të aritmisë dhe nuk sjell zemrën në një gjendje të bllokut të zemrës.

  Pacientët me bllokun e zemrës mund të duhet të konsultoheni me një mjek-aritmologii.

  Elektrokardiogramë normale lejon vlerësimin rrahje zemre vetëm në kohën e studimit, ndërsa bllok të zemrës mund të ndodhë nga koha në kohë. Prandaj, për të identifikuar bllokadën përkohshme duke përdorur të ashtuquajturën monitorimi Holter dhe tredmil test. Për të sqaruar kardiolog diagnoza mund të caktojë ehokardiografi.


  Bllokada trajtim

  Në rast të një sulmi Morgagni-Adams-Stokes njeri duhet të hyjë në dhe e quajnë "ambulancë". Më të arrijnë të kapërcyer bllokime duke përdorur ilaçe të rregullt. Megjithatë, bllokada e plotë është një tregues për implantimin e stimuluesve kardiakë kardiake, për të përdorur stimulim ventrikular përkohshëm ose të përhershëm elektrike.

  Për shkak se disa ilaçe që përdoren për trajtimin e sëmundjeve të zemrës, ndihmon në mbylljen, duhet të ndjekin nga afër mjekut të përshkruara tuaj dozen dhe kohën e marrjes drogë, dhe të koordinojë me medikamente kardiolog projektuar nga mjekët e tjerë.

  Informacion nga neni "bllok të zemrës"