Diagnoza dhe trajtimi i sindromës antiphospholipid në shtatzëni


 • Metodat e diagnozën e sindromi antiphospholipid
 • Trajtimi i sindromi antiphospholipid

 • Metodat e diagnozën e sindromi antiphospholipid

  Për diagnozën efektiv të sindromës antiphospholipid është një vlerësim i rëndësishëm i plotë i këtyre sëmundjeve, simptomat kryesore dhe të të dhënave laboratorike. Kjo ju lejon të duhur të vlerësuar rrezikun e komplikimeve dhe menjëherë të caktojë trajtimin e nevojshëm. Në kryerjen e grave shtatzëna dhe nënave që vuajnë nga sindromi antiphospholipid, monitorim të kujdesshëm të procesit aktiv autoimune, si sistemit të koagulimit të gjakut, parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve që dalin.

  Kriteret kryesore për diagnozën e sindromës antiphospholipid indikacione episode të trombozë venoz dhe arterial konfirmuar nga laboratori ose studime instrumentale. Një rol të rëndësishëm ka edhe dëshmi sigurisht patologjike e shtatzënive të mëparshme:

 • samoproizvol?%
  Abortet BDye deri në 10 javë të shtatzënisë për arsye të panjohura, kur vdekja ka gjasa të embrionit (fetusit) për shkak të shkaqeve gjenetike
 • vdekje fetale në drejtim të më shumë se 10 javë, lindjes së parakohshme, në mes preeclampsia të rëndë dhe të pamjaftueshmërisë placental
 • Kriteret laboratorike për sindromi antiphospholipid:

 • Prania e antykardiolipinovyh gjak IgG antitrupave IgM ose
 • zbulimi i lupus antikoagulant në plazmën e gjakut
 • Guess sindromi antiphospholipid mund të zhvillohet në prani të sëmundjeve autoimune, aborti i zakonshëm (jo e lidhur me endokrine, shkaqet gjenetike anomalitë e organeve gjinore, paaftësisë qafës organike ose funksionale), zhvillimin e hershëm të preeclampsia, format më të rënda, pamjaftueshmëri placental , kequshqyerja fetale gjatë shtatzënitë e mëparshme, Wasserman rreme pozitive.  Trajtimi i sindromi antiphospholipid

  Për të shtypur procesin autoimune qëllimin e leverdishme terapi glucocorticoid janë si një përgatitje për shtatzëni. Doza e ulët e prednisone (5 mg) ose metypredu (4 mg) mund të zvogëlojë aktivitetin e procesit autoimune dhe parandaluar zhvillimin e çrregullimeve te sistemit koagulimit të gjakut. Terapi Steroydnuyu duhet të kryhet gjatë gjithë shtatzënisë dhe në periudhën pas lindjes 10-15 ditë, e ndjekur nga një heqjes graduale.

  Për të parandaluar riaktivizimin e infeksioneve virale në pacientët marrjen glukokortikoide në pacientët me sindroma antifoslipidnym shpenzojnë imunoglobulinë dalë intravenoze në një dozë prej 25 ml në ditë (3 doza).

  Futja e doza të tilla të vogla të antitrupave të dobishme në tremujorin e I të shtatzënisë, 24 javë periudhën para lindjes.

  Vëmendje e veçantë i është kushtuar korrigjimit të sistemit të koagulimit. Kur trombocitet aktivizuar emëruar antitrombocitare - Kurantil (75-150 mg në ditë), trental (300-600 mg) ose Teonikol (0045 mg në ditë). Kontrolli i gjakut kohës koagulimit duhet të jetë 1 deri në 2 javë.

  Kur aktivitet jonormal trombociteve i kombinuar me aktivitet të shtuar në linkun e plazmës dhe shenjat e shëndoshë intravaskular koagulimit është përdorimi i dozave të ulëta të heparin (000 IU 02-03 maj herë në ditë nën-lëkurë).

  Duration heparynoterapiyi përcaktohet nga shkalla e çrregullimeve të gjakut. Përdorimi i aspirina dozë të ulët (80-100 mg përditshme) ndihmon efektshmëria e heparin. Për trajtimin e sindromës antiphospholipid përdoret gjeresisht LMWH. Përdorimi i këtyre barnave në doza të vogla nuk kërkon monitorim të rreptë të sistemit të koagulimit të gjakut si me heparin konvencionale.

  Si një trajtim të shtuar e sindromit antiphospholipid duke përdorur plasmapheresis. Kjo metodë ndihmon për të normalizuar rheology gjakut, zvogëlojnë aktivizimin e tepruar të koagulimit të gjakut, të zvogëlojë dozën e kortikosteroideve dhe heparin, e cila është veçanërisht e rëndësishme në të keqe transportueshmëri e tyre.

  Efektet kryesore terapeutike të shkëmbimit plazma përfshijnë:

 • detoxification
 • korrigjim rheology gjak
 • i imunizuar
 • rritur ndjeshmëria për të barnave
 • Me rëndësi të veçantë në trajtimin e pacientëve me sindromin antiphospholipid bëhet procedurë heqjen në antitrupave antiphospholipid, komplekset imune, imunogjen proteinat plazma autoantihenov që redukton aktivitetin e procesit autoimune. Plasmapheresis mund të përdoret edhe si përgatitje për shtatzëninë dhe ndërsa ajo është trajtim efektiv i pacientëve me sindrom antiphospholipid.

  Informacion nga artikullin "sindromi antiphospholipid dhe shtatzënia"