Diagnoza dhe trajtimi i amiloidosis


 • Metodat e diagnozës së amiloidosis
 • Trajtimi i amiloidosis

 • Metodat e diagnozës së amiloidosis

  Diagnoza e amiloidosis primar është komplekse dhe kërkon përdorimin e të gjitha metodat e mundshme. Amiloidosis i mesëm i njohur disi më të lehtë, sepse ne e dimë sëmundje mund të çojë në zhvillimin e saj.

  Ndryshimet laboratorike specifike në amiloidosis jo. Megjithatë, pacientët janë të karakterizuar nga ESR dukshëm dehur (50-70 mm / h) dhe anemi (në disa raste të shënuara thrombocytosis - uljen e trombociteve nivelet fibrinogjenit rritet në gjak). Aplikoni teste të veçanta për amyloid (me konhorot, metilen blu, e cila normalisht të ndryshuar ngjyrën e urinës, ndërsa pacientët janë të regjistruar amiloida dhe excreted në urinë në sasi të vogla), dhe studime elektroforetike e proteinave urinë.

  Në amiloidosis e zemrës në një elektrokardiogramë regjistruar dhëmbët tension të ulët. Në kryerjen ekzaminimin me ultratinguj i zemrës (ehokardiografi) treguan një kombinim të rritjes echogenicity (pėrshkueshmėrisė) dhe trashje të miokardit e mureve të atria se në 60-90% të rasteve tregon amiloidosis.

  Në fazën proteynurycheskoy amiloidosis renale zbuluar një sasi të vogël të proteinave në urinë dhe pamjen periodik të qelizave të kuqe të gjakut, të cilat nganjëherë shfaqet vetëm në studimin e metodës urinë sedimenteve Kakovsky-Addis. Përveç kësaj, urina përcaktohet cilindra individuale (qelqor, grimcuar, i lëmuar) dhe leukocite. Në disa raste pak zvogëluar rrjedhjen e gjakut veshkave dhe të filtrimit.


  Në fazën nefrotycheskoy rrit sasinë e albuminës (molekulare proteina të ulët plazma peshë), duke përfshirë globulinat proteina urinë dominuara, veçanërisht e grimcave të mëdha. Ka një hammahlikoproteidov lartë përmbajtjen dhe alfa-lipoproteins në urinë. Në sedimenteve urinar tregojnë një sasi të vogël të qelizave të kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut dhe shpesh cilindra.

  Ulur nivelet e proteinave të gjakut në shkelje të vlerës së tyre (albuminohlobulinovoho raport ul për 1,0 dhe më ulët) mbizotërojnë midis globulin alfa-2 dhe gama fraksionet. Nuk mund të jetë një rritje të kolesterolit në gjak. Ndonjëherë gjaku zbuloi një rritje të moderuar të përmbajtjes së kreatininës, ure dhe azotit të mbetur - produktet e urinës.

  Nuk mund të ketë ndryshime të vogla në fundus. Rëndësia e madhe në diagnostikimin e biopsisë renale takon. Në mënyrë që të ndihmojë të qartësuar diagnoza dhe rezultatet radiologjike metodat e radioindikatsionnyh.

  Në amiloidosis testimi laboratorik mëlçisë zbulon ndryshimet karakteristike e proteinave, veçanërisht alfa-2-globulinemiya, çrregullime imunitar, rritjen shpesh veprimtarinë e phosphatase serum alkaline dhe teste të tjera funksionale kishte ndryshuar. Më të diagnostikues biopsi gjilpërë rëndësia e mëlçisë.


  Trajtimi i amiloidosis

  Trajtimi i amiloidosis primar është i lidhur me vështirësi. Për sukses në trajtimin e amiloidosis sekondar mund të pritet vetëm në rastin nëse ka ndryshime bruto në organet dhe, nëse quajtur për të hequr arsyet e saj të zhvillimit.

  Trajtimi përfshin dietë, mënyrën e të butë, nëse është e mundur - një heqjen radikal të sëmundjes themelore (osteomielit, tumor), emërimin e agjentëve pathogenetic dhe simptomatike.

  Duke terapi pathogenetic përfshijnë hingaminom destinacion 0,25 g në ditë, 5% unitiola 5-10 normat ml intramuskular injeksion të 20-30, kolkicine (efektive për forma të trashëguar) në 2 mg në ditë, imunoshtypes me amiloidosis, shkaktuar nga mielomës së shumëfishtë, dhe forma primare të sëmundjes.

  Mjet simptomatike e përdorura për indikacionet (antihipertensive, diuretik, agjentët desensitizing, hekur, vitamina B, glycosides kardiake, transfuzionit të gjithë gjakut dhe komponentëve të gjakut, dhe kështu hepatoprotectors.

  f.). Me zhvillimin e dështimit të veshkave kronike duhet të vendosë për hemodializë dhe transplantim të veshkave.

  Informacion nga artikullin "amiloidosis"