Diagnoza dhe trajtimi i adenoma e prostatës


 • Diagnoza e adenoma e prostatës
 • Trajtimi i adenoma e prostatës

 • Diagnoza e adenoma e prostatës

  Për të diagnostikuar mjeku dixhital vullnetin
  ekzaminim rektal i gjëndër prostatës për të përcaktuar
  madhësia e saj, dendësia dhe cilësi. Për fat të keq, kjo pak e keqe,
  dhe nganjëherë procedurë e dhimbshme është e nevojshme për të diagnostikuar sëmundjet
  prostatës.


  Ekzaminimi Digital zorrës së trashë zakonisht plotësojnë ultratinguj e prostatës.

  Përveç
  Urdhri testimi tani i detyrueshëm për të dyshuar
  për prostatës adenoma është për përcaktimin e nivelit të prostatës-specifike

  antigen (PSA). Kjo shenjë ju lejon të shikojnë
  sëmundje dhe për të diagnostikuar kancerin e prostatës.

  Urodynamic
  Studimet (uroflowmetry, videourodinamika) janë një integral
  Ekzaminimi i pacientëve me çrregullime të urinimit. Ato ndihmojnë
  urolog për të përcaktuar natyrën dhe shkallën e çrregullimeve urinare,
  përcaktojë simptomat shkaktojnë shfaq, për të vlerësuar funksional
  kushti i traktit të poshtëm urinar. Uroflowmetry sot
  kërkohet nga ekzaminimin urodynamic së pacientit,
  ankua për natyrën e ndryshueshme të urinimit.

  Kohë
  "Uroflowmetry" rrjedh nga dy fjalë greke, dhe një anglisht


  (Hrech.uron -. Urina, Eng Flow - lumë rrjedhin, Greqisht Metreo -. Masa,
  masë). Prandaj, uroflowmetry - një metodë e matjes rrjedhjen
  urinë për të përcaktuar normën volumetrike e urinimit.
  Aktualisht, ka shumë pajisje elektronike për
  i uroflowmetry, duke përfshirë në shtëpi. Pushim
  Studimet urodynamic janë kryer në mënyrë rigoroze nën kontroll
  urolog në spital në dhoma të pajisura posaçërisht.
  Kërkohet studim urodynamic dhe vlerësuar me
  Treguesit janë përcaktuar urolog individualisht.


  Trajtimi i adenoma e prostatës

  Adenoma
  prostatës butë trajtuar me ilaçe.

  Zgjedhje
  mjekim më e përshtatshme pacient kryen një mjek.

  Në ndryshime të rënda në ilaçe përdoren teknikat kirurgjike paefektshme prostatës dhe.


  Metodat efektive në kirurgjinë moderne
  Urologji heqje transurethral endoskopike është konsideruar
  prostate (TURP) dhe prostatectomy.

  Transurethral
  heqje e indit të prostatës është bërë me një të veçantë
  pajisje - resectoscope. Ajo është e ulët ndikimit dhe shërimin e
  plaga është shumë e shpejtë.

  Prostatectomy - një operacion
  largimi i prostatës. Ajo kryhet në rastet kur është e

  madhësia e prostatës nuk është e mundur për të kryer TOUR. Në mënyrë tipike,
  prostatectomy rekomandohet nëse pesha e tejkalon prostatës
  100 g.

  Ndër të tjera, nuk janë "të vogla" (nuk ka zgavër)
  operacion. Këto përfshijnë larguarit transurethral gjilpërë, lazer
  koagulimi i prostatës, elektrovaporizatsiya transurethral
  prostatës, ultratinguj transrektalnaya termike.
  Ka edhe disa opsione për zgjerimin e të lumen
  uretrës dhe fshikëzës qafë pa hequr inde
  prostatës. Megjithatë, për shkak të faktit se përmirësimi i tillë pas
  Ndërhyrjet ruajtur për një kohë të shkurtër, këto mundësitë e trajtimit

  përdoret rrallë.