Diagnoza e kancerit tiroide


 • Manifestime të kancerit tiroide
 • Informacion rreth sëmundjes dhe shqyrtimit të kancerit tiroide
 • Metodat hulumtuese në tiroide kancerit


 • Manifestime të kancerit tiroide  Rritja vëmendje për shenjat dhe simptomat - mënyra më e mirë për diagnostikimin e hershëm të shumtën e rasteve të kancerit tiroide.
  Në këtë lloj kanceri mund të shkaktojë shenjat dhe simptomat e mëposhtme:

 • Seals (formimit tumor) në qafë, nganjëherë me shpejtësi në rritje.
 • Dhimbje në qafë, nganjëherë shtrihet për veshin.
 • Ngjirurit e zërit.
 • Gëlltitjes vështirësi.
 • Frymëmarrje vështirësi.
 • Kollitjes nuk është i shoqëruar me sëmundje infektive.
 • Nëse do të kishte ndonjë nga këto shenja ose simptoma, ju duhet të kërkoni vëmendje urgjente mjekësore.

  Tumoret e tjera të qafës dhe shumë sëmundje jo-tumoral mund të jetë shkaku i disa nga simptomat e mësipërme. Megjithatë, e vetmja mënyrë për të gjetur nëse këto lidhje simptomat me kancer tiroide është një ekzaminim mjekësor. Më shpejt do të përcaktojë diagnozën e saktë, fillon më shpejt të trajtimit, dhe më e efektshme, kjo mund të jetë.
  Informacion rreth sëmundjes dhe shqyrtimit të kancerit tiroide  Nëse do të kishte shenja apo simptoma të dyshimta për kancer tiroide, ju duhet të nënshtrohen një ekzaminim të plotë mjekësor. Pyesni mjekun për faktorët e rrezikut, simptomat dhe probleme të tjera shëndetësore.


  Nëse dikush në familje kishte kancer tiroide, veçanërisht kancerit të palcës së kurrizit ose feohromatsitoma - tumor veshkave, ju duhet të tregoni mjekut tuaj.


  Gjatë testit, mjeku do të merrni më shumë informacion në lidhje me shenjat dhe simptomat e kancerit tiroide dhe shëndetin. Mjeku do të kushtoj vëmendje të veçantë për madhësinë dhe konsistencën e tiroide dhe nyjet limfatike zgjeruar në qafë dhe të urdhërojë më shumë teste.
  Metodat hulumtuese në tiroide kancerit  Tiroide Scan : Në këtë studim një sasi e vogël e jodit radioaktiv ose technetium është futur përmes gojës ose në venë.

  Substancë Futet radioaktiv grumbullohet në gjëndrën tiroide dhe një aparat special shuma e vlerësuar e materialit të akumuluar. Ndryshuar tiroide Zona grumbulluar substancë radioaktive më pak krahasuar me indet përreth janë quajtur nyjet "ftohtë". Njësitë grumbulluar më shumë substancë radioaktive, të quajtur "nxehtë".


  Shumica nodules tiroide shfaqen si "i ftohtë" në scans. Duke pasur parasysh faktin se të dy nyjet beninje dhe malinje mund të jetë qelizat "ftohtë", ky studim nuk ndihmon në diagnozën e kancerit tiroide.

  Ajo kryhet në rastet kur rezultatet e biopsisë gjobë gjilpërë të dyshimta. Nëse biopsi konfirmuar kancerit të gjëndrës tiroide, scan ndihmon për të qartësuar shkallën e përhapjes tumorit (faza).


  Pas largimit të tiroide gjëndër Re-scan. Skanimi me jod radioaktiv është përdorur shpesh në pacientët me papilare dhe folikulare kancerit tiroide. Ky hetim është në dispozicion në kancer tiroide palce që nga ky qelizat e kancerit nuk e grumbulluar jod. Tiroide scan duke përdorur jod radioaktiv jep rezultatet më të sakta në pacientët me hormonit të lartë tyreoydstymulyruyuschyh (tirotropina).
  Ultratingull
  : Duke përdorur këtë metodë, ne studim numrin dhe madhësinë e nodules e gjëndrës tiroide. Megjithatë, me ultratinguj kancer tiroide dhe formimi dashamirës duken të njëjta, kështu që kjo metodë është përdorur shpesh.


  Tomography llogaritur (CT)
  : Kjo metodë nuk është përdorur zakonisht për të diagnostikuar kancerin tiroide, dhe është përdorur për të specifikuar në fazën e sëmundjes.


  Imazhe rezonancë magnetike (MRI)
  : Metodë është shumë e dobishme kur shqyrton pacientët e kancerit, sepse në disa raste për të dalluar dashamirës nga tumoret malinje.


  Testi i gjakut. Për test të gjakut mund të diagnostikuar kancerin tiroide.

  Megjithatë, përcaktimi i tyreoydstymulyruyuschyh hormoneve në gjak jep një tregues të gjendjes së përgjithshme të gjëndrës tiroide. Dyshimi i kancerit tiroide palce duhet të hetohen levels calcitonin në gjak. Ky studim mund të ndihmojë në diagnostikimin e kancerit tiroide palce.


  Tg - një proteinë e prodhuar nga gjëndrës tiroide. Megjithatë, pas heqjes së më e kancerit ose shkatërrimin e saj me anë të jodit radioaktiv, niveli thyroglobulin duhet të jetë shumë e ulët. Nëse kjo nuk ndodh, atëherë qelizat e kancerit janë ende të pranishme. Kur niveli i kësaj proteine ​​mund të mendoj për përsëritje tumorit.