Diagnoza e Psoriasis


 • Si për të diagnostikuar psoriasis?
 • Çfarë ndikon në lëkurën përveç psoriasis?
 • Çfarë e shkakton përkeqësimin e psoriasis?

 • Si për të diagnostikuar psoriasis?

  Me foto me porosi apo psoriasis të dyshuar
  Fëmija mund të kërkojnë hulumtime shtesë. Në raste
  kur fotografia klinike është e paqartë, metoda më e saktë - një biopsi
  lëkurës. Për të marrë një biopsi e vogël Kuso kontrolli lëkurës (me një diametër prej 6 mm)
  që transmetojnë patomor-folohu - Një mjek i cili e specializuar në
  Ekzaminim mikroskopik i mostrave të indeve. Rezultatet e analizës
  patomorfo-log përshkruan në një raport të veçantë - konkluzion.

  Si
  Qeverisin-ja, vetëm një biopsi, por në qoftë se rezultati është i paqartë ose

  si në qoftë se natyra e sëmundjes nëse me kalimin e kohës
  Ndryshimet, të përsëritur biopsi. Pacienti mund të kërkoni atë
  japë një kopje të raportit, dhe shumica e mjekëve preferojnë përsëri
  me kujdes të shqyrtojë atë para se të trajtimit të përshkruajnë. I veçantë
  psoriasis gjaku nuk ekziston, dhe parametrat e gjakut është
  Sëmundja zakonisht nuk është prekur.

  Në gjakun e psoriasis më shumë
  Vetëm bëni për të siguruar, është në një destinacion të sigurt
  droga të reja apo kon-ryt, ose nuk kanë efekte anësore.
  Depo përjashtim lyaet psoriasis hard cili mori të gjerë
  ato sipërfaqe-la - në këtë rast, ndryshojë funksionin mbrojtës të lëkurës


  mund të çojë në dehidratim ose shkelje kripë ba-Lance
  gjak.

  Nëse pacienti ka dhimbje apo fryrë nyje,
  testimi i nevojshëm për artrit psoriatic. Diagnoza zakonisht
  vë dermatolog, rheumatologist, kirurg ortopedik ose specialist tjetër
  sëmundje të përbashkët. Në përgjithësi, sjellja X-ray graphy,
  Ekzaminimi i nyjeve dhe test të gjakut për të kon-ryt nuk shkaktohet ose
  shkaqe të tjera të artritit. Është e rëndësishme të mbani mend se artrit psoriatic mundemi
  të zhvilluar në çdo lënduar th psoriasis. Për të shmangur pakthyeshme
  Dëmi Souss-tavov, është e rëndësishme për të kryer një studim dhe shpejt
  trajtim.


  Çfarë ndikon në lëkurën përveç psoriasis?


  Shumica e njerëzve me psoriasis shfaqet vetëm në lëkurë. U-NACO dobishme
  dinë për format më pak të zakonshme nuk bolez. Në psoriasis lëkurës
  mund të infektojnë thonjtë, nyjeve dhe - rrallë - organet e tjera.

  Mukozës. Ndonjëherë
  Psoriasis ndikon mukozës e buzët, gojën dhe gjuhën. Në
  Gjuha plagë ajo duket ners të mprehta, ka kufij që ndan
  të errët dhe të lehta Oblast-ju, si një hartë. U ngrit prandaj
  termi "gjuha gjeografik" - edhe pse duhet theksuar se kjo është në
  Mungesa e psoriasis.

  Nyjeve. Psoriasis,
  shfaqet në formën e artritit mund ndikojnë nyje, veçanërisht në
  gishtat. E ashtuquajtura psora-diplomatike artrit.

  Sytë.
  Raste të rralla të psoriasis rreth nxenesit duket bukuri-tion
  rim i dhimbshëm. Kjo gjendje quhet edhe pse, ose front
  uveitis. Ndonjëherë ajo është simptomë e parë e psoriasis dhe diagnostikua
  okulist.


  Çfarë e shkakton përkeqësimin e psoriasis?


  njerëz të ndryshëm kanë psoriasis ndodh në mënyra të ndryshme. Në disa periudha të përmirësimit dhe
  alternativ keqësim (sipas stinëve apo
  faktorë të tjerë), por në sëmundje tjetër ka kurrë Retreats
  gjithmonë shfaqet me identike-shpërndarjen ishte i njëjtë forcë.

  Disa pacientë
  Përkeqësimi ndodh nga koha në kohë. Edhe pse përgjigjen e çdo pacient
  individ-cial, disa faktorë nxitje, duke përfshirë lekarst-isht

  droga dhe stresi janë të zakonshme për shumë.

  Stresi.
  Mbingarkesë emocionale dhe fizike mund të shkaktojë pointy-tion
  psoriasis. Ndonjëherë duket pas disa javë apo muaj pas ngjarjes,
  shkaktuar stres. Arsyeja mund të shërbejë ngjarjet sa-mi të ndryshme, nga
  Ndryshimet globale në jetë, të tilla si vdekja e një anëtari të familjes apo një ndryshim
  punojnë të kalojnë në një dietë të re ose të ftohtë.

  Shumë teknika të ndihmojë
  për stres (zanya-tyya yoga, meditim, etj), të udhëtimit në familje
  rrethi ose komunikim nga kafshët shtëpiake. Absolutisht të shmangur sëmundje dhe
  stresi është i pamundur, megjithatë, të jenë të kujdesshëm, ne mund në kohë
  vëreni shenja të përkeqësimit dhe për të marrë masat e duhura.

  Medicines.
  Çdo droga (ose ndryshimi) mund të ndikojnë në lëkurë. Në
  Në veçanti, ka disa klasa të barnave që mund
  përkeqësojnë psoriasis. Në mesin e tyre:

  Mjetet e presionit të lartë

 • Diuretikë tiazidë.
 • Beta-blockers.
 • Antagonistët Kalcium.
 • Frenues ACE (angiotensin konvertimin enzimë).
 • Droga të tjera

 • Glukokortikoide për përdorim brendshmi - anulimit të papritur.
 • Droga josteroidale anti-inflamator.
 • Imuniteti.
 • Droga antimalarial.
 • Përgatitjet litium.
 • Këto
  Droga nuk është e thënë të shkaktojë përkeqësim. Megjithatë, në qoftë se pas
  Filloni duke marrë ndonjë prej tyre psoriasis rënduara, të flasim

  mjeku mundësinë e zëvendësimit të drogës.

  Pastaj
  njëjta gjë duhet të bëhet në qoftë se psoriasis acaruar pas
  pranimit ose rritjen e dozës e ndonjë karstvo tjetër Le.
  Megjithatë, gjithmonë
  ne duhet të mbajnë në mend se mund të shkaktonte rëndim-ja nuk është
  ilaçe (p.sh., antibiotik i projektuar me infeksion) dhe sëmundje
  që ai trajton.