Diagnoza e mastitë


 • Mjeku Survey
 • Metoda të tjera të inspektimit
 • Trajtim

 • Mjeku Survey

  Prandaj,
  Së pari, se si të fillojnë provimin në zyrën e një mjeku - një koleksion
  historia (studimi i durueshëm). Ekspert folur gjen nga mosha, koha
  menstruacioneve herët, gjatësi cikël menstrual, prania
  Çrregullime menstruale (dhimbje, menstruacione pakët dhe kështu me radhë.
  f.).

  A ka dhimbje në gji,
  prania e sëmundjeve gjenitale, duke përfshirë edhe seksualisht të transmetueshme ishin
  Të bëjë operacione nënshtruar kirurgjikale apo kanë fëmijë, sa dhe
  Sa vjeç ishe i punës, nëse artificial apo pavullnetshme
  aborti, nëse po, sa dhe në çfarë moshe,

  Prania e të afërmve (nëna, motra) të cilët vuajnë
  kanceri, sëmundjet kronike dhe t. e.

  Për çdo pyetje që ju duhet të përgjigjem ndershmëri mjekun, nuk e fshehin ndonjë
  informacion apo turp të flasin për simptomet e tyre.

  Tjetër
  hap është inspektimi dhe prekje e gjirit. Prekje - një
  ndjenjë, e cila është bërë me gishta në 5-7 ditë-të
  fillimi i periudhës. Kjo metodë jep informacion në lidhje me indin e gjirit
  kanceri.

  Numri Hapi 1 . I parë
  Mjeku shqyrton me kujdes të dy kancerin në disa pozicione (në këmbë,
  në këmbë me duart e ngritura, të shtrirë dhe ulur).


  Ai fokusohet në
  Si gjëndra e lëkurës, simetri e lokacionit të tyre, formës,
  madhësia dhe gjendja e dalë dhe areola. Ndryshimi madje
  njëra nga këto karakteristika merren parasysh gjatë përcaktimit të mëparshme
  diagnoza. Për shembull, ndryshimet në ngjyrën e lëkurës është një shenjë
  inflamacion (mastitisi) ose rritjes tumor.

  Numri Hapi 2 . Mjek
  fillon gjoksin promatsuvaty, nyjet limfatike thith. Kjo është një i detyrueshëm
  procedurë, kështu që mos hezitoni. Kjo nuk është degradues.
  Mjeku duhet të dijë çdo gjë, por në këtë rast ajo mund të ndihmojë.

  Pas mbledhjes historinë dhe prekje transferuar në metodat instrumentale.

  Dërguar gjithmonë për:

 • mamografia;
 • ultratingull;
 • Pnevmokistohrafiya;
 • shqyrtimit;
 • përcaktuar statusin hormonal;
 • duktohrafiya;
 • thermography;
 • biopsi gjilpërë;
 • radioisotope scan.
 • Metoda diagnostikuese përcaktohet nga lloji dhe faza e sëmundjes.

  Mamografia
  është një metodë kryesor për diagnostikimin e sëmundjeve të gjirit, ajo
  ajo fillon me një provim të gjirit. Mamografia bëni të parë
  Faza e ciklit menstrual duke përdorur një aparat veçantë.
  X-rrezet kalojnë nëpër gji në mënyrë që
  la foto.

  Pozitiv është se
  Fakti që një dozë të vogël. Ndjeshmëri e saj është shumë e lartë dhe

  arrin 86-90%. Para procedurës, ju nuk mund të përdorni deodorants dhe
  antiperspirants, pasi kjo mund të shkaktojë gabim
  rezultat. Në mënyrë për të compress imazhet gjirit. Është e rëndësishme
  se nuk ka pasur dhimbje në gjëndër. Çdo gjirit është hequr
  2 herë.

  Duke përdorur X-ray mamografia është e mundur për të zbuluar në kohë ndryshimet patologjike në gji.
  Kjo është arsyeja pse çdo grua, madje edhe në mungesë të ankesave në 35 vjet
  të duhet të kalojnë një test. Pas 40 viteve të mammograms
  bëj 1 çdo 2 vjet, dhe pas 50 - vjeçare. Kjo ndihmon për të identifikuar
  sëmundje herët.

  Në mënyrë tipike, mamografia është kryer në të njëjtën kohë me ultratinguj, si dy metodat plotësojnë njëri-tjetrin.


  Metoda të tjera të inspektimit

  Ultratingull .
  Aktualisht, me ultratinguj është përdorur gjerësisht në praktikën mjekësore, është
  metodë shumë efektive. Data marrë duke përdorur
  Plotësues diagnostike tejzanor dhe qartësojnë pamjen e përgjithshme
  sëmundje. Për shkak se hekuri është kaluar valët ultrasonike, dhe të tyre
  përshkruar në një ekran të veçantë ekran, e cila ka
  uplo tneniya, cysts të mbushura me lëng. Nga rezultatet e ultrazërit kanaçe
  të përcaktuar llojin e mastitit (me gunga ose përhapur).

  Thermography .

  Aktualisht, kjo metodë nuk është përdorur gjerësisht për shkak të

  nuk mund të shihni foto e plotë të sëmundjes, në kontrast me SHBA dhe
  mamografia. Ajo është e bazuar në matjen e temperaturës të lëkurës në të ndryshme
  pjesët e gjëndrës.

  Besohet se në vendin ku
  Lëkurë hotter, dmth inflamacion. Për shkak të sasi të vogël të informatave në
  Sot, thermography është përdorur shumë më rrallë, kryesisht
  si një metodë shtesë diagnostik.

  Biopsi Percutaneous . Duke përdorur këtë metodë, ne mund të përcaktojë indet që e ka pësuar ndryshime, si dhe për të përcaktuar natyrën e rritjes (malinje
  ose beninje). Megjithatë, ajo është përdorur rrallë,
  sepse ajo është shumë kompleks dhe kryhet vetëm në laboratore. Birë

  biopsi - një gjëndër special birë tumor gjilpërë, duke përdorur
  e cila mund të marrë një mostër të indeve për ekzaminim nën një mikroskop.

  Duktohrafiya .
  Kjo metodë hulumtim me të cilat ju mund të shihni ngushticën
  gjëndrrat e qumështit. Për këtë qëllim ata injektuar materialin kontrast, nuk
  X-rrezet të kalojë, dhe pastaj të bëjë mamohramu.
  Duktohrafiya shpesh përdoret si ajo lejon për të përcaktuar statusin
  të gjitha kanalet.

  Pnevmokistohrafiya .
  Zbatohet vetëm kur ai zbulon cysts. Në një studim të kockave
  përshkon dhe për të hequr përmbajtje nga ajo, dhe pastaj të hyjë
  substancë radiopaque. Kjo metodë lejon për të përcaktuar

  Madhësia mammogram e kist, formë dhe vendndodhjen e saj.

  Përkufizimi statusi hormonal .
  Për të përcaktuar nivelin e hormoneve në trup për hulumtim janë
  Testi i gjakut. Të jetë i sigurt për të vendosur estrogjenit,
  progesterone dhe prolaktin, i cili është një produkt i
  vezoret dhe gjëndër hipofizë.


  Trajtimi i mastitë

  Shkencë
  nuk qëndrojnë ende, çdo vit prodhohen droga të reja,
  dyja hormonal dhe jo-hormonal, të cilat janë më të efektshme
  të ndihmojë për të përballuar me sëmundje.