Diagnoza e sëmundjes koronare të zemrës


 • Diagnoza e sëmundjes koronare të zemrës.
 • Echocardiography.
 • Elektrokardiogramë Holter.
 • Testet e ngarkesës Electrocardiographic.
 • Testet funksionale.
 • Një ultratinguj i zemrës.


 • Diagnoza e sëmundjes koronare të zemrës

  Diagnoza e duhur të sëmundjes ishemike të zemrës vetëm në gjendje për të vënë një kardiolog duke përdorur metoda moderne diagnostike. Kjo shkalla e lartë e vdekshmërisë nga sëmundjet koronare të zemrës në shekullin XX, pjesërisht për shkak të faktit se në një shumëllojshmëri të simptomeve dhe rasteve të shpeshta të sëmundjes asimptomatike arterie koronare, diagnoza e saktë ishte i vështirë.

  Në ditët e sotme kardiologjisë ka bërë një përmirësim të madh në metodat e diagnostikimit të sëmundjes koronare arterie. Dhe ka çdo arsye për të besuar se në të ardhmen e afërt, të paktën pjesërisht zgjidhet problemi. Por përpjekja nuk është kardiologët mjaftueshme. Kemi biseduar për atë që simptomat e sëmundjes së arteries koronare shpesh fillojnë të shfaqen ndjenjat si subjektive të pacientit, prandaj, më herët pacienti do të vini re këto ndjenja dhe apel për një kardiolog për diagnozën, diagnoza më e mundshme në kohë dhe për të filluar trajtimin.

  Sigurisht, çdo diagnozë fillon me një sondazh të pacientit. Kardiolog me përvojë dhe njohuri mund të them shumë për një pacient pa pasur nevojë për pajisje mekanike.


  Prandaj, shqyrtimi i pacientit duhet kardiolog sa më saktë që të jetë e mundur për të kujtuar të gjitha ndjenjat në zemër, të cilat ai ndjen dhe ndjeu para, të përcaktuar ata kanë ndryshuar ose kanë mbetur të pandryshuara për një kohë të gjatë, ose janë në vete simptoma të tilla si gulçim, marramendje, dridhje dhe etj Përveç kësaj, kardiolog mund të jetë me interes se pacienti ka vuajtur sëmundje gjatë jetës së tyre, e cila zakonisht merr mjekësi dhe më shumë.

  Një shumë e informacionit të vlefshëm mund të japin një pasqyrë të pacientit, kur kardiolog shikuarat mund të dëgjoj zhurmat në zemra juaj përcakton nëse pacienti ka edemë apo cianozë (simptomat e dështimit të zemrës), shpesh gjatë inspektimit është e mundur për të vendosur praninë e aritmisë.  Gjatë testeve laboratorike të përcaktuara kolesterolit dhe sheqerit në gjak dhe enzimat që shfaqen në gjak gjatë një sulmi në zemër dhe anginë jostabile.  Electrocardiography

  Një nga metodat kryesore për diagnostikimin e sëmundjeve kardiovaskulare, duke përfshirë sëmundje koronare të zemrës, është electrocardiography. Metoda e regjistrimit EKG është përdorur gjerësisht në diagnostikimin kardiak dhe është një hap i detyrueshëm në ekzaminimin e pacientit pavarësisht diagnostikimit paraprak. ECG është përdorur në ekzaminimin klinik, me kontrolle parandaluese mjekësore, mostrat me aktivitet fizik (p.sh., biçikleta).

  Pra, përsëri, se kusht vizita të rregullta në një kardiolog për inspektim rutinë, pacienti ka një shans për të filluar trajtimin jetën për të shpëtuar për herë të CHD. Lidhur me rolin e EKG në diagnozën e sëmundjes së arteries koronare, ky studim ndihmon për të identifikuar devijim kur muskujve të zemrës, të cilat mund të jenë vendimtare për diagnozën e sëmundjes së arteries koronare.  Holter elektrokardiogramë

  Holter elektrokardiogramë - një kohë të gjatë, EKG shpesh çdo ditë, i kryer offline në një spital ose ambulatore. Nën këtë kusht, testi duhet të jetë sa më afër në jetën e përditshme të pacientit, si në pjesën tjetër dhe gjatë stresit të ndryshme fizike dhe psikologjike.

  Kjo ju lejon të regjistrojnë jo vetëm simptomat e IBS, por edhe kusht shkaqet e tyre (vetëm nën ngarkesë). Në mënyrë të qartë, kjo e fundit veçanërisht e rëndësishme për ekzaminimin e pacientëve me goditje.

  Holter ndihmon kardiolog për të përcaktuar nivelin e ngarkesës në të cilin sulm fillon, pasi që pjesa tjetër ajo përfundon, si dhe të identifikojë goditje e pushimit, të cilat shpesh ndodhin natën. Është e rëndësishme që studimi është jo vetëm pajisjet që marrin leximet dhe deshifron ato, por ditari i durueshëm analizë e vetvetes, e cila kufijtë e fiksuar të gjitha që vjen me të (dhimbje dhe përçarje e zemrës, medikamente, stresi, koha e nisjes për të fjetur dhe zgjimi).

  Kjo krijon një tablo të besueshme të njeriut për një kohë të gjatë ose më pak, janë episode të ishemi, aritmia.  Testet e ngarkesës Electrocardiographic

  Testet Electrocardiographic ngarkesës janë gjithashtu një metodë e domosdoshme për diagnozën e anginë. Metodë është si EKG gjatë pacient ekzekutimit dosed ushtrim. Kur aktivitet fizik që është zgjedhur për çdo pacient individualisht, kushtet që kërkojnë disponueshmërinë e lartë e oksigjenit miokardit: kushtet e tilla do të ndihmojë për të zbuluar mospërputhje mes nevojave metabolike të miokardit dhe aftësinë koronare të arterieve të siguruar rrjedhjen e mjaftueshme e gjakut në zemër.

  Përveç kësaj, EKG testimi Ushtrimi mund të aplikohet për të zbuluar pamjaftueshmëri koronare në individë të mos bëjë asnjë ankesë, të tilla si ishemi miokardi të heshtur. Përveç kësaj, këto teste mund të përdoret për njohjen e hershme të CHD në ekzaminim klinik në pacientët me faktorët e rrezikut për sëmundje koronare të zemrës. Ka disa lloje të testeve EKG. Më të popullarizuara të tyre janë provë e përdorur më shpesh mund të konsiderohet Veloerhometricheskaya, e cila lejon dozimin e saktë të punës së muskujve në një gamë të gjerë të kapaciteteve.
  Testet funksionale

  Përveç kësaj, për diagnozën e sëmundjes së arteries koronare nganjëherë përdoren testet funksionale që provokojnë vrull koronare arterie.

  Kjo është provë të ftohtë dhe mostër me ergometrine. Megjithatë, i pari prej tyre kryejnë në mënyrë të besueshme vetëm në 15-20% të rasteve, dhe i dytë mund të jetë zhvillimi i rrezikshëm i komplikimeve të rënda dhe për këtë arsye këtyre metodave është përdorur vetëm në institucionet e specializuara kërkimore. Në qendrën tonë mjekësore, nëse është e nevojshme, ju do të merrni udhëzime për qendrat e specializuara kardiake në Moskë: në emër të të SC SSH Bakuleva në RK emrin NPK dhe Instituti Myasnikov e Kirurgjisë të quajtur pas Vishnevsky.  Ultratingull i zemrës

  Në vitet e fundit të bëhet ultratingull shumë e zakonshme kardiak (echocardiography, zemra echocardiography). Echocardiography bën të mundur për të interpretuar fenomenet akustike rrahuri zemra, të marrë karakteristika të rëndësishme diagnostike për sëmundje më kardiak, duke përfshirë sëmundje arterie koronare.

  Për shembull, echocardiography zbulon mosfunksionim të zemrës, resize dëmtimit të dhëmbëve gjendjen e valvulave të zemrës. Në disa pacientë me shkelje miokardit nuk janë të përcaktuara në pushim dhe ndodhin vetëm në kushte të stresit të lartë në miokardit. Në këto raste, duke përdorur stresit ehokardiografi (stres ehokardiografi) - teknikën ultratinguj zemra në të cilën ishemi regjistruar miokardi shkaktuar nga agjentë të ndryshëm të stresit (p.sh., dosed aktivitet fizik, disa lloje të drogës, etj