Diagnoza e imunitetit në shkelje të t-imun sistemit


 • Testet e T-sistemit të imunitetit
 • Përdorimi i testeve të lëkurës

 • Testet e T-sistemit të imunitetit

  Produkti kryesor Fundi i limfociteve T janë të citokineve, por sistem për përcaktimin e tyre janë ende të gatshme në laboratorë praktike dispozicion. Megjithatë, vlerësimi i veprimtarisë funksionale të sistemit imunitar T-detyrë paraqet një rëndësi të jashtëzakonshme, pasi që ajo mund të reduktohet, ndonjëherë në mënyrë të konsiderueshme, me numër normal T-qelizave.

  Për të testuar Niveli 1 vlerësimin e sistemit imunitar T-vendosje përfshijnë:

 • lymphocyte gjithsej
 • Përqindja dhe numri absolut i T-limfociteve pjekur
 • Për të testuar nivelin 2 për të vlerësuar T-vendosjen e sistemit imunitar përfshijnë:

 • Prodhimi i citokineve (interleukins, interferoneve, faktorin tumor nekrotizues, etj)
 • Përgjigja proliferative të antigjeneve specifike, shpesh të difterisë dhe tetanusit toksoidet
 • reaksione alergjike duke përdorur teste të lëkurës me një numër të antigjeneve microbial
 • Pa dyshim, përkufizimi i prodhimit të citokineve nga limfocitet dhe makrofagët është bërë një Teknikat kryesore mësimore në immunodiagnosis e sëmundjeve që lidhen me çrregullime të sistemit imunitar. Identifikimi i citokineve në disa raste të lejojë një diagnozë më të saktë e sëmundjes dhe mekanizmin e çrregullimeve imunitare.


  Përdorimi i testeve të lëkurës

  Sidomos, ka pyetje në lidhje me përdorimin e testeve të lëkurës në diagnozën e imunodeficiencave T-qelizave.


  Sot, ato janë përdorur si provë nivelin 1 për të vlerësuar sistemin e T-imun. Kjo është për shkak të dy faktorëve. Së pari, testi i lëkurës - një të thjeshtë dhe në testet e informative njëjtën kohë për të vlerësuar veprimtarinë funksionale të T-limfociteve.
  Testet pozitive të lëkurës me disa antigjene microbial me një shkallë të lartë të probabilitetit të lejojë për të përjashtuar praninë e imunitetit T-qelizave të pacientit. Së dyti, për formulimin e testeve të lëkurës, të cilat përfshijnë antigjenet kryesore për të përcaktuar imunitetin T-qelizave. Kjo lejon kontrolluar në mënyrë strikte kushtet për të vlerësuar veprimtarinë funksionale të T-sistemit të imunitetit.

  Aktualisht, ka probleme që lidhen me përcaktimin imunodeficiencave celularë. Fakti se defektet celularë dhe statusi imuniteti qelizor i vendosur më parë, siç thonë ata në sy. Megjithatë, jeta dhe zhvillimi i shpejtë i shkencës kanë treguar se kjo teknikë është më i veçantë, për të nxjerrë përfundime në bazë të rezultateve të fituara me të jo sepse ata nuk janë të vërteta. Aktualisht kryerjen e studimeve të ngjashme duke përdorur antitrupat monoclonal. Kjo metodë jo vetëm që mund të përshkruaj çdo qelizë të sistemit imunitar, por të identifikuar më me saktësi se kush apo defekt. Sot metodë e antitrupave monoklonale zhvilluar gjithnjë e më shumë si receptorët janë funksionalisht karakterizojnë qelizat.

  Megjithatë, për të vlerësuar reagimin e tyre ndaj syrit, siç është bërë shpesh këtu, nuk është plotësisht e saktë. Për këtë qëllim metodë e rrjedhjes cytometry, e cila ju lejon për të vlerësuar objektivisht çdo receptorin e qelizave. Për fat të keq, kjo teknikë është i zbatueshëm vetëm në qendrat e mëdha, gjë kostoja i dashur i hulumtimit, veçanërisht kostoja e lartë e pajisjes, por kjo është më e sakta dhe informative në diagnozën e imunitetit.

  Informacione nga artikullin "imunodeficiencave fillore dhe të mesme"