Diagnoza e DIC


 • Kjo kërcënon DIC
 • Në diagnozën e DIC

 • Kjo kërcënon DIC

  Sindromi i shpërndahet koagulimit intravaskular (DIC) është një nga fenomenet më të rëndësishme zahalnopatolohichnyh, siç ndodh në një shumëllojshmëri e sëmundjeve dhe kushtet patologjike:

 • sepsa dhe viremia;
 • neoplasms malinje;
 • të gjitha llojet e shokut;
 • kirurgji traumatike;
 • Patologjia obstetrik;
 • djegiet gjera;
 • morth;
 • thyerje;
 • shtrydhje sindromi;
 • Lezionet destruktive të organeve parenkimale;
 • Akute intravaskulare të hemolizës dhe cytosis leukocytes;
 • hemoblastoses;
 • lupus sistemik lupus;
 • periarteriitis shpërndarës;
 • purpura trombotike trombocitopenike;
 • vasculitis hemorragjike;
 • sindromi hemolitik uremic ,;
 • kafshimet e gjarpërinjve helmues;
 • transfuzioni masiv, etj


 • Në diagnozën e DIC

  Për të gjitha format e DIC është karakterizuar nga një sërë fazave dhe hypocoagulation hypercoagulable (dmth fazat e aftësisë së lartë dhe të ulët për të trash gjakun).

  Faza shtet hypercoagulable mund të jetë i shkurtër dhe i përfunduar shpejt koagulimin e përhapur intravaskular dhe shoku hyperkoahulyatsyonnoho. Në raste të tjera ajo zhvillon ngadalë, në heshtje dhe jo gjithmonë kohë për të njohur.

  Diagnoza fillestare laborator duke përdorur teste të thjeshta laboratorike (koha totale e koagulimit të gjakut, përmbajtjen fibrinogjenit - proteinë specifike prodhuar nga mëlçisë dhe është konvertuar në fibrinë pazgjidhshëm - themeli i një mpiksje në koagulimit të gjakut, etj) Megjithatë, rritjen e koagulimit të gjakut (hypercoagulable) përkufizohet më mirë të veçantë. Testet e standardizuara.
  Një ligj i rëndësishëm i levizjes DIC është se kur ajo është e lodhur jo vetëm koagulimit të gjakut, por mekanizmat protyzsidni.
  Për shkak të mpiksjen e tyre të larguar nga enët e dobët, ndërsa clots imponuara nga jashtë lizohet me shpejtësi.

  DIC mund të jetë akute, subakut, zgjatura dhe kurs i përsëritur, versioni i fundit është karakterizuar nga shumëfishtë fazat përsëritja hiper dhe hypocoagulation.

  Në diagnozën e mjekut numërohen preferuar mekanizëm pathogenetic e DIC, klinike (gjakderdhje, dështimi i veshkave, mushkërive, etj) dhe të dhëna të integruar ekzaminim laboratorik.  Informacion nga artikullin "sindromi i shpërndahet koagulimit intravaskular (DIC)."