Diagnoza e hydrocephalus në fëmijët


 • Diagnoza e hydrocephalus
 • Lloji i testeve diagnostike

 • Diagnoza e hydrocephalus

  Fëmijët e vegjël kanë nevojë për të matur perimetrin e kokës dhe gjoks për zbulimin e hershëm të shenjave të hydrocephalus: rritje normale mujore në tre muajt e parë të fëmijës plotë-gjatë nuk duhet të kalojë 2 cm në muaj. Deri në vitin perimetrin e gjoksit duhet të jetë më i madh se perimetrin e kokës së foshnjës nga rreth 1 cm. Mesatare perimetër porsalindur kokë është 35,5 cm (varg konsiderohet normale 33,0-37,5 cm). Në mesataret perimetër kokë vjeçar fëmijës vjetër 46,6 cm (varg normal 44,9-48,9 cm).

  Gjoks perimetër në foshnjat - 33 -. 35 cm Rritja mujore madhësia e saj është viti i parë i jetës në mesatare 1,5-2 cm Para, perimetri i rritet gjoks nga 15-20 cm Kur fëmijët të ekzaminimit të jetë i vetëdijshëm për ekzistencën e.. velykoholovi familjare nuk ka shenja të hydrocephalus.

  Nëse dyshoni nevojë fëmijë hydrocephalus që të ekzaminohet nga një neurolog dhe neurokirurg. Ekzaminim neurologjik kompleks përfshin trurin ultratinguj performance (neurosonography), nëse është e nevojshme - tomography dhe rezonancë magnetike llogaritur. Gjithashtu ekzaminim kërkohet nga një okulist. Sipas dëshmisë përshkruajnë metodat tjera hulumtuese (gjak, elektroencefalogramë, studime të lëngut cerebrospinal, etj).  Lloji i testeve diagnostike

  Ultratinguj - një test i thjeshtë, i lirë që ndihmon të vlerësojë shkallën e zgjerimit të ventricles të trurit. Kjo procedurë është e aplikueshme vetëm në diagnostikimin e fëmijëve me një Fontanelle hapur si blloqe kafkë ultrazërit. Kjo metodë është gjithashtu e dobishme për diagnozën e hydrocephalus fetusit.

  Tomography llogaritur (CT) - aktualisht CT dominon në mesin e metodave të diagnozës së hydrocephalus. Kjo teknikë vymalovuvannya konturet e hollë rreze të kafkës, ventricles trurit dhe hapësirë ​​pidpavutynnoho. Bëhet për të përcaktuar madhësinë dhe formën e ventricles dhe tumoret anomali zbulimin tipit, cysts ose patologji të tjera.  Rezonancë magnetike (NMR rezonancë magnetike bërthamore) - nuk është metodë operative diagnozë, e cila përdor sinjale radio dhe një magnet. Sipas MRI përcaktuar formën dhe peshën e hydrocephalus. Këto studime janë thelbësore për të sqaruar shkaqet e hydrocephalus.

  Tsysternohrafiyi (X-ray e tanket bazë kafkë) - një test që kërkon injektimin e substancave radioaktive në lëngun cerebrospinal. Ajo është përdorur për të specifikojë llojin e hydrocephalus, apo pengues i lidhur, dhe për të përcaktuar drejtimin e CSF aktual.

  Pneumoencephalography është përdorur shumë më pak shpesh se në të kaluarën.

  Në disa raste, injeksion ajror me një gjilpërë në të palcës kurrizore.

  Angiografia (X-ray e enëve të gjakut) - një injeksion të veçantë teknikë e materialit kontrast në arteriet që përshkojnë trurin.
  Pas një kohe anomalitë zbuluar në enët e gjakut dhe prania ose mungesa e çrregullimeve patologjike.

  Ekzaminim Neuropsychological është një seri e pyetjeve dhe përgjigjeve, mund të zbulojë praninë e anomalitë në tru.