Diagnoza e defekteve të lindura të zemrës


 • Si një sëmundje zemre kardiolog dyahnostsyruetsya
 • Provim
 • Zemra catheterization


 • Si një sëmundje zemre kardiolog dyahnostsyruetsya  Në mënyrë tipike, forca ajrore e rëndë diagnostikuar në fëmijërinë e hershme. Megjithatë, mangësi të rëndësishme mund të identifikohet më vonë. Në disa raste, defekte të shkojnë pa u vënë re deri adoleshencës apo edhe moshën e rritur.


  Nëse zemër të lidhura me vështirësi serioze. Doktori juaj mund të këshillojë për të parë një specialist për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës në foshnjat, fëmijët dhe adoleshentët. Kardiolog Fëmijëve ka kualifikimet e duhura dhe pajisje për të kryer, nëse është e nevojshme, komente të rregullta dhe anketat e trajtimit terapeutik ose kirurgjikale.


  Provim  Gjëja e parë që zakonisht e bën kardiolog për fëmijë - mbledh informacion për të krijuar një histori mjekësore dhe kryer një rishikim të jashtëm. Gjithashtu, mjeku juaj mund të sugjerojnë fëmijën tuaj për të bërë X-rrezeve, elektrokardiogramë (EKG), Doppler echocardiography (Doppler / Echo) analizat e gjakut.


  Ndonjëherë fëmijët kanë nevojë për të siguruar që EKG nuk shkakton dëm atyre. Kjo njësi nuk kalon aktuale nëpër trup. Ajo vetëm regjistron një impulse të dobëta elektrike të zemrës dhe plot e regjistron ato në një kurbë zigzag në një lëvizje shirit letre. Ky grafik përfaqësim normë të zemrës dhe elektrokardiogramë quajtur.

  X-rrezeve të sigurojë informacion në lidhje me mushkëritë e fëmijës suaj si dhe madhësinë dhe formën e zemrës së tij. Ajo mund të shkaktojë disa efekte anësore të largët. Rrezatim Numri emetuar x-ray machine është i papërfillshëm.


  Echocardiography - një hetim pa dhimbje pa hala. Ky sensor është përdorur që lëshon frekuencë të lartë valët e zërit për të treguar një pamje të zemrës brendshëm. Testi Doppler përdor valët e zërit për të matur rrjedhjen e gjakut të parametrave të ndryshme (shpejtësia, drejtimi, etj). Me këtë mjek kërkimor dini për strukturën dhe funksionimin e zemrës.
  Stafi Kardiologji bisedoni me fëmijën tuaj për të përgatitur atë për secilin nga këto procedura. Në këtë rast, fëmija nuk është i frikësuar nga pajisje të çuditshme të panjohur. Ju duhet të jenë të vetëdijshëm për këto procedura të përgjigjet në pyetjet e fëmijës suaj. Mos ngurroni të pyesni kardiolog ose pediatrin.


  Pas hulumtimit dhe analizës kardiolog fëmijët tuaj ju përshkruani gjendjen e zemrën e fëmijës. Ai do të diskutojë edhe me ju dhe të programit të trajtimit mjek i dobishëm fëmijës suaj, e cila përfshin testimin, medikamente dhe çdo dietë për frenim apo aktivitet fizik.


  Në disa raste, studimi i parë nuk ka dhënë arsye të mjaftueshme për diagnozën.

  Në këtë rast, kardiologët mund të sugjeroj që ju të marrë studime të veçanta në spital për një përfundim final.
  Kjo është një procedurë e ndërlikuar, kështu që ata duhet të kryejnë një qendër të mirë-pajisur kardiak me një staf prej specialistëve të kualifikuar në trajtimin e foshnjave dhe fëmijëve me sëmundje të zemrës.


  Nëse spitalet më të afërta që kryejnë studime të veçanta nuk mund të jetë tuaj kardiolog, pediatër ose familja mjeku mund të organizoni ato për mbajtjen e fëmijës tuaj në një tjetër qendër.
  Zemra catheterization  E rëndësishme për ju për të kuptuar atë që zemra catheterization dhe pse ajo është e nevojshme. Atëherë ju mund të përgatisë fëmijën për studim.

  Nëse keni ndonjë pyetje, pyesni administratorin për kardiolog fëmijës tuaj before'll flasim për studimin me fëmijën.


  Ju duhet të vërtetësi them fëmijëve se çfarë do të ndodhë dhe se si ata mund të ndihmojnë. Shpjegoni se kjo procedurë do të zbulojë llojin dhe peshën e sëmundjeve të zemrës.


  Në shumicën e rasteve, fëmijët janë vendosur në spital për një ditë apo më shumë për të catheterization. Fëmija juaj do të shqyrtojë një numër të mjekëve dhe specialistëve të tjerë, ai do të duhet t'i nënshtrohet electrocardiography, X-rrezeve, Doppler zhokardiohrafiyu A gjakut dhe urinës. Një nga Kardiologji do të ndajnë detajet e catheterization dhe të kërkojë pëlqimin tuaj për procedurën.
  Brenda pak orësh para catheterization fëmija juaj nuk duhet dhënë ndonjë gjë për të ngrënë ose pirë. Më saktë, ai ose ajo do qetësues, pasi që fëmija bie në gjumë dhe të pushojnë para testit. Në një nga venat mund të instalohet pikoj.


  Gjatë studimit, fëmija juaj do të angazhohet infermieret, mjekët dhe teknikë. Ju nuk mund të shikojnë fëmijën në këtë kohë. Çdo gjë do të bëhet për të parandaluar ankthin e fëmijës tuaj dhe të sigurojë atij rehati.


  Normalisht ajo shkakton pak siklet, nga vendi ku ne të futur një kateter (një tub i hollë plastik). Shumica e pacientëve janë në gjumë gjatë gjithë provës.
  Gjatë procedurës, një kateteri në venë apo arterie. Ndërsa duke kërkuar në ekran kardiolog i veçantë X-ray makinë të, një kateteri është ngadalë duke lëvizur në zemër, kardiolog mund të marrin defektin, duke analizuar mostrat e gjakut dhe presionin e gjakut duke përdorur një kateter.


  Gjatë kateterizimit lëngut veçantë (ngjyre ose material X-rreze) mund të vendoset në një enë të gjakut ose dhomës zemrës me nje kateteri. Çfarë ndodh gjatë lëvizjes X-ray image është regjistruar në film. Kjo procedurë është quajtur "anhiokardiohrafiya" dhe lejon për të karakterizuar sëmundje të zemrës, sëmundje të zemrës Ndonjëherë fëmijët mund të trajtohen në të catheterization.

  Metodat e trajtimit të tilla ndryshojnë në secilin fëmijë rreth kardiolog e tij do të të them paraprakisht.


  Pas fëmijë catheterization prapa në Shtëpinë dhe do të fle disa orë. Një temperaturë e lehtë ose stomak mërzitur pas catheterization - një fenomen i zakonshëm duke u zhvilluar në disa orë. Pas catheterization mjeku do të ju tregojnë rezultatet. Nëse një fëmijë në spital nuk është më e nevojshme, ajo mund të shkarkohet më vonë të njëjtën ditë ose të nesërmen.


  Pasi që i konsideroni të gjitha rezultatet e anketës do kardiolog rekomandime për trajtimin e fëmijës. Nëse keni nevojë për kirurgji, kardiolog dhe kirurg kardiak tuaja fëmijët do të përgjigjem të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me operacionin.