Diagnoza e arteriosklerozësDiagnoza e aterosklerozës është një proces kompleks dhe multi-shtresa. Diagnoza e përgjithshme e arteriosklerozës është e thjeshtë - ne duam apo jo, atherosclerosis është në tërë populli kaloi një kufi të caktuar moshe. Një tjetër gjë është që të përcaktojë karakteristikat e sëmundjes në një rast të veçantë, për të specifikuar vendndodhjen e saktë të procesit patologjike, për të vendosur ashpërsia e sëmundjes dhe për të parashikuar rreziqet që lidhen - kjo kërkon një ekzaminim të plotë. Diagnoza e aterosklerozës fillon në një pritje në mjekun e familjes, të cilët mund të dyshuari për praninë e sëmundjeve të bazuar në simptomat dhe të dhënat e pacientit shqyrtim të përgjithshëm


Plani diagnoza e Përgjithshme e arteriosklerozës

Zbulimi i arteriosklerozës përfshin disa hapa themelore:

 • Sqarimi i simptomave dhe ankesat e pacientit;
 • Përmbledhje e pacientit;
 • Instalimi i faktorëve të rrezikut atherosclerosis dhe largimin e tyre të mundshme;
 • Laboratorike dhe metodat instrumentale të diagnozës për të konfirmuar praninë e atherosclerosis, pllakave aterosklerotike vendndodhja e instalimit, vlerësimin e organeve të brendshme.
 • Sqarim nga simptomat e arteriosklerozës është faza fillestare e diagnozës, e cila, sigurisht, është e pamundur për të vendosur një diagnozë të saktë të arteriosklerozës.

 • Simptomet kryesore të arteriosklerozës


  Simptomat dhe shenjat e arteriosklerozës varet nga shkalla dhe prevalenca e ndryshon lezione e enëve të gjakut, të cilat nga ana e përcakton gjendjen e organeve të brendshme. Kështu, simptomat më të zakonshme (efektet) e arteriosklerozës përfshijnë: dhimbje në muskuj këmbë që ndodhin gjatë në këmbë, hipertension, angina, sulm në zemër ose në instalimin e dështimit të zemrës, çrregullime neurologjike, duke përfshirë goditje, trurit, ishemi barkut, dështimi i veshkave dhe kështu me radhë. Në artikujt tanë të tjerë në problemin e atherosclerosis vende të ndryshme, ne kemi përshkruar në detaje simptomat e ndryshme të arteriosklerozës që ndodhin në humbjen e një pjese të sistemit të enëve të gjakut.  Në Doktor e rëndësishme të kujtoni të gjitha simptomat dhe çrregullime. Është e mundur që atherosclerosis zhvillon paralelisht me një tjetër sëmundje, simptomat dhe është rezultat i dy sëmundjeve. Sqarimi i simptomave dhe ankesat e pacientit ndihmon mjekun për të dyshuar një ndërlikim të mundshëm të arteriosklerozës ose të specifikojë lokalizimin e mundshëm të sëmundjes, në mënyrë të konsiderueshme të ngushtuar testet e mëtejshme varg.


  Pacienti shqyrtim

  Pasqyrë e një pacienti me atherosclerosis mund të ndihmojë të zbuluar disa shenja që tregojnë praninë e sëmundjes: ulcera në fytyrë dhe në trup, rritjes bollshme e flokëve në veshët, humbjen e flokëve dhe deformim toenails.

  Këto karakteristika janë malospetsyfychnymy pse, ende meritojnë vëmendje. Gjithashtu, kur rishikimi i përgjithshëm i pacientit mund të shihet shenja të ndryshme të organeve të brendshme (prania e edemë, humbje peshe).

  Përmbledhje për pacient përfundon dëgjuarit (dëgjim) dhe probing (prekje) organet e brendshme, duke siguruar mjekun me informata të vlefshme për gjendjen e organeve të brendshme të pacientit. Në mbështetje të arteriosklerozës siç dëshmohet nga simptomat e mëposhtme: rritur pulsin mbi arterieve periferike, zbulimin systolic shushurimë, ndërsa duke dëgjuar zemrës, tension të lartë të gjakut, etj


  Instalimi faktorët e rrezikut të arteriosklerozës

  Instalimi faktorët e rrezikut të arteriosklerozës është një fazë e rëndësishme e diagnozës, përcaktimin taktika trajtim të ardhshëm që do të synonte adresimin e faktorët e rrezikut. Faktorët e rrezikut për atherosclerosis që kemi përshkruar në artikullin "Ajo që ne dimë për atherosclerosis." Është e rëndësishme për të identifikuar hipertension, diabet, trashje, varëshme dhe faktorë të tjerë që kontribuojnë në atherosclerosis përshpejtuar dhe ndodhja e komplikimeve të sëmundjes.


  Metoda të tjera të diagnozës

  Në diagnozën e atherosclerosis, laboratorin e mëposhtme dhe metodat instrumentale diagnostike:

 • Përcaktimi i metabolizmit lipid është përdorur për të identifikuar një nga faktorët kryesorë për atherosclerosis, rritjen e përqendrimit të kolesterolit në gjak.


 • X-ray studim aplikuar për të përcaktuar atherosclerosis aortic dhe komplikimet e tij. Simptomet e arteriosklerozës aortës janë: shtrirja dhe zgjerimi i hijen e aortës, kuti zgjerim aortic, kalcifikim e aortës, zbulimin aortic aneurysm.
  Për të përcaktuar qarkullimin e gjakut në enët e tjera të përdorura angiography - një teknikë në të cilën X-rrezet enët e marra pas administrimit të materialit kontrast në gjak.
 • Anijet me ultratinguj ndihmon për të përcaktuar praninë e pllakave aterosklerotike në enët e gjakut, clots gjakut ose pengesa të tjera në rrugën e rrjedhjes së gjakut.
 • Përveç metodat e mësipërme diagnostikuese mund të përdoret dhe të tjera më komplekse dhe të shtrenjta.

  Në çdo rast, shuma e metodave diagnostike specifike për çdo pacient. Diagnozë të plotë të arteriosklerozës jo vetëm që ndihmon të vendosur praninë e sëmundjes, por edhe për të përcaktuar karakteristikat e saj, e cila është shumë e rëndësishme për trajtim të mëtejshëm dhe parandalimin e komplikimeve.

  Informacione nga artikullin "Metodat e diagnostikimit të atherosclerosis"