Plagë diabetik


 • Manifestimet e ulcerat diabetik
 • Trajtimi i ulcerat diabetik

 • Një nga shkaqet e ulcerat deje keni diabet, në të cilën enët e gjakut janë të prekur. Lezionet vaskulare në diabet të kap të dy arteriet dhe enët e vogla. Rrjedhjen e reduktuar të gjakut të çon në nekroza e zonave të indeve të buta të këmbës. Përveç kësaj, diabeti është shumë përkeqësohet kursin e atherosclerosis, një sëmundje që në vetvete mund të çojë në ulcerat deje. Nuk këtë proces reduktuar imunitetin dhe infeksioneve të shoqëruara.


  Manifestimet e ulcerat diabetik


  Ulcerat diabetik rezultojnë nga shkatërrimi i arterieve të mëdha dhe të vogla, dhe mund të jetë pasojë e dëmtimit diabetik nervore.

  Ulcerat diabetik zakonisht janë të vendosura në të përbashkët lartë e këpucë me majë. Shpesh shfaqin gozhdë shoqërues fungale dhe lëkurën e këmbë. Me diabet shpesh formojnë një lloj të calluses (drithërat) në shputën, dëmtimin e cila çon në formimin e ulcerat. Ata të shfaqë: mospërputhje manifestime lokale (ulçerë mund të arrijnë madhësi të konsiderueshme dhe thellësinë) peshën e dhimbjes (për shkak të dëmtimit nervor, mund të mungojnë). Shfaqja e ulcerat diabetik shpesh paraprihet abrasions, dëmtime të lehta, abrasions dhe djegie.


  Trajtimi i ulcerat diabetik

  Problemi kryesor në diabet - një shërim i keq plagë dhe ulur imunitetin.


  Pëlhura për diabet janë shumë të ndjeshëm ndaj lëndimit, duhet të trajtohet si një marrëdhënie të dashur. Shumica ulcerat trajtohen në mënyrë gjithëpërfshirëse.

  Para së gjithash është e nevojshme për të ulur nivelin e sheqerit në gjak. Kur një person diabetik ulçerë duhet të transferohen për të insulinës, pavarësisht nga diabeti. Përshkruesit që nxisin thithjen e glukozës, vitaminë C. Një rrjedhshmëri korrigjim i sistemit të koagulimit të gjakut it. Nëse ka inflamacion ose humbja nga kërpudhat - i emëruar antibiotikët dhe antifungals. A Stimulimi i imunomodulatoreve forta të sistemit imun.

  Komponenti i dytë i trajtimit - është për të rivendosur rrjedhën e gjakut.

  Për këtë qëllim, e përdorur droga të fuqishme kardiovaskulare. Nëse sëmundje arterial është shumë i rëndësishëm, dhe duhet teknikat kirurgjike restaurimin microsurgical e rrjedhjes së gjakut. Metoda kryesore dhe efektive e korrigjimit rrjedhjen e gjakut arterial është mikroshuntirovanie autovenous në të cilën anashkalojë arterie prekur kryhet anije të reja të krijuara me venë e tyre e pacientit.

  Komponenti i tretë - një trajtim i duhur i ulcerat diabetik dhe gangrenë. Ajo është një problem kompleks. Pëlhura për diabet janë shumë të ndjeshëm ndaj lëndimit. Në qelbëzim dhe nekroza e gishtat dhe këmbët janë hequr vetëm indet e vdekur. Pas pastrimit plagët duke metodat e kirurgjisë plastike për mbylljen e defekteve të lëkurës duke përdorur grafts lëkurës.

  Vetëm kombinimi i të gjithë këtyre komponentëve dhe trajtimi ka filluar menjëherë mund të shpëtojë pacientin nga gangrenë dhe amputim.

  Informacion nga artikullin "diabetik Foot"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Ulcerat trofike
 • Diabetik këmba