Frymarrja si një ilaçJeta moderne është dinamike dhe të plotë të stresit. Ajo
bën kërkesat e veçanta për shëndetin e njeriut. Për të arritur sukses në biznes dhe në të njëjtën kohë
të ruajtur shëndetin mësohen vetëm të saktë dhe menjëherë do ta shkarkojë atë
dhe në të djathtë ka një problem në trup. Mjekësi sot mban se
Pikëpamja se sindromi i lodhjes kronike, çrregullime nervor dhe sëmundjeve të ndryshme
Trupat mund të tejkalohen me sukses nga ushtrimet terapeutike të frymëmarrjes.

Ushtrime të frymëmarrjes - formularin më e lashtë të trajtimit
të cilat në shumë besime për shekuj dhe është dhënë një mistike të thellë
kuptim filozofik. Mira PËRMIRËSIMI Lindore kombinon teknikë

mënyra të ndryshme të rregullimit të frymëmarrje për të drejtat e menaxhimit të energjisë. Mjekësi
Evropa gjithashtu e ka pranuar me kohë faktin se lidhja midis frymëmarrjes, shpirt, dhe shëndetin
jeta. Progresi shkencor dhe teknologjik dhe hulumtim në anatomi të shekullit të njëzetë,
Fiziologjia dhe Biokimi kontribuar në krijimin e teknikave moderne për korrigjimin
frymëmarrje dhe gaz këmbimit në inde. Të veçantë të frymëmarrjes rëndësisë
Gjimnastikës fituara në gjysmën e dytë të shekullit të njëzetë me ardhjen e metodave të njohura
PK-ja Buteyko, AN Strelnikova, V. Frolov, S. Grof dhe të tjerët.

Ushtrime të frymëmarrjes janë të ndarë në bezapparatnye në
e cila është aktivizuar vetëm sistemin njerëzor të frymëmarrjes, dhe hardware për


që kërkon rregullim shtesë.

Më të shquar bezapparatnymi
Metodat
jane:

 • Lindja tai chi ushtrime, pranayama dhe të tjerët;
 • System-faza frymëmarrje Kofler L. dhe O. Lobanova - Y.
  Lukyanov;
 • Metoda e PK-Buteyko;
 • Frymëmarrje ushtron A. Strelnikova;
 • fryma metodë Yu.Bulanova;
 • Metoda frymëmarrje endogjen VF
  Frolov;
 • Përkul Body - frymëmarrjes kompleks dhe ushtrim.
 • Më të famshme hardware
  Metodat
  ushtrime të frymëmarrjes:

 • Metoda A. Haluzina ose metodë shtesë
  frymëmarrje hapësirë;
 • një respirator frymëmarrje (maskë gazi dhe
  tank);
 • trajnim duke përdorur hipoksikatorov;
 • trajnimi interval hypoxic S.

  G.
  Krivoschekova;
 • frymëmarrje imitues Frolov VF;
 • aerofitoterapiya.
 • Në gjimnastikë të frymëmarrjes duke përdorur fiziologjike
  pidvladnist akt frymëmarrje e vullnetit njerëzor. Duke ndryshuar llojin, frekuencën, thellësinë dhe ritmin
  frymëmarrje mund të ndikojë në gjithë trupin, të gjitha organet dhe sistemet. Në
  Për shembull, lëvizjet e fuqishme dhe të thellë të frymëmarrjes janë të shoqëruara me një masazh
  organet e brendshme pranë dritës, ato stimulojnë
  zemër, përmirëson qarkullimin dhe rrjedhën qendrore të limfatike.

  Frymëmarrje të shpeshta dhe të cekët, vonesa e tij kohë
  i shoqëruar nga akumulimin e dioksidit të karbonit. Kjo ngadalëson

  rrahje zemre, rrjedhjen e gjakut varfëruar në relaksimin e trurit ndodh dhe zhvillon
  kushtëzojnë ngjashme me dehje. Rritja dhe zvogëlimi i thithur
  ajrit çon në ndryshime në stimulimin receptorin e traktin e sipërm respirator
  mënyra dhe efektet e tërthorta mbi muskujt e trupit.

  Çdo ushtrime të frymëmarrjes ka synuar
  synon ndikim në aparatin e frymëmarrjes, duke rritur rezervat e saj dhe
  Mundësitë që përfshin ndryshimet në organe dhe sisteme të ndryshme. Ushtrime
  të formuar një zakon për të marrë frymë, të normalizuar gjendjen mendore
  njeri ndikojnë në funksionimin e të mjeteve motorike dhe të folurit
  Aktivitetet.

  Frymëmarrje ushtron thjeshtë, shumë efektive dhe të përshtatshme

  për trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve shumë. Ajo kërkon pothuajse asnjë
  kosto dhe të përshtatshme për njerëz të të gjitha moshave, kështu që nuk ka pothuajse
  Mënyra më e shkathët për të marrë shëndetin dhe jetëgjatësi.