Frymëmarrje ushtron Buteyko Metoda
Ushtrime të frymëmarrjes
me metodën e PK-ja Buteyko është i bazuar në ndalimin e frymëmarrjes vullnetshëm të thellë. Madje
1952 fiziolog i famshëm i PK Buteyko arriti në përfundimin se "i tepruar"
frymëmarrje luan një rol udhëheqës në mekanizmin e sëmundjeve të tilla si
astma, angina dhe hipertensionit. Reduktimi i bronke dhe gjak
hyperventilation ndodh kur enët e gjakut të mushkërive për shkak të mungesës së
dyoksid karboni në gjak. Nga ana tjetër, vrull i bronke dhe enët e gjakut të është
shkaktojë uria oksigjenit të indeve dhe organeve, dhe gjaku fillon
grumbulluar dioksidi i karbonit stimulon qendrën e frymëmarrjes dhe bën për të
frymëmarrje të shpeshta thellë.

Kështu, një rreth vicioz është mbyllur, dhe sëmundje
fillon të përparojë pavarësisht nga asnjë mjekim.

Ventilim tepërt është baza e
Sëmundjet bronkopulmonale si bronkit me komponentin astmatik,
astma, emfizema. Ajo hyperventilation - një kauzë të përbashkët
hipertension, angina, dhe goditje të ndryshme.
Si rezultat i frymëmarrje të shpeshta të thellë në zhvillim çrregullime autonome,
djersitje, marramendje dhe dobësi, metabolizmi i shqetësuar,
Sistemi nervor perevozbuzhdaetsya dhe atje nervozizëm, pagjumësi dhe
sulme paniku.


Të gjitha këto sëmundje dhe simptomat mund të tejkalohen me sukses
ndihmë Ushtrime të frymëmarrjes me metodën e PK-Buteyko.

Indikacionet për përdorimin metodë
PK-ja Buteyko
shumë - nga rinitit banale dhe grykët, toksicitetit
shtatzënisë, pneumoni kronike dhe epilepsi. Por më shpesh Buteyko ushtrime të frymëmarrjes
përdoren për lehtësimin e sulmeve të astmës ndodhin në bronkiale
astma dhe dhimbje që shoqërojnë pectoris. Në
Përdorimi i rregullt i metodës së shtypjes me dhunë të marrë frymë thellë
Sulmet e astmës bëhet më e shkurtër dhe më e lehtë për të vazhduar. Lagështi

ndarë shpejt, lehtë, bollëk, zgjerohet bronke dhe astma
zhduket. Duke përdorur këtë metodë gjatë goditje, ju do të vini re
siç karakterizohet nga dhimbje në ndryshimin e parë gjoks dhe pastaj djegur
dhe më nuk bën një shqetësim.

Esencë i frymëmarrjes
Ushtrime Buteyko
konsiston në korrigjimin frymë vullnetshëm dhe eliminimin
Mushkëritë kronike hyperventilation. Kur një person ushtron me relaksim
muskujt e frymëmarrjes mbaj frymën tuaj në shfaqjen e ndjenjës lehtë
mungesa e ajrit. Si rezultat, shpeshtësinë dhe thellësinë e ul frymëmarrjes
sasia e dioksidit të karbonit në rritjet e gjakut, bronke dhe enët e gjakut

zgjeruar, reduktohet excitability e sistemit nervor.

Metoda PK-Buteyko
jo të destinuara për studimin individual dhe të përdorimit, ajo kërkon të detyrueshme
këshilla dhe mbikëqyrje mjekësore. Në raste urgjente kur është e nevojshme
kapërcyer zagushi, para se trajnimi i kryer testet dhe trajnime të veçanta, me
për të rrënjos parimet, teknikat dhe mjekime, lexime dhe studim
contraindications për përdorimin e teknikave. Faza e dytë e zhvillimit të frymëmarrjes
Gjimnastikës është heqja e sulmeve dhe lehtësim të simptomave të sëmundjes. Në
Ky studim është një ditar i veçantë në të cilin ajo tha se rezultatet të gjithë

droga dhe dozen e tyre. Zakonisht kjo merr 3-4
ditë, dhe pastaj të fillojë aktual të parandaluar sulmet nga sëmundjet
Monitorimi i vazhdueshëm i frymëmarrje.

Pasi shëndetësor është përmirësuar shumë, dhe
Sulmet e sëmundjes zhduken, ju mund të vazhdojë për të ushtrimeve të rregullta të frymëmarrjes
Buteyko Metoda , Klasat
ngarkesë, por vetëm nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të korrektësisë
ushtrim.

Metoda e vullnetshëm
shuarje e frymëmarrjes të thellë të PK Buteyko
njohur ndërkombëtarisht dhe me sukses
përdorur në shumë vende. Një numër i madh i njerëzve kanë gjetur shëndetin
në sajë të kësaj mrekullueshme i frymëmarrjes

Gjimnastikë . Që nga viti 1982, çdokush mund të mësojnë këtë metodë në
qendër të specializuar mjekësore, e cila u krijua nga PK-Buteyko dhe
ishte nën udhëheqjen e tij deri 2003. Sot filluar të njohur
gjë fiziolog vazhdon dishepujt e tij të shumta.