Frymëmarrje ushtron teknikën hyperventilation


 • Çfarë veprim të bazuar teknika hyperventilation?
 • Çfarë ndodh në trup gjatë mushkëri hyperventilation?


 • hyperventilation
  teknikat e frymëmarrjes janë të rrënjosura thellë në histori dhe janë përdorur shpesh nga shamans
  për të hyrë në një shtet të veçantë të ndërgjegjes quajtur ekstazë. Megjithatë, në qoftë se
  specialistë të arsyeshme dhe nën kontroll të përdorni këto teknika të frymëmarrjes
  Gjimnastikës mund të merren prej tyre shumë përfitime për shëndetin e tyre.

  Për të gjithë
  Teknologji hyperventilation frymëmarrjes ushtrimet? Para së gjithash, për ata
  duke përjetuar stres të vazhdueshëm, shpesh bien në depresion,
  emocionalisht të paqëndrueshme dhe të prirur për të teproni, për ata që janë edhe më të vogla

  Problemet janë të privuar nga e gjumit, oreksit, dhimbje koke dhe flashes nuk i japin
  të fokusohet në çështje të rëndësishme. Krijimi i një qëndrim pozitiv,
  Teknikat e frymëmarrjes hyperventilation mundësojnë një person për të parë me sytë e reja
  bota dhe i lirë nga ndjenjat e rënda. Ato ndihmojnë për të humbur peshë
  ose thirrni mungon dhe ndihmon të trajtuar aneminë.

  Me teknikat hyperventilation frymëmarrjes më
  Nuk janë tre:

 • rebefynh;
 • Holotropic
  frymëmarrje;
 • vayveyshn.
 • Rebirthing - ajo
  ushtrime mjaft të vjetra psikoterapeutike metodë të frymëmarrjes, të cilat dhanë
  të rritet në dy teknika të ndryshme - frymëmarrje holotropic dhe vayveyshn teknikë.  Ndryshe rebefynha frymëmarrje holotropic plotësohet me veprim bën muzikë
  Sighting dhe puna me trupin. Vayveyshn - një lloj meditimi dhe
  përqendrimi në frymëmarrje, duke rezultuar në hyperventilation refleks
  dritë.


  Hyperventilation Çfarë veprim të bazuar
  Teknikat?

  Muskujve të frymëmarrjes
  Të drejtat binden mendjen e tij, kështu që fryma mund të kontrollohet,
  ndryshuar në mënyrë arbitrare thellësinë dhe frekuencën e lëvizjeve të frymëmarrjes. Burrat në pushtet
  u rrit norma e frymëmarrjes 8-9 herë, gratë - 5-6 herë. Nëse ndërgjegje
  rritur ventilim të gjatë i frymëmarrjes
  Gjimnastikë
  , Qendra e frymëmarrjes, të vendosura në tru, duke u përpjekur të

  kontroll frymë, reflexively duke hedhur një hormone të veçanta të gjakut - endorphins
  dhe enkephalins. Këto substanca kanë aftësinë për të ndikuar
  gjendja emocionale dhe të përmirësojë disponimin e tij, dhimbje e shurdhër,
  stimulimin e kujtesës dhe mendimit proceset. Në mënyrë të ngjashme, efektet kanë gjithashtu
  droga, por ata pengojnë prodhimin e "hormoneve të tyre
  lumturi "teknikë hyperventilation, megjithatë, të stimuluar formimin e një
  endorphins dhe enkephalins tru, duke rritur intensitetin
  funksionale të organit. Përveç kësaj, Ushtrime të frymëmarrjes forcon muskujt e frymëmarrjes dhe
  bën frymëmarrje më të plotë.


  Çfarë ndodh në trup gjatë hyperventilation
  dritë?

  Hyperventilation mushkëritë ndodh spontanisht gjatë stresues
  situata ku trupi duhet të mobilizohen për të trajtuar problemin. I shpeshtë
  frymë dhe për të hequr dioksidin e karbonit nga trupi shkakton tonin rritje e skeletik
  muskujve, shtrëngim i enëve periferike të gjakut, shfaqja e
  ndjesi shpimi gjilpërash në majë të gishtave, marramendje dhe eufori.

  Në thelb,
  hyperventilation mund shoqërojnë një numër të sëmundjeve të tilla si bronkiale
  astma, çrregullime nervor, phobias, depresioni, kjo ndodh në njerëz në situata të vështira
  Në gratë shtatzëna, këngëtarët dhe muzikantët që luajnë instrumente të erës.


  Nuk është e mundur për besim
  thonë hyperventilation - është e mirë apo e keqe për trupin. Në fund të fundit, me të gjitha të saj
  veprim pozitiv, kjo mund të çojë në paaftësi dhe panik në rast emergjence. Megjithatë, është e sigurt të them se një i aftë
  përdorin nën drejtimin e një profesionist me përvojë, ajo mund të punojnë mrekulli
  duke hapur vetëdije të re, duke zbuluar trauma të thellë psikologjike dhe
  eliminimin e sëmundjeve që dalin kundër depresionit.

  Të gjithë i frymëmarrjes
  Gjimnastikë
  , bazuar në teknikën e hyperventilation pulmonare përdorur
  frymëmarrje koherent, pa pushimeve të qarta dhe të tranzicionit në mes frymëmarrje.

  Një i tillë
  frymëmarrje quhet shenjte ose integruese. Ndërsa disa studime
  trenyruyuschyhsya mund të përjetojnë të përzier, të vjella, të fikët. Më parë
  Para se trajnimi është bërë gjithmonë tolerancës hyperventilation test, e cila
  është frymëmarrje e thellë për 20-30 minuta.

  Mos harroni! teknikë hyperventilation Ushtrime të frymëmarrjes caktuar
  për përdorim afatshkurtër në situata emergjente. Arsimimi Teknologji
  hyperventilation duhet të bëhen vetëm me pëlqimin e mjeku, duke përdorur
  mjek ose instruktor.