Përhapur alopecia çfarë është ajoFazat e rritjes së flokëve

Çdo gjëndër (llambë e flokëve) që nga formimi i saj është i ciklet e rritjes aktive dhe pasive përsëritet:

 • anagen (faza e rritjes së flokëve)
 • catagen (faza e tranzicionit)
 • telogen (faza pushimi)
 • Kohëzgjatja normale e anagen çdo personi është gjenetikisht i vendosur dhe zgjat 2-5 vjet. Duration telogen është rreth 100 ditë. Normalisht, përqindja e flokëve që janë në fazën telogen, i vogël. Përqindja mesatare e flokëve që janë në fazën e anagen, catagen dhe telogen, është, përkatësisht, 85, 14 dhe 1 përqind. Rritja e numrit të telohenovaya flokëve në 20 për qind është shenjë e pafavorshme.  Kështu, rritja e flokëve është ciklike: faza e rritjes, ose anagen, të jetë i shkurtër fazë kalimtare, catagen, dhe - pushimi fazë, telogen ose kur flokët ndalesa në rritje dhe bie. Pas një gjëndër e telogen (gjëndër e flokëve) fillojnë të rriten flokët e re.

  Flokët rritet vazhdimisht, por gjatë ditës ata po rriten më shpejt se natën, dhe në pranverë dhe rënien e rritjes së tyre është përshpejtuar. Meshkujt rriten më shpejt se femrat. Norma mesatare e rritjes së flokëve në fëmijë - 13 mm në të rriturit - 15 mm dhe të moshuar - 11 mm në muaj.


  Telohenovaya alopecia (alopecia përhapur)

  Ajo karakterizohet nga humbja e flokëve të bollshme, ndonjëherë keqësuar gjatë periudhave të caktuara të vitit, me dobësim të mëtejshëm të rritjes së flokëve.  Kur telohenovaya gjëndër e flokëve alopecia shkon shumë shpejt nga faza e rritjes (anagen) fazën e pushimit (telogen). Si rezultat i humbjes së flokëve të përditshme është dukshëm më e madhe, dhe flokët mund të konsiderueshme poridshaty.


  Shkaqet e alopecia përhapur

  Shkaqet telohenovaya alopecia mund të jetë shtatzënë (që përfundoi në abort ose lindje), kontraceptivëve oral anulimin ose ndryshimin e drogës, kirurgji e madhe, trauma të rënda, dietë të rreptë humbje peshe shpejtë, sëmundje e rëndë (sidomos me ethe), stresi , lodhje.

  Ka burra dhe gra për shkak të arsyeve të ndryshme: temperaturë të lartë, gjakderdhje, uria, trauma pas lindjes, stresi emocional të rënda, helmim kronik, ndodh në gratë që përdorin kontraceptivë kontrollit të lindjes, së bashku me skuqje hnoynychkovoy.

  Ka raste të humbjes së flokëve dhe ndryshimet në pigmentim e shumë barnave të përdorura në praktikë terapeutike, citostatikëve, anticoagulants, acid borik, dhe fondet antimalarial thyreostatic, bismut dhe të tjerët.

  Ka përhapur humbjen e flokëve të shkaktuara nga çrregullimet endokrine (hyperthyroidism, hypothyroidism, sëmundje pankreatik, gonads hypothyroidism) dhe që janë shfaqur gjatë hemodializës në pacientët me dështim kronike renale. Me përfundimin e patologjike rritjes së flokëve agjent është restauruar.

  Duhet të theksohet gjithashtu se ka ndryshime fiziologjike telohenovaya humbjen e flokëve: një humbje e flokëve gjatë shtatzënisë dhe menjëherë pas lindjes; Kjo flokët i hedh lëng në gratë e moshës 16-19 vjet; Kjo humbje e flokëve në moshën e vjetër.

  Megjithatë, në të gjitha këto raste, ju duhet të jetë i sigurt nuk kemi të bëjmë me fazën androgjenetike alopecia fillestare.

  Vuri në dukje kohët e fundit se tullac më të mëdha - më e lartë mundësia e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës, sipas studiuesve Boston. Sipas tyre, njerëzit që kanë një tullac fortë, rrezikun e sëmundjeve të zemrës rritur me 36 për qind.


  Trajtimi i alopecia përhapur

  Duhet të jetë patogjene në kauzën e njohur të sëmundjes. Kur posleinfektsionnoy dhe alopecia postoperative - terapi, si përgatitjet e treguara arsenikut, vitamina (B1, B6, A dhe C), të lartë të ushqyerit, methionine.


  Trajtim lokal konsiston në caktimin irrituese kokës zgjidhje të alkoolit, fizioterapi (UFL, flasin d'Arsonvalya, hloretilom ujitjes borë masazh acid karbonik, etj). Pacientët që vuajnë nga sparsity flokët, ju duhet të dini se kjo kontribuon për t'u ngjyrosur shpeshtë e flokëve dhe perms.

  Në këtë çështje ndikim më të madh mbi flokëve dhe kokës ofertë:

 • vitamina A, E, B1, B6, C
 • minerale magnezium (Mg), alumini (Al), silic (Si), kalium (K), mangan (Mn), hekuri (Fe), zink (Zn), bakri (Cu).
 • Informacion nga artikullin "Rajonal"