Difteria konyunktyvitDifteria konjuktivit

Difteria konjuktivit ndodh në kontakt me mukozën e bacileve difterisë sy (corynebacteria difteria dhe bacileve Leffler). Deri më sot, kjo sëmundje është mjaft e rrallë për shkak të vaksinimit të përgjithshëm kundër difterisë dhe pothuajse gjithmonë në unvaccinated.

Zakonisht dëmtimi sy difteria ndodh kur fyt difteria, hundë, fyt. Here ka një sëmundje pavarur sy pa sëmundjes në organet e tjera. Por edhe në këtë rast, vuajtje dhe gjendja e përgjithshme e pacientit. Ka një temperaturë të lartë trupore, dobësi, djersitje, dhimbje koke.


Manifestimet

Sëmundja fillon akute.

Nuk ka edemë dhe vulë qepallat, skuqje shekull të mprehtë me një ngjyrë kaltërosh. Qepallat mund të jetë aq i dendur se ata nuk mund të kthehet për shqyrtim.

Me çarë sy në shekullin razdvihanii derdh përmbajtjen vrazhdë e thekon.
Në skajet e qepallat janë formuar në një bastisje gri filmit. Këto filma ngjitur në mënyrë të vendosur në mukozën, conjunctiva aplikojnë qepallave dhe syrit.
Kur ju përpiqeni për të hequr film duhet të bëjë një përpjekje. Kur filmi është i ekspozuar gjakderdhje mucous cipë.

Pas javës së parë të filmave sëmundje ekspozuar nekrozë dhe shkojnë së bashku me qelb. Ku u formua film plagët si asterisks.Nëse film ishin në mukozën e syrit, ndërmjet moshës konjuktivit dhe kokërdhok conjunctival mund të formohet shtresë (symblefaron). Pas përjashtimi i filmave inflamacion subsides, ënjtje të qepallave të zvogëlohet. Nga tretë attenuation javë proshodyt të sëmundjes.


Ndërlikim

Rreziku i difterisë conjunctival lezioni është lezione mundshme kornesë. Kjo ngre ekzemë ulcerat e kornesë nëpërmjet të cilit infeksion mund të depërtojnë thellë në kokërdhok, duke shkaktuar vdekjen e syve dhe të vizionit humbjen. Ndonjëherë sëmundja mund të ndodhë në formë të fshihet dhe diagnoza është e mundur vetëm pas ekzaminimit mikrobiologjik dhe zbulimin në egra të zgavër conjunctival Corynebacterium difterisë.


Trajtim

Trajtimi i difterisë konjuktivit. Pacienti është hospitalizuar te seksionit infektiv në një kuti veçantë. Të jetë i sigurt për të hyrë në serum antidiphtheritic. Emëruar edhe antibiotikët gjerë, spektri dhe vitamina. Në zgavrën e konjuktiva varros zgjidhje antiseptik apo antibiotikë. Parandalimi i difterisë konjuktivit është për vaksinim në kohë të plotë.