Paralizë cerebrale


 • Simptomet e Cerebral paralizuar
 • Shkaqet e Cerebral paralizuar
 • Trajtimi i Cerebral paralizuar
 • Me kalimin e kohës, CP nuk është në rritje, pasi ajo nuk është progresiv
  sëmundje. Edhe pse muskujt paralizë cerebrale të prekur, e jo
  muskujt dhe nervat nuk janë shkaku i sëmundjes.

  Foshnjë
  Paralizë cerebrale shkaktohet zakonisht nga një shefi plagë apo trauma seksion
  trurit që kontrollon lëvizjen e muskujve, para lindjes, gjatë lindjes apo
  menjëherë pasi ata janë të virtytshëm,
  që vendasit e Azisë, veçanërisht India e Jugut dhe Sri Lanka, janë veçanërisht të prirur për paralizë cerebrale.
  Nivelet e larta të pigment melaninës në lëkurë kontribuon në mutacione gjen,

  përshpejtuar fillimin. Mëso për simptomat, shkaqet e mundshme dhe
  metodat e trajtimit paralizë cerebrale.


  Simptomet e Cerebral paralizuar

  Foshnjë
  Paralizë cerebrale zakonisht është e lehtë për të diagnostikuar në moshë të re,
  kur fëmija nuk është edhe tre vjet. Në raste të rënda
  Sëmundja mund të diagnostikohet në fëmijëri (deri në 3 muaj).
  Simptomat dhe shenjat e individit paralizë cerebrale.

  Megjithatë, ju mund të zgjidhni një numër tipik
  Simptomat e sëmundjes:

 • Ataksi - koordinimi i çrregullimit
  muskujt kur kryerjen e lëvizjeve themelore
 • Muscle spasticity - ose spazëm
  tensioni i muskujve dhe reflekset e tendosura
 • shkelën jo duke ecur në të gjithë këmbë, dhe


  pjesë e përparme
 • Këmbët Privolakivanie
 • Dështimi për të ruajtur ekuilibrin
 • Pabarabartë, anohet
 • Shumë të zënë ose të relaksuar
  tonin e muskujve
 • Disa fëmijë të zhvilluar paralizë cerebrale, si rezultat i
  transferuar në një sëmundje të moshës herët infektive te trurit, p.sh.
  meningjit bakterial.
 • Në fëmijët me paralizë cerebrale lindura në gabuar rëndë
  mbajtje e trupit, trupi i tyre është shumë i relaksuar apo më tepër e tensionuar. Lakim
  shpinë, nofullën e poshtme të pazhvilluar, kreu vogël, etj - që
  defekte lindjes në lidhje me këtë sëmundje.
 • Këto simptoma si ata të rriten fëmijë më të vjetër mund
  rritet apo do të mbetet i pandryshuar.
 • Sëmundjet e tilla dhe çrregullime si spazma,

  konvulsione, epilepsi, çrregullime të të folurit, shqisore
  çrregullime, i vonuar zhvillimin mendor, etj neobuchaemy., gjithashtu
  quajtur simptomat e mesme janë shumë të zakonshme.
 • I trurit
  si paralizë rezultuar nga truri traumatike ose më e fortë
  trauma psikologjike.

 • Shkaqet e Cerebral paralizuar

  Shkaku i saktë i cerebrale
  paralizë nuk është instaluar tashmë, dhe edhe pse mjekët e kanë diskutuar këtë çështje gjatë
  disa dekada deri në përfundim ata nuk kanë ardhur. Ky defekt
  shoqërohet me jo një sëmundje të vetme, por një numër
  çrregullime.

  Shkaqet e përbashkëta të paralizë cerebrale:

 • Gjasat e paralizë cerebrale në
  Foshnjat e parakohshme janë shumë më të larta se në të plotë.
 • Kjo sëmundje është veçanërisht e prirur
  fëmijët në asfiksia e lindjes apo kanë përjetuar trauma të lindjes.
 • Nëse pas lindjes së një fëmije të mos piskat
  Gjatë para pesë minuta të jetës të ose nëse lihet në një inkubator për katër
  javë ose më shumë, ose në qoftë se ka pasur një hemorragji të trurit, probabiliteti
  të rritet infeksionit, dhe kështu rrit rrezikun e paralizë cerebrale dhe.
 • Në binjakët ose triplets peshë të ulët
  lindjes, duke i bërë ata të prekshme për zhvillimin e paralizë cerebrale.
 • Infeksioni mund të transmetohet në një lloj të veçantë
  nga nëna te fëmija gjatë dhe pas lindjes, e cila gjithashtu mund të çojë në paralizë cerebrale.

 • Gjasat e rritur ICP në
  lindjes në kërcitje fetus, që rezulton nga përdorimi i analgesics
  apo këputje e membranave amniotik (e cila mund të shkaktojë të infeksionit).
 • Gjasat e paralizë cerebrale më të lartë te fëmijët
  ka pësuar një lëndim në kokë, meningjit ose trurit hemorragji.
 • Shkaku i saktë i paralizë cerebrale në çdo
  rast nuk mund të përcaktohet.

 • Trajtim i trurit paralizë

  Për fat të keq, nga paralizë cerebrale për të plotësisht
  shëruar, por trajtim do të përmirësojë gjendjen e fëmijës. Trajtim
  ICP realizuar kryesisht nëpërmjet trajnimit fizik dhe mendor
  karakteristika që mund të zvogëlojë peshën e defektit neurologjike.


  të përmirësojë funksionin e muskujve duke përdorur terapi fizike dhe terapi profesionale. Trajtim
  në një fazë të hershme ndihmon për të kapërcyer pjesërisht defektet e zhvillimit,
  ndihmon për të mësuar për të ndjekur hapat dhe detyrat. Me trajtimin e duhur
  Fëmija CP mund të mësojnë të jetë pothuajse normale.

  Këtu janë mundësitë
  Trajtimi i paralizë cerebrale:

 • Terapi fjalim (seanca në terapi të folurit) - ndihmon
  të mësojnë për të kontrolluar muskujt në gojë, për të përballuar me probleme me përtypet
  ushqim dhe artikulimi i tingujve.
 • Fizioterapi dhe terapi profesionale - ndihmon
  maksimalisht të rrisë funksionin e trupit dhe të marrë kufizimet individuale të imponuara

  sëmundje të pacientit të mëtejshëm ishte në gjendje për të udhëhequr një më pak apo më shumë i pavarur
  jeta.
 • Ilaçet ndihmon
  për të kontrolluar kapjet, spazma e muskujve dhe për të hequr dhimbjen
 • Përdorimi i pajisjeve ortopedike,
  për shembull, prodhime
 • Duke përdorur një karrige me rrota?%
  B5l
 • Ndërhyrje kirurgjikale për të
  korrigjimin deformim anatomike dhe relaksim të muskujve të tensionuara
 • Përdorimi i komunikimit
  të tilla si kompjuterat dhe sintisajzerë të folurit.
 • Më i lartë