Mundësi paralizë cerebrale e përshtatjes sociale të 2


 • Arsimimi Guide
 • Shtëpia Learning
 • Arsimi në konviktit
 • Profesionistët të bëjë pa?
 • Jobs dhe karriera
 • Ligjet e suksesit

 • Arsimimi Guide

  Për fat të keq, jo të gjitha shkollat ​​publike janë të gatshëm për të marrë
  fëmijë me paralizë cerebrale. Por klasa eksperimentale ku me normal
  studentë të regjistruar dhe fëmijët me aftësi të kufizuara, ende ekzistojnë.


  ata takohen në shkollat ​​private ku regjistrimi është shumë më e
  më pak se në pjesën më të madhe, dhe më të lehtë për të marr ku programin e mësuesve
  trajnimit të përshtatura me rrethanat individuale të çdo fëmije.

  Nëse motor dëmtim i foshnjës aq të rënda që asnjë
  të lejojë që ajo të lëvizë në mënyrë të pavarur dhe të mësojnë aftësitë

  vetë-vlerë të menduarit rreth studiuar në shtëpi ose në një shkollë me konvikt.

  Shtëpia Learning

  Mësoni në shtëpi ka avantazhet dhe disavantazhet.
  Sigurisht, zakonisht, fëmija i njohur obctanovke ndjen
  besim dhe siguri. Puna individuale Një mësues me fëmijën
  lejon atë që të i kushtoj vëmendje maksimale dhe shqyrtim të vazhdueshëm
  procesi i të mësuarit.

  Megjithatë, është e pamundur për të kuptuar të plotë
  marrëdhëniet njerëzore, duke qenë vetëm me familjen ose lexuar një libër.
  Trajnimi i vetëm me mësuesin e largon një fëmijë të sëmurë
  komunikimi i nevojshëm me bashkëmoshatarët. Në këto kushte, procesi i
  socializimi ngadalëson ndjeshëm, dhe shumë probleme


  marrëdhëniet me të tjerët dhe të mbetet.

  Arsimi në konviktit

  Kjo metodë e edukimit lejon për të zgjidhur problemin
  izolimi social. Në fëmijën e shkollës me konvikt jo vetëm merr përgjithshme
  njohuri por gjithashtu mëson aftësitë, dhe specialistë me përvojë Sjelljes
  masat për orientimin profesional. Në kohë
  ndihmojë defektologëve, mjekë, trajnerët, ushtrim mund jo vetëm
  eliminojë shumë çrregullime të shkaktuara nga sëmundja, por gjithashtu përgatit
  Fëmija për një takim me botën.

  Unë do të doja të përmend si shembull fjalët e një nga të diplomuarit e kësaj
  konvikt. Aktualisht, ky programues i talentuar, Drejtor

  firmë të begatë reklamat.

  Pasi në një intervistë, ai tha: "Unë jam shumë
  mirënjohës për prindërit e mi për atë që ata vënë mua në shkollë me konvikt. Saktësisht
  atje kam mësuar pavarësinë. Nëse ata nuk e bëri, unë nuk bëj
  do që unë kam tani. "

  Megjithatë, prindërit nuk duhet të konfigurohet që të mësojmë fëmijën e tyre
  të gjithë urtësia e jetës mund të përjetuar vetëm mësuesit. Më herët
  Masat e filluara korrigjuese, lehtë do të jetë proces
  përshtatje me realitetin. Një aftësitë themelore
  vetë duhet të përpiqet të fut një fëmijë edhe para
  moshës shkollore.

  Profesionistët të bëjë pa?

  Disa nënat apo baballarët preferojnë të rritur fëmijët e tyre me paralizë cerebrale

  shtëpi vetëm. Por ndihmë e vërtetë një fëmijë mund të japin
  Vetëm duke punuar së bashku ekspertë të ndryshme.

  Përveç kësaj,
  shumë qendra rehabilitimi janë të pajisura posaçërisht
  Palestra dhomë bëtare relaksim, pishinë dhe programin e trajnimit
  në kujdesin institucional përfshin jo vetëm disiplinës së përgjithshme, por edhe
  klasa shtesë që synojnë korrigjimin dhe përmirësimin
  zhvillimit psikomotor, terapi fjalim dhe asistencë psikologjike,
  shërim i funksioneve motorike. Dhe përveç - përditshme
  Monitorimi mjekësor.

  Jobs dhe karriera

  Njerëzit me paralizë cerebrale të butë mund të kenë shumë specialitete. Kjo
  profesioni i parë i punës mendore, ekonomistë, Jr

  personeli mjekësor, mësues (mesuesit jo i vogël,
  ku nevojitet shkrim dore kaligrafike).

  Për njerëzit me një shkallë mesatare
  CP specialitetet më të përshtatshme që ju lejon të punoni në shtëpi - kjo
  programuesit, gazetar i pavarur dhe madje (me lëvizjen e ruajtjes
  Me dorë) rrobaqepëse. Në raste të rënda, të pamundur punësimin.

  Ligjet e suksesit

  Nëse mami dhe babi të duan për të edukuar fëmijën tuaj të plotë
  personalitet, i përshtatur mirë për të jetuar në shoqëri,
  pavarësisht sëmundjes së rëndë, ata duhet të mësojnë dy rregullat e arta të punës efektive:

 • Çdo fëmijë është
  varg individ i mundësive në dispozicion në një studim të kujdesshëm

  të cilat ju mund të zgjidhni pjesën më adekuat të ngarkesës.

 • Mirë
  mund të arrihet vetëm nëse bazuar në prag
  të jetë e mundur, dhe jo për të shohim mbrapa në humbjeve të fundit. Çelësi i suksesit - një
  sistematik, i durueshëm dhe punë të fokusuar.

 • Por gjëja kryesore që duhet të dijë dhe të ndjehen fëmijën - që në
  i madh dhe jo gjithmonë miqësore, bota është një ishull i vogël, ku ai
  gjithmonë mund të ndjeheni të sigurt, të dashur dhe i dëshiruar. Dhe
  Dëshira për të arritur diçka në jetë duket vetëm kur
  pak njeri do të besojnë se ata mund të ndryshojnë pozicionin e tyre në
  shoqëri.

  Nënat apo baballarët gjithmonë duhet të mbani mend se çdo fëmijë duhet

  bëhen të rriturit. Dhe vendimet ne marrin sot do të varet
  Fitoret e së nesërmes dhe mposht fëmijët tanë.

  Informacion nga psikologu Natalia Talanova artikullin "paralizë cerebrale:. Mundësitë për adaptim social"

  Lexoni fillim