Mundësi paralizë cerebrale e adaptimit social e 1


 • Çfarë është paralizë cerebrale?
 • Unë vetë!
 • Shkoni për një shëtitje
 • Dikush në një parti
 • Unë nuk jam vetëm

 • Çfarë është paralizë cerebrale?

  Paralizë cerebrale
  (CP) - një sëmundje e sistemit nervor qendror, në të cilën
  humbje është një (ose më shumë) të trurit në
  si rezultat nuk zhvillohen çrregullime progresive e motorike dhe
  Aktiviteti i muskujve, koordinimin motor, funksionet, vizion, dëgjimi, dhe
  si fjalës dhe e mendjes.

  Shkaqet kryesore të paralizë cerebrale që lidhen me hipoksi,
  se mungesa e furnizimit të trurit gjatë fetal
  shtatzënisë ose porsalindur gjatë lindjes oksigjenit. Forma dhe shtrirja e paralizë cerebrale
  ashpërsia e grupe sëmundje neurolog.

  Në butë
  mësojnë një fëmijë të aftë për të lëvizur në mënyrë të pavarur, ka
  aftësitë e vetë-shërbimit.

  Intermediate kërkojë shtesë
  të ndihmuar nga të rriturit.

  Fëmijët me paralizë cerebrale të rëndë plotësisht
  varur nga të tjerët, zhvillimi intelektual ndryshon në mes
  paaftësi të moderuar dhe të rëndë të mësuarit.

  Prindërit e fëmijës duhet të jetë gati për se problemet shumë para që do të përballën fëmijën e tyre do të:

 • Shkeljet e rënda në zonën motorike.

 • Zhvillimi i varfër fjalim, dhe në disa raste mungesa e plotë e gjuhës.

 • Një aksioneve vogël e njohurive rreth fenomeneve të botës.


 • Sigurisht, vetëm familja do të jetë shumë e vështirë për të përballuar me vypavshym
  ajo është përgjegjëse teste dhe suksesi rehabilitimi masë të madhe do të varet nga
  koherenca dhe përpjekjet e koordinuara të specialistëve të ndryshëm. Megjithatë, ata
  zënë pozitën e këshilltarëve dhe asistentë, dhe një rol udhëheqës në këtë
  proces i mundimshëm dhe i gjatë ende dhënë nga të afërmit dhe
  amtare për njerëzit kec.


  Unë vetë!

  Për fat të keq, disa familje fëmijë me paralizë cerebrale dhënë fillimisht
  Pozicioni i të ashtuquajturave "anijeve të dobëta." Një veprim prind
  i mbyllur për të mbrojtur fëmijën e tyre nga "të dëmshme"
  Efektet mjedisore.

  Në këtë qasje, fëmijët janë zakonisht të

  vështirësi iu përshtatur moshën e rritur të pavarur. Në
  Familja ata të mësohen me faktin se, kujdes ditor konstante
  të bëhet një pjesë integrale e ekzistencës së tyre.

  Sigurisht, fëmijët me çrregullime
  Sistemi musculoskeletal nevojë për më shumë mbështetje nga
  të rriturit se sa zakonisht, por ne nuk duhet të harrojmë se pakufishme dhe
  Ndihma e pakufizuar shpesh çon në një mënyrë jetese pasive,
  Mungesa e iniciativës.

  Përveç kësaj, një fëmijë solli si
  , Duke formuar një qëndrim të qëndrueshme të konsumit për të gjithë
  të tjerët (dhe ata nuk kanë gjasa për të nxitojnë në ndihmë të thirrjes së parë). Lo
  Çfarë është shumë e rëndësishme që patate të skuqura ishin përgjegjësitë gjithmonë të drejtpërdrejta për

  i cili është përgjegjës vetëm për veten e tij.

  Për shembull, kur pastrojnë atë mund
  fshij pluhurin, dhe në qoftë se nëna bën enët - prylashtuvatysya afër dhe laj
  Shërbim Kukullave. Telecommuting është një akuariumi? Atëherë fëmija mund të ushqyer peshqit.
  Dhe ju mund të jetë i lumtur të ujit bimët në dritareje.

  Gjëja kryesore që prindërit mos harroni të lëvdojeni edhe për më të vogël
  një aktivitet dhe në çdo rast nuk tregojnë e tij
  Pakënaqësia - edhe në qoftë se gjurmët e "aktivitetit të dendur" mjeshtër pak
  do të eliminojë disa orë. Ky është rasti kur
  durim dhe përkushtim i disa të rritur janë në favor të
  fëmijë.

  Për shembull, promovon Dress vetë

  muskujt e krahut, të zhvilluar koordinimin dhe orientimin në hapësirë,
  edhe për të pasuruar fjalorin aktiv. Fëmija i parë le
  do të vishen kukull për një shëtitje ose një arush pelushi, ndërsa nëna e saj shpjegon,
  si dhe atë që bën.

  Task i rritur - nuk inkurajuar fëmijën tuaj për të folur
  vetëm një ose dënime me dy rrokje, por edhe një i plotë i detajuar
  frazat. Me kalimin e kohës, fjala e tij do të ndryshojë me çdo përpjekje
  shprehje do të jenë më të ngjashme me ato që ai dëgjon nga prindërit.

  Me kalimin e kohës, fëmija mund të besohet për të vënë kapelen e tij apo të kapem "Velcro" në këpucë.


  Shkoni për një shëtitje

  Ecni - një ngjarje shumë të rëndësishme, dhe kjo kërkon një

  trajnimi. Për starters, ju mund të futur fëmijën tuaj të terrenit të specifikojë
  vend i strukturave të ndryshme në shesh lojërash, të shikojnë me
  dorë, të luajnë si fëmijët e tjerë. A jo vetëm të përfshijë në të fëmijën
  lojë kolektive.

  Për disa kohë ajo mund të jetë vetëm pranë
  duke luajtur për të marrë të përdoret për të huajt, për të përshtatur për të i ri
  situatë. Atëherë fëmijë mund të ofrojë ndihmë për fëmijët
  më të rinj se ai. Për shembull, në qoftë se një vajzë fqinj nuk e kam marrë
  kulichikah rërën, dhe ai e kishte mësuar gjatë për të bërë kulichikah të madhe.

  Për fat të keq, përpjekje për t'u takuar me fëmijët në oborr nuk është
  gjithmonë përfundon mirë.

  Me dështimin e një fëmijë i mbyllur,
  humbin besimin dhe poshtë çdo veprim në të gjitha.
  Një situatë e ngjashme mund të korrigjohet, "i humbur" situata traumatike
  atmosferë të relaksuar. Për shembull, një teatër kukull shtëpi.

  Dramatizim ju lejon të eksperimentojnë me reagime të ndryshme në
  përgjigje në momente traumatike dhe zgjidhni llojin më efikas
  sjellje. Por në qoftë se përpjekjet e tilla duke shkaktuar protesta nga fëmija nuk,
  këmbëngulur. Është më mirë për të shtyrë ndeshjen në një kohë dhe të kthehet në
  ajo kur fëmija është që të jetë gati për të.


  Dikush në një parti

  Mungesa e kontaktit me kolegët mund të jetë e mbushur vizitë

  miqtë dhe të njohurit. Për vizita të marr mëngjes më i mirë ose
  pas gjumit darkë kur fëmija është mjaft i gëzuar dhe nuk kam kohë
  lodhur e aktivitetit.

  Megjithatë, nëse foshnja, kaloi mezi
  pragu i shtëpisë së dikujt, papritmas zalyvsya pakontrollueshme qarë, i mërzitur jo
  ia vlen. Si tunduar, ajo do të jetë e mundur për të devijuar stolitë e tij shumëngjyrëshe apo
  lojëra zbavitëse me fëmijët e tjerë.

  Vështirë se të paturit e një fokus të tillë të fortë
  overexcited, fëmija do të jetë në gjendje për të menjëherë të kaluar në një lloj të ndryshme
  Aktivitetet. Perceptimi i tij negativ i mjedisit të thotë
  vetëm se tani fëmija nuk është i gatshëm të pranojë

  kushtet e ndryshuara si rrethanë të sigurt. Në këtë rast,
  prindërit duhet të nga koha në kohë duke i ftuar miqtë të tij
  në shtëpi për fëmijën atë më të lehtë për të marrë të përdoret për njerëz të rinj dhe për të mundësuar atyre që të
  Rrethi i miqve të ngushtë.

  Në mënyrë tipike, fëmijët me sëmundje të sistemit nervor qëndror
  mirë ndjehen qëndrim të mirë për veten dhe të shtrihet veten për të qenë i sinqertë,
  të hapur për njerëzit. Me ndjeshmëria e lartë e sistemit nervor, ata
  lehtësisht përsëriten sfond emocional përreth situatën dhe të reagojnë
  në përputhje me rrethanat. Para së gjithash, këta fëmijë njoftim tonin dhe
  toni i zërit, dhe në atë të fundit - dëgjoni informacionit
  i sa më sipër.


  Unë nuk jam vetëm

  Në zhvillimin e çdo fëmije dikur atje vjen një fazë kur ai
  pak komunikim vetëm në mjedisin e shtëpisë (prindërit, gjyshja
  ose dado), dhe ajo duhet të kontaktoni ekipin e fëmijëve. Kjo është,
  është koha për të shkuar në kopshtin e fëmijëve. Kjo pikë është e rëndësishme për
  fëmijë të shëndetshëm është i një rëndësie të veçantë për fëmijën me paralizë cerebrale.

  Pas
  marrëdhëniet me kolegët në fëmijë parashkollor është zakonisht
  të bëhet bazë për formimin dhe aftësitë e mëvonshme të komunikimit
  socializimit në shoqëri.

  Në qytetet e mëdha ka qendra ku trajnuar fëmijët parashkollor me paralizë cerebrale.
  Kjo mund të jetë grupe të veçanta për fëmijët me aftësi të kufizuara në zhvillim

  Kopshti Mass ku fëmijët nuk marrin vetëm një shkelje
  Sistemi musculoskeletal, por me e zhvilluar mendërisht Ia
  ose aftësi të kufizuara intelektuale.

  Megjithatë, këto institucione nuk janë të
  i specializuar në përshtatjen sociale të fëmijëve me aftësi të kufizuara, dhe fëmijët me
  CP nuk ka gjithmonë të merrni atë ndihmë e drejtë. Shumë punë më mirë
  për këtë qëllim, qendrat speciale të rehabilitimit.

  Këtu fëmijët parashkollor me paralizë cerebrale për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit
  vetmia dhe frika e të tjerëve, të mësojnë të kuptuarit se,
  përkundër shumë pengesave së bashku mund të arrijmë mjaft të mirë
  rezultatet, dhe ju mund të komunikojnë jo vetëm me fjalë.

  Në fëmijët e prindërve mund të jetë në qendër apo vetëm
  ditë ose orë. Opsioni orë për ata fëmijë
  transport i cili është veçanërisht i vështirë për shkak të rëndë
  Çrregullime të lëvizjes.

  Në raste të tjera, shumë më e dobishme për të vizituar
  Kujdesi ditor grup. Pasi u në qendër rreth orën, fëmijës
  kufizuar në ndërveprim me mjedisin, por kjo nuk është mënyra më e mirë
  pasqyrohet në aftësinë e tij për adaptim social.

  Dhe një tjetër i rëndësishëm
  Koha: të angazhohen në qendër, fëmija duhet të kuptojë se është jashtë
  shtëpi vetëm sepse të mësuarit - të komunikojnë dhe të luajë, për të zgjidhur detyra të caktuara.

  Prindërit janë të detyruar të paguajnë vëmendje të veçantë për këtë aspekt.

  Lexo më shumë